Rehellisyyden nimissä on todettava, että aurinko lämmittää meitä ihanilla säteillään vain joitakin viikkoja vuodessa. Kun viimein pääsemme nauttimaan kevään ja kesän aurinkoisista päivistä, siitä kannattaa ottaa kaikki irti, ehkäpä lasillisella jotakin virkistävää? Voit tehdä niin ystäviesi kanssa Tukholman kattoterasseilla ja katutason terasseilla! Tässä vinkkaamme joitakin parhaista vaihtoehdoista.

TAK Stockholm sunset

TAK  – panoraamanäköala kaupunkiin


Brunkebergstorg 4 (metroasema: T-Centralen tai Kungsträdgården)


Ei ole mikään uutinen, että ravintola TAK, joka sijaitsee hotellissa At Six Brunkebergstorgilla, Sergels Torgin ja Hamngatanin naapurissa, tarjoaa makusensaatioita, jotka saavat makunystyrät tekemään spagaatin ja alan asiantuntijat riemuitsemaan. Mutta ravintolassa TAK maagista ei ole ainoastaan ruoka, vaan myös näköala kattoravintolasta on tavanomaisesta poikkeava. Siellä viihtyisä tunnelma ja hyvä musiikki yhdistyvät virkistäviin juomiin ja lyömättömään näköalaan, minkä ansiosta TAK tarjoaa jotakin KAIKILLE aisteille! Tule tänne after workiin työtovereiden kanssa tai kerää ystävät kokoon – puhukaa kilpaa, syökää ja juokaa hyvin sekä nauttikaa toistenne seurasta!


TAK - colourful food on a table._16_9Anna makunystyröiden riemuita päivällisellä lyömättömällä näköalalla!


Mosebacketerrassen – maksimaalista charmia Söderin harjuilla


Mosebacke Torg 1 (metroasema: Slussen)


Jos haluat saada ainutlaatuisen ja henkeäsalpaavan näköalan Tukholmaan, tämä on juuri oikea paikka sinulle. Södra Teatern on Tukholman vanhin avoinna oleva teatteritalo, joka sijaitsee Södermalmin sydämessä. Täällä tarjotaan konsertteja, viihdettä sekä ruokaa ja juomaa. Kun aurinko pilkistää esiin, Mosebacketerrassen on tukholmalaisille suosituin valinta, sillä sinne ovat jo useammat sukupolvet menneet nauttimaan näköalasta, musiikista, tanssista, ruoasta ja juomasta.


Maaginen näköala Tukholmaan! Valokuva: Mats Frödin.


Mosebacketerrassen on supersuosittu kesäisin. Valokuva: Mats Frödin.


Monet tunnetut artistit ovat vuosien saatossa seisseet näyttämöllä. Valokuva: Mats Frödin.


Spa Bar hotellissa Clarion Sign – uima-altaassa oleskelua ja kuplivaa keskellä kaupunkia


Östra Järnvägsgatan 35 (metroasema): T-centralen)  1. kerroksessa  Clarion Hotel Sign -hotellissa sijaitsee keidas nimeltään Selma City Spa, joka pursuaa vilkkautta keskustan ytimessä, Centralstationen-aseman vieressä. Tämä on paikka romantiikalle, polttareille, laatuajalle tai omalle ajalle, ja täällä rentoutuminen ja elämästä nauttiminen ovat keskipisteessä, puhumattakaan ainutlaatuisesta näköalasta Tukholman kattojen yli. Kylpylän vierestä löydät hotellin Rooftop Garden Bar -baarin, joka tarjoilee virkistäviä juomia vuoden lämpiminä kuukausina. Älä ohita tätä ihanaa yhdistelmää, johon kuuluu rentouttava kylpylä, uima-allasuinti sekä hyvät juomat!


strawberry_sweden_stockholm_selma-city-spa_friends_things-to-do_city_spa_wellness_hotels_swimming-pool_cocktails_16_9Kohota malja kuplivaa kattouima-altaalla.


Hallwylska Palatset -baari – Tukholman kaunein sisäpiha


Hamngatan 4 (metroasema): Östermalms torg tai Kungsträdgården)


Toukokuussa 2015 Hallwylska avasi ensimmäistä kertaa porttinsa Tukholman ehkä kauneimmalle sisäpihalle. Avaamisestaan lähtien ravintola on kehittynyt ja siitä on tullut yksi pidetyimmistä kohteista Tukholman ravintolamaisemassa. Täällä voit nauttia maistuvista päivällisistä ja kohottaa maljan hyvässä seurassa. Sisäpiha tarjoaa ihanan ja hieman hälisevän tunnelman hyvällä musiikillaan, ja se on suosittu paikka, jossa sekä pidetään after work -kokoontumisia työtovereiden kanssa että oleskellaan kaveriporukassa.


Urban Deli Takpark – rentoa oleskelua kattoterassilla, jossa on puistoilmapiiri


Sveavägen 44 (metroasema): Hötorget tai T-centralen)


Urban Deli -ravintolassa Sveavägenillä on suuri kattoterassi, jossa on 360 asteen näköala Tukholman keskustan katoille. Täällä saat tunteen, että olet leikkisässä puutarhassa, jossa on vihreää kasvistoa ja suuret avoimet tilat. Täällä on myös ingla­sad paviljonki baareineen sekä yksinkertaisempia aterioita tarjolla Urban Deli -kauppahallissa. Täältä löydät kaksi baaria, jotka tarjoilevat virkistäviä juomia, ja leikistä kiinnostuneet voivat myös lainata täältä pelejä ja aktiviteetteja. Ihanteellista oleskelua työtovereiden ja ystävien kanssa!


Kevään avajaiset Takparkissa Urban Delillä. Valokuva: Urban Deli.


Aurinkoinen kevätpäivä Takpark 360 -ravintolassa asteen näköalalla. Valokuva: Urban Deli.


SÖDER, Freyja – suosittu kattobaari Södermalmilla


Hornsgatan 18 (metroasema: Slussen)


Aivan Slussenin tuntumassa Södermalmilla sijaitsee Freyja, suuren kattobaarin tarjoava ravintola, josta avautuu huikea näköala. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla ihastelemaan auringonlaskua ja yhdistää se ravintolavierailuun. Ravintolassa tarjoillaan yksinkertaisia annoksia kauden laadukkaista raaka-aineista, ja keskipisteenä ovat erityisesti vihannekset ja ruotsalaiset maut. Kattoterassilla on saatavana kaikenvärisiä viinejä ja olutta sekä tietenkin runsaasti erilaisia juomia. Tämä on juhlavien tapahtumien paikka. Tervetuloa Freyjan SÖDER-kattobaariin.