Tämä sivu on tarkoitettu uudemmille selaimille. Parhaan vierailukokemuksen aikaansaamiseksi, ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon.

10.–16.6.2024

10.16. kesäkuuta 2024 on aika sanoa: GO WEST! West Pride on taas näyttävästi täällä. Haluatko juhlia yhdessä meidän ja muun Ruotsin länsirannikon kanssa? Göteborgin West Pride on nimittäin Ruotsin toiseksi suurin Pride-juhla, jolloin useat tuhannet ihmiset kokoontuvat vuosittain juhlimaan rakkautta ja jokaisen oikeutta olla oma itsensä. Tilaa tulee olla kaikille – ei vain meillä Strawberrylla, vaan koko yhteiskunnassa! Me Strawberrylla tuemme täysin Priden sanomaa, ja olemme toimineet Priden ylpeänä yhteistyökumppanina kaikkialla Pohjoismaissa jo usean vuoden ajan!

Kannustamme kaikkia osallistumaan Pride-viikon juhlallisuuksien lisäksi myös solidaarisuuden osoittamiseen ympäri vuoden. Juhlat, hauskanpito, kimalle ja sateenkaaret kertovat siitä, kuinka pitkälle olemme jo edenneet, mutta tavoitteen ja täydellisen osallistavuuden, hyväksynnän ja kaikkien tasa-arvoisuuden saavuttaminen vaativat meiltä jatkuvaa työtä ymmärryksen lisäämisen puolesta. Pride-lippumme liehuu korkealla ja heiluu ylpeästi tuulessa. 

Lue vähemmän

Mitä West Pride 2024:n aikana tapahtuu?

Pride Park – festivaalin sydän

West Priden festarialue, Pride Parkissa, sijaitsee Trädgårdsföreningenissa – yhdessä Göteborgin suurimmista ja kauneimmista puistoista. Täällä on odotettavissa todella upea juhlaviikko: konsertteja, kulttuurikoulu, kirjoituskurssi, näyttämötaidetta, dragshow ja useita muita tapahtumia, jotka keskittyvät queer-kulttuuriin. Pride Parkin aloitustapahtuma järjestetään 13.6. klo 19:00 - 19:30 suurella näyttämöllä – sitä ei kannatta jättää kokematta! Pride Park on avoinna kaikille ja sisäänpääsy on ilmainen.

 

Pride-kulkue – suuri kohokohta

Pride-kulkue järjestetään lauantaina 15. kesäkuuta, ja päivä alkaa klo 12:00 Gustav Adolfs Torgilta aloitusjuhlan merkeissä kaikille kulkueeseen osallistuville. Kulkue lähtee liikkeelle klo 13:00 edeten 3 kilometrin matkan koko keskustan läpi ja päättyen Pride Parkiin Trädgårdsföreningenissa, jossa juhlallisuudet huipentuvat suureen loppujuhlaan. Liity mukaan kulkueeseen tai tanssi sen vieressä ja katsele kulkueen värikkäitä osallistujia – yksi asia on varma: sinulla tulee olemaan todella hauskaa!

Saavu paikalle ystävien, uusien ystävien, ei-vielä-ystävien, tuttujen tai perheen kanssa – nähdään 15. kesäkuuta!

 

Pride House – kuuntele ja opi

Pride House sijaitsee Stadsbiblioteketissa, ja sen toiminta alkaa 10. kesäkuuta klo 12:30, jolloin puheet ja musiikki toimivat lähtölaukauksena West Pride 2024:lle. Pride House tarjoaa viikon aikana keskustelutilaisuuksia, luentoja, työpajoja ja paljon muuta tekemistä, ja se on avoinna joka päivä. Muista Motion Sicknessin päivittäinen musiikkiesitys, ja osallistu paneelikeskusteluihin, keskustelutilaisuuksiin ja työpajoihin oppien samalla lisää Priden historiasta-historie, queer-kulttuurista ja aiheeseen liittyvästä poliittisesta keskustelusta. Pride House on avoinna sekä aikuisille että lapsille ja sisäänpääsy on ilmainen.

Valmistaudu vuoden värikkäimpään kansanjuhlaan

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Pridestä

Tiedätkö, mikä Pride-liike oikein on? Mitä "sateenkaarilipun" värit edustavat? Mitkä kappaleet ovat tunnetuimpia ja mitkä tapahtumat ovat tehneet Pridestä sen, millaisena me sen nykyään tunnemme?

Lue lisää täältä

Koe Pride Park ja Pride House!

Tarjolla on vaikka mitä muuta pelkän festivaalin lisäksi. Opi jotain uutta, nauti hyvistä konserteista tai tutustu mukaviin ihmisiin. Täältä löydät monia erilaisia vinkkejä!

Pride House

Pride House on paikka, jossa järjestetään mielenkiintoisia seminaareja, keskustelutilaisuuksia ja workshopeja. Täällä on tarjolla erilaisia jännittäviä aktiviteetteja – ja kaikki tämä ilmaiseksi. Tämän vuoden teemana on demokratia HLBT:n näkökulmasta.

Mikä on Pride House?

Pride Housen eri tapahtumat, näyttelyt, seminaarit ja workshopit järjestetään eri tiloissa ympäri Götaplatsenia. 

Täältä löydät jo varmistuneet aktiviteetit ja tapahtumat

Pride Park Göteborg

Pride Park sijaitsee Eriksbergshallenissa. Tule nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomista, iloisista ihmisistä ja suuresta määrästä näytteilleasettajia, esiintyjiä ja konsertteja! Pride Parkin sisäänpääsy on maksuton.

Odotamme paikalle:

Kaikkia upeita artisteja, jotka saapuvat paikalle. Esiintyjinä tulee olemaan muun muassa Tusse, Moa Lignell, Arja Saijonmaa ja monia muita!

Missä Pride Park sijaitsee?

Löydät Pride Parkin Eriksbergshallenista. Pääset helpoimmin paikan päälle joukkoliikenteen avulla. Saavu Eriksbergin lautan laituriin (lautta) tai jää pois Eriksbergstorgetin pysäkillä (bussi).

Milloin Pride Park järjestetään?

Pride Park järjestetään 1718. kesäkuuta.

Lue lisää Pride Parkista täältä!

Voimakkaita ja kuuluvia ääniä Pride-liikkeessä

Inspiroidu ihmisistä, jotka tekevät päivittäin töitä tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden edistämiseksi

Auroran tarina

Aurora on aina ollut nainen!

Lue lisää Aurorasta, joka ei koskaan tuntenut olevansa mies vaan nainen. Hän eli miehenä 25 vuoden ajan ennen kuin hän vihdoinkin sai olla oma itsensä. Aurora kertoo myös oman näkemyksensä siitä, mitä transhenkilöille voi ja toisaalta ei voi sanoakommer også med sine dos & don'ts til hva man kan si - og ikke bør si - til transpersoner.

Lue hänen tarinansa
Kun isä on homoseksuaali

Carolinin isä tuli ulos kaapista: ”Olen niin ylpeä hänestä"

Mitä tapahtuu, kun elämä muuttuu ilman, että itse on valinnut niin? Kuinka reagoida, kun oma perhe hajoaa ja toinen vanhemmista tulee ulos kaapista homoseksuaalina? Ruotsalaisen Carolin Solskärin, 27, kohdalla myrskyisä aika johti lopulta tärkeään ilmoitukseen, joka antoi vastauksen moniin pohdiskeluihin.

Carolinin tarina
Vanhempien tarina

Stolta föräldrar: ”Hyvät esikuvat ovat uskomattoman tärkeitä”

Me tapasimme ruotsalaisen yhdistyksen "Stolta föräldrar till HBTQ-barn" (HBTQ on Ruotsin vastine HLBT:lle) ja saimme kaapista ulos tulleilta vanhemmilta arvokkaita vinkkejä.

Lue lisää: Stolta föräldrar
Miksi tuemme Pridea

Petter A. Stordalen kertoo Strawberrysta ja Pridesta: "Meille monimuotoisuus merkitsee parempaa kulttuuria."

Lue haastattelu täältä

Pride & Strawberry

Strawberry – Priden ylpeä kumppani Pohjoismaissa

Yövy hotellissa Priden aikana

Yövy tyylikkäästi Pride-juhlan aikana!

Meille monimuotoisuus ja osallistaminen ovat itsestäänselvyyksiä ja osa perusarvojamme. Juhli West Pride 2022 -tapahtumaa yhdessä kanssamme ja saat 15 % alennusta hotellivarauksestasi!

Varaa hotelli Göteborgista
Room for all

Strawberry – Priden ylpeä sponsori

Me Strawberrylla pidämme monimuotoisuutta suuressa arvossa ja teemme paljon töitä tasa-arvoisuuden ja samanvertaisen kohtelun edistämiseksi. Tästä syystä olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että toimimme Pohjoismaiden Pride-festivaalien sponsorina tänä vuonna!

Takaisin Pride-etusivulle
3.2.11.002 22
Varauskoodi

Onko sinulla varauskoodi? Syötä se tähän nähdäksesi saatavuuden. Jos haluat tehdä varauksen yrityssopimuksen avulla, palkintopisteillä tai jäsenhintaan: Kirjaudu sisään

Tallenna

Kenttä, johon varauskoodi tulee syöttää, ei voi olla tyhjä

Valitut huoneet

huone Poista huone

Lisää huone
Varauskoodi

Varauskoodi on nyt lisätty.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.