Itä-Götanmaalla on paljon koettavaa – eikä vähiten vanhassa teollisuus-, kauppa- ja merenkulkukaupunki Norrköpingissä. Annamme sinulle vinkkejä 5 todella hyvästä ravintolasta Norrköpingissä – riippumatta siitä, oletko kaupungissa yksin vai yhdessä perheen tai ystävien kanssa.

Animassa ruoka ei ole vain hyvää, vaan se myös näyttää kauniilta. Valokuva: Heidi Källoff/Anima
Animassa ruoka ei ole vain hyvää, vaan se myös näyttää kauniilta. Valokuva: Heidi Källoff/Anima

Norrköping on kaunis kaupunki, jossa on paljon tekemistä ja koettavaa. Arbetets museum (Työmuseo), jota kutsutaan myös nimellä Strykjärnet, on esimerkiksi suosittu rakennus, joka on muodoltaan seitsenkulmainen, ja joka sijaitsee vedessä. Kaupungin kauniit lehmuskujat kehystävät kaupungin ydintä ja ne ovat uskomattoman kauniita kesäkuukausien aikana. Kaupunki on lähellä suosittua Kolmårdenin eläintarhaa, mikä tekee siitä suositun myös perheille, erityisesti kesäkuukausien aikana. Myös makuhermoille on paljon koettavaa Norrköpingissä – ja Itä-Götanmaa paikallisilla ja fantastisilla raaka-aineillaan antaa hyvät edellytykset ainutlaatuisille makuelämyksille.


Anima – Norrköpingin teollisuusmaisema kohtaa Välimeren


Gamla Rådstugugatan 28
Ravintolasta Anima löydät Norrköpingin johtavan viinivalikoiman ja fantastisen hyvää ruokaa Välimereltä, muun muassa kala- ja äyriäisruokia. Ravintola sijaitsee viihtyisissä tiloissa Gamla Rådstugugatan 28:ssa, josta avautuu näkymä Norrköpingin teollisuusmaisemaan. Kesäkuukausina ravintolan ihana terassi pidetään avoinna. Talvella terassi muuttuu lounge-verannaksi, jossa on viihtyisä ilmapiiri. Ihanteellinen niin pienille kuin suurillekin seurueille.


Bord hos restaurang Anima, Norrköping Nauti viinistä ja ihanasta tunnelmasta Animassa. Valokuva: Heidi Källoff/Anima


Stadsvakten tarjoaa korkealaatuista lihaa


Nya Rådstugugatan 16
Osoitteessa Nya Rådstugugatan 16 sijaitsee suosittu ravintola Stadsvakten. Tässä ravintolassa syöt houkuttelevalta menulta, jossa ehdoton painopiste on korkealaatuisessa lihassa. Ajattomin klassikoin, jotka on valmistettu vähäeleisesti ja hyvin ammattitaitoisesti, saat korkealaatuisen makuelämyksen. Ravintola tekee yhteistyötä läheisten maatilojen ja viljelijöiden kanssa – sen vuoksi raaka-aineet ja liha ovat aina huippuluokkaa. Stadsvakten sijaitsee 6 minuutin kävelymatkan päässä hotellista Comfort Hotel Norrköping – joka on kaupungin jännittävin hotelli. Täällä asut keskellä upeaa designia kaupungin keskustassa, ja ravintolat, huvimahdollisuudet ja nähtävyydet ovat heti oven ulkopuolella. Lisäksi sinulla on ainoastaan 5 minuutin kävelymatka Norrköpingin keskusrautatieasemalle.


Restaurang Stadsvakten, NorrköpingNauti eriomaisesta ruoasta viihtyisässä ilmapiirissä. Valokuva: Stadsvakten


Espanjalaisia makuja ravintolassa La Uva


Sankt Persgatan 85
La Uva on espanjalainen tapas-ravintola, joka sijaitsee kaupungin keskustassa Sankt Persgatanilla. Täältä löydät monia maukkaita ja herkullisia ruokalajeja rennossa ja avoimessa ympäristössä. Lisäksi ravintolalla on suosittu Gin & Tonic -baari – yhdistä ruokaelämyksesi hyvään drinkkiin! La Uva on hyvä valinta sinulle, joka haet edullista ravintolaa joko noutoruokaa, lounasta tai päivällistä varten.


Ravintola Athena – kreikkalaista vuodesta 1987


Kungsgatan 19
Jos haet mukavaa kreikkalaista ravintolaa, on Ravintola Athena Nordantillin kaupunginosassa hyvä valinta. Ihania kreikkalaisia makuja, henkilökohtainen palvelu ja rento ilmapiiri tekevät ravintolasta suositun niin matkailijoiden kuin paikallisten asukkaidenkin keskuudessa. Yhdistä ruokaelämyksesi hyvään juomaan – Athena-ravintolassa on vuodesta 1987 lähtien painopisteenä ollut elämys ja se auttaa sinua saamaan ihanan illan.


Todellista Välimerta Pappa Grappa -ravintolassa


Gamla Rådstugugatan 28
Jos mielesi tekee Välimeren alueelta inspiraationsa saanutta ruokaa, sinun tulee kohdistaa katseesi ravintolaan Pappa Grappa Gamla Rådstugugatanilla – vain 10 minuutin päässä hotellista Comfort Hotel Norrköping. Pappa Grappa koostuu kolmesta osasta: Restaurangen, Matbaren ja Terrassen. Yhdessä nämä kolme osaa muodostavat korttelibaarin sanan oikeassa merkityksessä – kaikki osat sijaitsevat samassa korttelissa ja ovat yhteydessä toisiinsa. Ruoka valmistetaan huolella valikoiduista raaka-aineista niin läheisiltä tuottajilta kuin myös jännittäviltä kansainvälisiltä yhteistyökumppaneiltakin. Tunnelma on kodikas, rento ja mutkaton – ravintolassa Pappa Grappa nautit sinä ja seuralaisesi italialaisesta ruoasta ja itse elämästä.
Calzone hos restaurang Pappa Grappa, NorrköpingPappa Grappasta löydät kaupungin parhaat, korkealaatuiset pizzat. Valokuva: Heidi Källoff/Pappa Grappa
Lue lisää parhaista ruokavinkeistämme: