Tämä sivu on tarkoitettu uudemmille selaimille. Parhaan vierailukokemuksen aikaansaamiseksi, ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon.

Oslo: 23. kesäkuuta – 1. heinäkuuta 2023

Pride on yksi Norjan tärkeimmistä ja suurimmista juhlista., Viime vuonna, muutaman vuoden kestäneiden rajoitusten jälkeen, väki kerääntyi kaduille suureen kulkueeseen rakkauden kunniaksi. Kulkueiltana kaupunki sai valitettavasti muistutuksen siitä,

miksi tämä juhla on niin uskomattoman tärkeä. Meidän ei tule unohtaa sitä, ja tänä vuonna olemme valmiina valtaamaan kadut uudelleen kulkueena, josta muodostuu toivottavasti kaikkien aikojen suurin. Rakkaus voittaa vihan!

Mitä Oslo Pride 2023:n aikana tapahtuu?

Pride Park – festivaalin sydän

Oslo Priden juhla-alue, Pride Park, on yleensä sijainnut Spikersuppassa, mutta yhä suuremman osallistujamäärän vuoksi Pride Park on siirretty Kontraskjæretiin – siellä on parempi kapasiteetti. On toisin sanoen Oslo Priden aika! Uudessa Pride Parkissa kaikki löytyy samalta alueelta: muun muassa päänäyttämö, seurustelualueita, tarjoilupaikkoja, Pride-kauppa sekä eri järjestöjen ja yhdistysten esittelypisteitä.

Pride-kulkue – Oslo Priden kohokohta

Pride-kulkue järjestetään lauantaina 1. heinäkuuta ja se alkaa klo 13:00. Kulkueen reitti julkaistaan Oslo Priden omalla kotisivulla lähempänä tapahtumaa, mutta yksi asia on jo nyt varma: kulkue etenee juhlivan kansanjoukon keskellä Oslon kaduilla ja päättyy paraatishow'hun Pride Parkissa.

Saavu vanhojen ystävien, uusien tuttavuuksien, tuttavien ja perheenjäsenten kanssa osallistumaan tähän tapahtumaan! Nähdään 1. heinäkuuta klo 13:00.

Pride House – kuuntele ja opi

Pride House on keskustelutilaisuuksien, luentojen, työpajojen ja monen muun aktiviteetin järjestämispaikka, ja se järjestetään tänä vuonna 24.28. kesäkuuta Legenes Hus -rakennuksessa Oslon keskustassa.

Skeiv Natt – Oslo Priden virallinen päätösjuhla Clarion Hotel® The Hubissa

Vuoden paras festivaali täytyy tietenkin päättää arvoisellaan tavalla, ja tämä tulee tapahtumaan Clarion Hotel® The Hubissa! Päätösjuhla levittäytyy useisiin kerroksiin, ja luvassa on konsertteja, esityksiä, DJ:eitä, silent disco, tanssia ja flirttailua. Kannattaa tutustua myös Rainbow Streetiin – omaan pieneen katuun, joka on täynnä viihdettä. Skeiv Natt alkaa klo 20:00 lauantaina 1. heinäkuuta.  Lue lisää ja varaa liput!


 

 

Valmistaudu vuoden värikkäimpään kansanjuhlaan

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Pridestä

Tiedätkö, mikä Pride-liike oikein on? Mitä "sateenkaarilipun" värit edustavat? Mitkä kappaleet ovat tunnetuimpia ja mitkä tapahtumat ovat tehneet Pridestä sen, millaisena me sen nykyään tunnemme?

Lue lisää täältä

Voimakkaita ja kuuluvia ääniä Pride-liikkeessä

Inspiroidu ihmisistä, jotka tekevät päivittäin töitä tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden edistämiseksi

Auroran tarina

Aurora on aina ollut nainen!

Lue lisää Aurorasta, joka ei koskaan tuntenut olevansa mies vaan nainen. Hän eli miehenä 25 vuoden ajan ennen kuin hän vihdoinkin sai olla oma itsensä. Aurora kertoo myös oman näkemyksensä siitä, mitä transhenkilöille voi ja toisaalta ei voi sanoakommer også med sine dos & don'ts til hva man kan si - og ikke bør si - til transpersoner.

Lue hänen tarinansa
Kun isä on homoseksuaali

Carolinin isä tuli ulos kaapista: ”Olen niin ylpeä hänestä"

Mitä tapahtuu, kun elämä muuttuu ilman, että itse on valinnut niin? Kuinka reagoida, kun oma perhe hajoaa ja toinen vanhemmista tulee ulos kaapista homoseksuaalina? Ruotsalaisen Carolin Solskärin, 27, kohdalla myrskyisä aika johti lopulta tärkeään ilmoitukseen, joka antoi vastauksen moniin pohdiskeluihin.

Carolinin tarina
Vanhempien tarina

Stolta föräldrar: ”Hyvät esikuvat ovat uskomattoman tärkeitä”

Me tapasimme ruotsalaisen yhdistyksen "Stolta föräldrar till HBTQ-barn" (HBTQ on Ruotsin vastine HLBT:lle) ja saimme kaapista ulos tulleilta vanhemmilta arvokkaita vinkkejä.

Lue lisää: Stolta föräldrar
Miksi tuemme Pridea

Petter A. Stordalen kertoo Strawberrysta ja Pridesta: "Meille monimuotoisuus merkitsee parempaa kulttuuria."

Lue haastattelu täältä

Pride & Strawberry

Strawberry – Priden ylpeä kumppani Pohjoismaissa

Hotellit Oslossa

Yövy tyylikkäästi Pride-juhlan aikana!

Sinä luot Pride-tunnelman – me järjestämme hotellin! Jos etsit sopivaa paikkaa yöpymistä varten Pride-tapahtuman ajaksi, meillä on laaja valikoima hotelleja Oslossa. Löydä suosikkisi ja tee varaus jo tänään!

Katso hotellimme ja varaa täältä
Room for all

Strawberry – Priden ylpeä sponsori

Me Strawberrylla pidämme monimuotoisuutta suuressa arvossa ja teemme paljon töitä tasa-arvoisuuden ja samanvertaisen kohtelun edistämiseksi. Tästä syystä olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että toimimme Pohjoismaiden Pride-festivaalien sponsorina tänä vuonna!

Takaisin Pride-etusivulle
3.2.2.003 27
Varauskoodi

Onko sinulla varauskoodi? Syötä se tähän nähdäksesi saatavuuden. Jos haluat tehdä varauksen yrityssopimuksen avulla, palkintopisteillä tai jäsenhintaan: Kirjaudu sisään

Tallenna

Kenttä, johon varauskoodi tulee syöttää, ei voi olla tyhjä

Valitut huoneet

huone Poista huone

Lisää huone
Varauskoodi

Varauskoodi on nyt lisätty.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.