Kesä tarkoittaa aurinkoa, lämpöä ja rentouttavia vapaapäiviä. Mutta kesä tarkoittaa myös Pridea – eläväistä ja ylpeää kansanjuhlaa, joka juhlistaa rakkautta ja monimuotoisuutta. Välittämättä siitä, missä kaupungissa olet, paras tapa osoittaa rakkautta ja tukea Pridea on kertoa teille kaikille, kuinka viettää parhaiten Pride 2023!

Pride parade flag istock

Helsinki Pride -festivaali 26. kesäkuuta. - 2. heinäkuuta 2023


Helsinki vetää puoleensa kesäisin tuhansia turisteja, jotka tulevat kaupunkiin esimerkiksi sen arkkitehtuurin, designin ja boheemin ilmapiirin houkuttelemina. Koko kansan Helsinki Pride tuo kaikki sateenkaaren värit kaupunkiin 26.6.–2.7.2023, ja tänä vuonna äänekkäämmin kuin koskaan!


Seitsemän päivää ympäri aurinkoista Helsinkiä – tätä tapahtumaa ei kannata missata! Tule siis perheinesi, ystävinesi ja tuttavinesi paikan päälle seuraamaan Pride-festivaalin monipuolisia ohjelmia; luentoja ajankohtaisista aiheista, keskusteluja, aurinkoisia piknikkejä, työpajoja, taidenäyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia sekä tietysti värikästä, jo legendaksi muodostunutta Pride-kulkuetta.


Perinteen mukaan Helsinki Pride 2023 -viikko huipentuu lauantaina 1.7. Helsinki Pride -kulkueeseen, joka starttaa Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon.


KLAUS K – PRIDE HOUSE 2023


Klaus K:lla on kunnia olla Helsinki Priden pääyhteistyökumppani ja toimia Pride Housena Helsingin Pride-viikolla.


Pride House on Pride-viikon keskipiste, joka toimii rakkauden täyteisenä ja värikkäänä kohtaamis- ja tapahtumapaikkana ihan jokaiselle. Tule mukaan ja osallistu Pride Housessa järjestettäviin esityksiin, työpajoihin, keskusteluihin ja moniin moniin muihin inspiroiviin tapahtumiin koko Pride-viikon, 26.6.–2.7.2023, ajan. Klaus K:sta löydät myös Helsinki Priden infopisteen ja Shopin, josta löytyvät viralliset Pride-tuotteet – Pride House on avoinna kaikille!


pride-women-balloons-helsinki-parade.jpg


Pride Tukholmassa 30. heinäkuuta-6. elokuuta


Tukholma on ihana kesäkaupunki – riippumatta siitä, vierailetko siellä yksin, ystävien vai perheen kanssa. Suuresta koostaan huolimatta kaupungissa on helppo liikkua kävellen. Näin voit tutustua Tukholman monenlaisiin jännittäviin nähtävyyksiin. Tänä vuonna Pride-festivaali järjestetään Tukholmassa 30.7.-6.8.


Ehkäpä sinua vierailijana eniten houkuttelee räiskyvä paraati. Joka vuosi puoli miljoonaa ihmistä kokoontuu katsomaan Skandinavian suurinta Pride-marssin paraatikulkuetta, johon osallistuu vuosittain 45 000 ihmistä. Katsojana sinun ei tarvitse ilmoittautua, vaan löytää vain hyvä paikka jostakin lähes viiden kilometrin pituisen paraatin varrelta ja osallistua siten juhlallisuuksiin.


Paraati pidetään tänä vuonna 5. elokuuta klo 13 ja se mutkittelee Tukholman keskustan lävitse – nähtävyyksien ja historiallisten rakennusten lomitse. Lisää syitä tutustua Tukholman Pride-festivaaliin löydät täältä. Tarjoamme monia yöpymismahdollisuuksia kaupungissa – etsi ja varaa suosikkisi jo tänään!


Pride Göteborgissa 5.-11. kesäkuuta


Göteborg on suosittu turistikaupunki ympäri vuoden – mutta ehkä ennen kaikkea kesän aikana. Kodikkaat naapurustot, erinomaiset ravintolat ja meren läheisyys houkuttelevat sinkkuja, perheitä ja ystävyksiä kaupunkiin.


Göteborgissa on monia upeita hotell eja – vaihtelevissa hintaluokissa ja eri puolilla kaupunkia. Tänä kesänä voit osallistua West Pride en Göteborgissa 5.-11. kesäkuuta. Lauantaina 10.6. kaupungin kadut ovat täynnä kapinaa, solidaarisuutta ja iloa, kun Pride-paraati pääsee valloilleen. Lähtöpaikkana on Heden ja paraati päättyy Götaplatsenille, jossa kansainvälinen artisti tulee esiintymään ja viihdyttämään paikalla olijoita.


pride-parade-helsinki-people.jpg


Pride Oslossa 23. kesäkuuta–1. heinäkuuta


Norjan pääkaupungissa järjestetään Oslo Pride – Norjan suurin Pride-festivaali. Tämä on 10 päivää kestävä festivaali, jossa ylistetään rakkautta ja monimuotoisuutta sekä kaikkien ihmisten oikeutta olla oma itsensä. Kuten sanotaan, festivaalin tarkoituksena on ”visualisoida epätasa-arvoista kulttuuria, jotta pääkaupungin monimuotoisten kansalaisten hyväksyntää ja kunnioitusta voidaan lisätä”. Tämän festivaalin aikana on tapahtumia, kuten konsertteja, poliittisia keskusteluja, taidenäyttelyitä – ja ennen kaikkea Pride-paraati.


Pride-paraati onkin Oslon Pride:n kohokohta. Vuonna 2018 paraatiin osallistui 40 000 ihmistä ja 250 000 katsojaa, joten Pride-paraati 2017 oli kaikkein näkyvin tapahtuma Oslossa Norjan itsenäisyyspäivän lisäksi. Tänä vuonna Pride-paraati järjestetään 22.6. ja sen reitti alkaa Grønlandista päättyen Pride Parkiin muutama tunti sen jälkeen. Pride Park sijaitsee Spikersuppan alueella aivan Oslon keskustassa ja se on tärkeä kokoontumispaikka festivaalin aikana.


Pride Parkissa oli yli 76 000 vierailijaa vuonna 2018. Täällä voit nähdä kansallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita, erilaisia näytöksiä eri taiteenlajeissa, DJ:tä, erilaisia ständejä sekä ennen kaikkea vilkasta onnellisen ja osallistuvan kansan kuhinaa. Oslo Pride -tapahtumassa järjestetään Youngstorgetilla myös Pride Art -taidenäyttely, joka on Norjan suurin ja tärkein monimuotoista seksuaalisuutta kuvaava näyttely. Halutessasi osallistua Oslo Pride -tapahtumaan sinun ei kannata odottaa liian pitkään hotell in varaamisessa – ihmiset ympäri maata tulevat nimittäin osallistumaan tähän suosittuun kansanjuhlaan.
Strawberry – Pohjoismaiden Priden ylpeä sponsori


Strawberrylla välitämme monimuotoisuudesta ja työskentelemme kovasti yhtäläisten oikeuksien ja mahdollisuuksien puolesta. Tästä syystä sponsoroimmekin ylpeydellä ja ilolla Pridea tänä vuonna ympäri Pohjoismaita! Lue lisää yhteiskuntavastuusta Strawberry-hotelleissa – me kutsumme tätä nimellä WeCare.


Strawberry toivottaa sinut tervetulleeksi juuri sellaisena kuin olet. Olemme varmoja siitä, että vieraidemme ja työntekijöidemme monikulttuurisuus ja erilaiset persoonat auttavat meitä luomaan uniikkeja ja mieleenpainuvia hotellielämyksiä ja upeita kohtaamisia. Monikulttuurisuus on rikkautta. Meidän ovemme ovat aina avoinna.


Täällä on tilaa kaikille.


Lue lisää