Vaikka Oslo on yksi maailman kalleimmista kaupungeista, voit syödä fantastista ruokaa tyhjentämättä lompakkoasi. Sinun täytyy vain löytää oikea ravintola! Annamme vinkkejä 10 erinomaisesta ravintolasta kaikissa hintaluokissa pääkaupungissa – ravintoloista, joita et saa jättää väliin.

Table at Maaemo with a view over Barcode in Oslo
Enjoy the food at Maaemo with a lovely view over Barcode. Photo: Bandar Abdul Jauwad

Mitä ruokaan tulee, on Oslo suosittu vierailukohde. Laajalla valikoimallaan ja korkealla laatutasollaan on Oslon ravintolatarjonta sekä suuri että monipuolinen. Pääkaupungissa voit syödä kaikkea mahdollista alkaen gourmet-annoksista Michelin-ravintoloissa, thai-ruoasta ja äyriäisistä meksikolaiseen ja vegaaniruokaan.  Riippumatta siitä, mitä etsit, ei hyvä ravintola ole koskaan kaukana. Hae vinkit täältä!


1. Gourmet-kokemus ravintolassa Maaemo


Valokuva: Bandar Abdul Jauwad


Jos haet kulinaarista kokemusta harvinaisesta ja ainutlaatuisesta maailmanluokan gourmet-ravintolasta (ja olet halukas maksamaan siitä), niin Maaemo on ehdottomasti valinta sinulle! Maaemo on Norjan ainoa ravintola, jolla on kolme tähteä maineikkaassa Michelin-oppaassa (Pohjoismaiden ensimmäinen ravintola, joka on saanut tämän kunnianosoituksen), ja se tarjoaa poikkeuksellisia ja innovatiivisia ruokalajeja minimalistisessa ympäristössä. Kaikki ravintolassa tarjoiltava ruoka on valmistettu ekologisista ja luonnollisista aineosista. Parhaiden mahdollisten raaka-aineiden ja palkittujen kokkien ansiosta tulee vierailusta ravintolassa Maaemo kokemus, jota et hevillä unohda.

Missä: Schweigaards gate 15B, 0191 Oslo

Tee illasta koko illan tapahtuma yöpymällä hotellissa Clarion Collection® Hotel Folketeateret, joka sijaitsee ainaostaan 11 minuutin kävelymatkan päässä ravintolasta ja 3 minuutin päässä asemalta Oslo S.


Langoustine – norjalainen hummeri Maaemossa.. Valokuva: Tuuka Koski


Nauti ruoasta Maaemosta ihanalla näköalalla Barcocdeen. Valokuva: Bandar Abdul Jauwad


Mitä sanoisit Belgian vohvelista (liquid waffle)? Valokuva:Tuuka Koski


2. Meksikolainen amerikkalaisella tvistillä ravintolassa Mucho Mas


Älkää unohtako tilata jotain hyvää juotavaa ruoan kanssa! Valokuva: Mucho Mas


Pienessä huoneessa keskellä Grünerløkkaa on Mucho Mas vuodesta 1996 lähtien tarjoillut maukasta meksikolaista ruokaa amerikkalaisella tvistillä. Ravintola on pieni ja rento ja se tarjoaa suuria annoksia kohtuulliseen hintaan. Kodikkaassa ilmapiirissä nautit hyviä ja kuumia makuja, jotka sopivat niin suurille kuiun pienillekin. Ravintolassa on myös hyviä kasvisruokavaihtoehtoja sekä jännittäviä drinkkejä, ja se on todella vierailun arvoinen. Vinkki! Ole ajoissa paikalla – Mucho Mas ei ota vastaan pöytävarauksia!

Missä: Thorvald Meyers Gate 36B, 0555 Oslo.

Hintaystävällinen ja nykyaikainen hotelli Comfort Hotel® Xpress Youngstorget**,** jossa on sykettä, sijaitsee vain 15 minuutin kävelymatkan päässä ravintolasta.


3. Restaurant Eik – palkittu, mukava ja elegantti


Hotellissa Clarion Collection® Hotel Savoy sijaitsee palkittu Restaurant Eik – joka on saanut arvostetun palkinnon Bib Gourmand Michelin-oppaassa. Arkikieleen käännettynä palkinto merkitsee sitä, että ravintola tarjoilee laadukasta ruokaa ja antaa hyvää vastinetta rahalle. Tämän tunnustuksen ravintola on saanut kokonaista 14 kertaa 15 vuotta sitten tapahtuneesta perustamisestaan lähtien. Ilmapiiri ravintolassa Restaurant Eik on rento, minimalistinen ja sen seinät ovat täynnä taidetta. Ravintola on erinomainen valinta niille, jotka hakevat eleganttia ruokakokemusta yhdistettynä fantastisiin cocktaileihin.

Missä: Universitetsgata 11, 0164 Oslo

Yhdistä ainutlaatuinen ruokakokemus ainutlaatuiseen hotelliyöpymiseen hotellissa Clarion Collection® Hotel Savoy.


4. Hyvää laatua ja sosiaalista kanssakäymistä kaikille ravintolassa Smalhans


Valokuva: Anne Valeur.


Kotitekoisella ruoallaan, joka tarjoillaan mukavassa ympäristössä ja kohtuullisiin hintoihin, on ravintolasta Smalhans tullut koko Oslon ”naapuriravintola”. Ravintolan ateriat sopivat hyvin perheille, opiskelijoille ja ystäväporukoille, mutta myös liikelounaille ja romanttisiin päivällisiin. Erityyppiset hampurilaiset, keitot ja kotiruokamenyy, joka on saanut inspiraationsa kotiruoasta ympäri maailmaa, sekä kauden raaka-aineisiin perustuva ruoka ovat vain osa siitä, jota voit odottaa saavasi. Illalla valitset vapaasti menyystä, joka päivitetään joka viikko ja jossa on konseptina se, että kaikki pöydän ympärillä voivat maistella toistensa annoksista. Sosiaalisempi ateria, yksinkertaisesti. On syytä mainita, että Smalhans on vuodesta 2016 lähtien ollut omistaja arvokkaalle palkinnolle – Bib Gourmand Michelin-opaassa. Milloin varaat pöydän?

Missä: Ullevålsveien 43, 0171 Oslo


Mukava tunnelma ravintolassa Smalhans. Valokuva: Anne Valeur


Täällä tarjoillaan ruokaa menyyltä, joka vaihdetaan joka viikko. Valokuva: Anne Valeur


Kokki toiminnassa. Valokuva: Anne Valeur


5. Hintaystävällistä ja maittavaa vietnamilaista ravintolassa Lille Saigon 1


Kainon sisäänkäynnin takana sijaitsee yksi Oslon parhaista vietnamilaisista ravintoloista. Lille Saigon 1 on tarjoillut aitoa ja hyvää vietnamilaista ruokaa yli 25 vuoden ajan ja erittäin kohtuullisin hinnoin. Tästä johtuu, että tämä keskeisellä paikalla Torggatanilla sijaitseva ravinto on usein täynnä. Jos et saa pöytää, voit mennä toiseen Seilduksgatanilla Grünerløkkassa sijaitsevaan ravintolaan. Täältä löydät maukkaita erikoisuuksia, jotka maksavat noin 100 Norjan kruunua, sekä tarjoilijoita, jotka antavat hyviä suosituksia. Ruoka tarjoillaan yksinkertaisessa ympäristössä kahvilasisustuksella, mutta täällä on ruoka se, mikä merkitsee eniten!

Missä: Bernt Ankers gate 7, 0183 og Seilduksgata 17, 0553 Oslo

Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla ja lähellä keskustan hotelleja Clarion Collection Hotel Folketeateret, Comfort Hotel Xpress Youngstorget ja Comfort Hotel Grand Central.


6. Nauti meren herkuista ravintolassa Vulkanfisk


Jos pidät merenelävistä, niin Vulkanfisk on paikka sinulle! Valokuva: Vulkanfisk


Mathallenista Grünerløkkalla löydät hyvää ja inspiroivaa ruokaa maailman joka kolkasta. Täällä sijaitsee muun muassa Vulkanfisk, meriravintola, joka rakastaa kaikkea merestä tulevaa ruokaa. Ihania äyriäisiä toimitetaan joka päivä ravintolaan ja siihen kuuluvaan Vulkanfisk-kauppaan. Nauti kalakeittoa, simpukoita tai katkarapuja ulkoterassilla tai varaa paikkasi sisällä, missä voit istua ”eturivissä” ja katsella kokkeja toiminnassa, kun he laittavat ruokaa pienessä keittiössä keskellä baaria. Suosittelemme bestselleriä Fish & Chips. Jos rakastat kalaa ja äyriäisiä, niin Vulkanfisk on ihanteellinen paikka sinulle!

Missä: Mathallen – Vulkan 5, 0178 Oslo.  

Jos asut hotellissa Comfort Hotel® Xpress Youngstorget, sijaitsevat Mathallen ja Vulkanfisk 7 minuutin kävelymatkan päässä.


7. Eksoottisia makuja ravintolassa Yaya’s


Siirry unelmissasi Thaimaahan ravintolassa Yaya’s. Valokuva: Yaya’s


Ota askel taaksepäin, rentoudu ja unelmoi lomasta Thaimaassa. Eksoottisessa ravintolassa Yaya’s, jonka löydät kolmesta paikasta kaupungissa, saat automaattisesti rennon tunteen. Hyvät thairuoat nautitaan palmujen ja värikkäiden valojen keskellä. Yaya’s on hyvä budjettivaihtoehto, josta löytyy jotain koko perheelle. Tuoreet raaka-aineet, värikkäät mausteet ja kokeneet kokit – yhdessä ne muodostavat ateriakokemuksen, jossa on maku keskipisteenä.


Missä: Keskeisimmällä paikalla sijaitsevan ravintolan löydät osoitteesta Øvre Vollgate 13 – vain 400 metriä hotellista Hotel Christiania Teater. Ainulaatuinen hotelli Oslon sydämessä on elegantti sekä viehättävä ja se antaa oikean hotellikokemuksen.


8. Vegaaniset ja värikkäät yhdistelmät ravintolassa Funky Fresh Foods


Youngstorgetilta löydät myös toisen suositun ravintolan, Funky Fresh Foods. Täällä saat ruokaa, joissa on jännittäviä makuja ja räiskyviä väriyhdistelmiä. Hyvän ja ekologisen ruoan valmistamisen lisäksi laittaa Funky Fresh Foods paljon painoa tiedon levittämiseen ruoasta ja siitä, kuinka se vaikuttaa meihin ja ympäristöömme. Funky Fresh Foods on suosittu vegaanikahvila-ravintola, joka tarjoilee kaikkea mahdollista, kuten wrappeja, hampurilaisia ja tapaksia.

Missä: DogA – Hausmanns gate 16, 0182 Oslo.

Funky Fresh Foods sijaitsee samalla alueella kuin erittäin keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli Comfort Hotel® Xpress Youngstorget.


9. Herkullista ruokaa ja panoraamanäköala ravintolassa Quality Hotel™ 33 Top Floor Restaurant


Hyvää ruokaa, hyvää juomaa ja panoraamanäköala ravintolassa TopFloor Restaurant? Kyllä, kiitos!


Haluatko päästä pois keskustan ytimestä ja kokeilla jotain uutta? På Økernissa, vain 11 minuutin metromatkan päässä on palkittu design- ja kokoushotelli Quality Hotel 33. Hotellin ylimmästä kerroksesta löydät suurenmoisen ravintolan ja baarin Top Floor Restaurant. Täällä saat maukasta ruokaa ja panoraamanäköalan koko kaupungin ja Oslofjorden-vuonon yli. Kaikki ruoka valmistetaan alusta alkaen itse ja ravintolan kokit käyttävät aina kauden raaka-aineita. Täällä voit maistaa erilaisia ruokalajeja, esimerkiksi kokin kotitekoiset hampurilaiset tai kuuden ruokalajin menyy. Lisäksi hotellilla on oma kondiittori, joka valmistaa herkullisia jälkiruokia ja leivonnaisia maailmanluokassa! Hotellissa on 242 huonetta, 17 kokoushuonetta, kaksi ravintolaa ja baari. Ihanteellista Staycationille tai seuraavalle liikekokouksellesi!

Missä: Østre Aker vei 33, 0581 Oslo.


10.  Nauti ruokaa historiallisessa ympäristössä ravintolassa Stortorvets Gjæstgiveri


Stortorvets Gjæstgiveri tarjoilee perinteistä ruokaa historiallisessa ympäristössä. Valokuva: Stortorvets Gjæstgiveri


1700-luvun alkupuolelta lähtien ovat ihmiset kokoontuneet yhteen Oslon vanhimmista rakennuksista. Ravintolassa Stortorvets Gjæstgiveri voit syödä, juoda ja nauttia historiallisesta ympäristöstä. Painopisteenä palvelu ja laatu tarjoavat henkilökunta ja kokit sinulle ihanan kokemuksen. Täällä saat perinteistä kotiruokaa nykyaikaisella tvistillä – riippumatta siitä, tuletko yksin vai 300 ystävän kanssa. Onko syy jokin erityinen? Ravintolassa Stortorvet Gjæstgiveri voit saada myös yksityisen huoneen räätälöidyillä ruokalistoilla.

Missä: Grensen 1, 0159 Oslo – vain 200 metriä hotellista Comfort Hotel Karl Johan.


Missä tulet saamaan seuraavan ruokakokemuksen Norjan pääkaupungissa? Yhdistä se ihanaan hotellikokemukseen. Katso kaikki hotellimme Oslossa ja varaa seuraava vierailusi