Tämä sivu on tarkoitettu uudemmille selaimille. Parhaan vierailukokemuksen aikaansaamiseksi, ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon.

19.–29.6.2024

Pride on yksi Norjan tärkeimmistä ja suurimmista juhlista, joka kerää joka vuosi yli satatuhatta ihmistä Osloon juhlimaan rakkautta ja jokaisen oikeutta olla oma itsensä. Tilaa tulee olla kaikille – ei vain meillä Strawberrylla, vaan koko yhteiskunnassa! Me Strawberrylla tuemme täysin Priden sanomaa, ja olemme toimineet Oslo Priden pääyhteistyökumppanina 10 vuotta, aina vuodesta 2014 alkaen. Tiesitkö muuten, että Oslo Pride täyttää tänä vuonna peräti 50 vuotta?

Kannustamme kaikkia osallistumaan Pride-viikon juhlallisuuksien lisäksi myös solidaarisuuden osoittamiseen ympäri vuoden. Juhlat, hauskanpito, kimalle ja sateenkaaret kertovat siitä, kuinka pitkälle olemme jo edenneet, mutta tavoitteen ja täydellisen osallistavuuden, hyväksynnän ja kaikkien tasa-arvoisuuden saavuttaminen vaativat meiltä jatkuvaa työtä ymmärryksen lisäämisen puolesta. Pride-lippumme liehuu korkealla ja heiluu ylpeästi tuulessa. 

Mitä Oslo Pride 2024:n aikana tapahtuu?

Pride Park – festivaalin sydän

Oslo Priden festarialue, Pride Park, on sijainnut aiemmin sekä Spikersuppassa että Kontraskjæretissa, mutta suuremman osallistujamäärän vuoksi Pride Park siirretään tänä vuonna Sofienbergparkeniin, jotta kaikille juhlallisuuksille jää tarpeeksi tilaa. Se on siis toisin sanoen valmis kaikkien aikojen Oslo Pridea varten! Uudesta Pride Parkista kaikki löytyy samalta alueelta, mukaan lukien päänäyttämö, seurustelualueita, tarjoilupaikkoja, Pride-myymälä sekä eri yhdistysten ja järjestöjen tiedotuskojuja. Pride Park on avoinna kaikille ja sisäänpääsy on ilmainen.

 

Pride-kulkue – Oslo Priden kohokohta

Pride-kulkue järjestetään lauantaina 29. kesäkuuta, jolloin se lähtee liikkeelle klo 12:00. Kulkue käynnistyy  Helga Helgesens plass -aukiolta Grønlandissa, edeten keskustan halki kohti Grünerløkkaa ja Pride Parkia Sofienbergparkenissa. Liity mukaan kulkueeseen tai tanssi sen vieressä ja katsele värikkäitä osallistujia – yksi asia on varma: sinulle tulee olemaan uskomattoman hauskaa!

Saavu paikalle vanhojen ystävien, uusien ystävien, ei-vielä-ystävien, tuttujen tai perheen kanssa! Nähdään 29. kesäkuuta klo 12:00.

 

Pride House – kuuntele ja opi

Pride Housessa on tarjolla keskustelutilaisuuksia, luentoja, työpajoja ja paljon muuta, ja se järjestetään tänä vuonna 22.26. kesäkuuta Legenes Husissa, Oslon keskustassa. Liity mukaan paneelikeskusteluihin, keskusteluihin ja työpajoihin ja opi lisää Priden historiasta, queer-kulttuurista ja aiheeseen liittyästä poliittisesta keskustelusta. Pride House on avoinna sekä aikuisille että lapsille.

 

Queer-esitykset – merkityksellistä näyttämötaidetta

Pidätkö sinäkin esityksistä ja näyttämötaiteesta, tanssista ja laulusta? Oslo Pride tekee  tänä vuonna yhteistyötä useiden eri kulttuurinäyttämöiden kanssa kaikkialla Oslossa tuodakseen esille queer-näyttämötaidetta tanssin, slam poetryn teatterin, drag-esitysten, elokuvien ja muiden ilmaisutapojen avulla. Katso Oslo Priden sivustolta lisää tietoa ohjelmasta ja seuraa kiinnostavia esityksiä.

 

 

Hotellit Oslossa

Yövy tyylikkäästi Pride-juhlan aikana!

Sinä luot Pride-tunnelman – me järjestämme hotellin! Jos etsit sopivaa paikkaa yöpymistä varten Pride-tapahtuman ajaksi, meillä on laaja valikoima hotelleja Oslossa. Löydä suosikkisi ja tee varaus jo tänään!

Katso hotellimme ja varaa täältä
Pride Strawberrylla

Kuinka me työskentelemme tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden puolesta Strawberrylla?

Oletko kiinnostunut työskentelemään kanssamme, tai oletko muuten vain kiinnostunut siitä, miten työskentelemme luodaksemme vahvoihin periaatteisiin ja arvoihin nojaavan työkulttuurin? Sjekk ut intervjuer med noen av våre kolleger!

Kuuntele, mitä kollegoillamme on kerrottavanaan
Kaikki, mitä sinun tulee tietää Pridesta!

Mitä merkitys lipulla on? Mitkä ovat kuuluisimpia kappaleita? Mitkä tapahtumat ovat tehneet Pridesta sen, mitä se tänä päivänä on? Lue lisää värikkäästä kansanjuhlasta täältä!

Lue lisää värikkäästä kansanjuhlasta täältä!

Voimakkaita ja kuuluvia ääniä Pride-liikkeessä

Inspiroidu ihmisistä, jotka tekevät päivittäin töitä tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden edistämiseksi

Auroran tarina

Aurora on aina ollut nainen!

Lue lisää Aurorasta, joka ei koskaan tuntenut olevansa mies vaan nainen. Hän eli miehenä 25 vuoden ajan ennen kuin hän vihdoinkin sai olla oma itsensä. Aurora kertoo myös oman näkemyksensä siitä, mitä transhenkilöille voi ja toisaalta ei voi sanoakommer også med sine dos & don'ts til hva man kan si - og ikke bør si - til transpersoner.

Lue hänen tarinansa
Kun isä on homoseksuaali

Carolinin isä tuli ulos kaapista: ”Olen niin ylpeä hänestä"

Mitä tapahtuu, kun elämä muuttuu ilman, että itse on valinnut niin? Kuinka reagoida, kun oma perhe hajoaa ja toinen vanhemmista tulee ulos kaapista homoseksuaalina? Ruotsalaisen Carolin Solskärin, 27, kohdalla myrskyisä aika johti lopulta tärkeään ilmoitukseen, joka antoi vastauksen moniin pohdiskeluihin.

Carolinin tarina
Vanhempien tarina

Stolta föräldrar: ”Hyvät esikuvat ovat uskomattoman tärkeitä”

Me tapasimme ruotsalaisen yhdistyksen "Stolta föräldrar till HBTQ-barn" (HBTQ on Ruotsin vastine HLBT:lle) ja saimme kaapista ulos tulleilta vanhemmilta arvokkaita vinkkejä.

Lue lisää: Stolta föräldrar
Miksi tuemme Pridea

Petter A. Stordalen kertoo Strawberrysta ja Pridesta: "Meille monimuotoisuus merkitsee parempaa kulttuuria."

Lue haastattelu täältä
3.2.11.002 23
Varauskoodi

Onko sinulla varauskoodi? Syötä se tähän nähdäksesi saatavuuden. Jos haluat tehdä varauksen yrityssopimuksen avulla, palkintopisteillä tai jäsenhintaan: Kirjaudu sisään

Tallenna

Kenttä, johon varauskoodi tulee syöttää, ei voi olla tyhjä

Valitut huoneet

huone Poista huone

Lisää huone
Varauskoodi

Varauskoodi on nyt lisätty.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.