Jäsenyys
Ekspedisjonshallen from above at the hotel Sommerro in Oslo, Norway.

Sommerro – hotelli, josta et halua koskaan lähteä

Oslon Sommerro on hotelli, johon kirjaudut sisään – ja jossa haluat yöpyä ikuisesti. Astu sisään Jay Gatsbysta muistuttavaan ylellisyyteen, jossa on kaikki mitä tarvitset arjesta irtautumiseen.

 • ”Welcome, what can I do for you?” minulta kysytään, kun astumme kahden suuren liukulasioven läpi.

 • Kysyjä on herrasmies, jolla on beige bleiseri, pyöreät lasit, keltainen silkkihuivi kaulalla ja leveä hymy huulilla, kun hän tulee meitä kohti. Lämpö.

 • Herrasmies, brasilialainen Ruby, joka puhuu vieraiden kanssa yhtä mielellään niin italiaa kuin portugaliakin, seisoo valmiina sisäänkäynnillä.

 • Hänen takanaan oleva vaikuttavasta portaikosta pääsee hotellin 231 huoneeseen ja sviittiin, ja yllä oleva valtava lamppu antaa meille ensimmäisen vilauksen Sommerron ylellisestä art deco -tyylistä. Valo.

 • Hyvin pukeutunut pari kävelee ohitsemme Ekspedisjonshalleniin. Lasien ja aterimien kilistely sekä puheensorina ja jazz-musiikki lipuvat ohitse, ennen kuin ovi avautuu. Voima.

 • ”The reception is this way ... come, come!”

 • Tapaamme hotellipäällikkö Karoline Bernander Silsethin ja asiakassuhdepäällikkö Dominic Gorhamin. Tavoitteenamme on saada selville Sommerron taikuuden salaisuus, josta kaikki Norjan pääkaupungissa puhuvat.

Sommerron DNA

Sommerro avasi ovensa ensimmäisen kerran syksyllä 2022 Frognerin kaupunginosassa. Rakennus oli alun perin kaupungin kunnallisen sähköyhtiön Oslo Lysverkerin pääkonttori. Sanat lys, kraft, varme (valo, voima, lämpö) on edelleen kaiverrettu julkisivuun. Näistä yli sata vuotta vanhoista sanoista on nyt tullut hotellin sydän.


Kuten tiedetään, energiaa ei voi koskaan syntyä tyhjästä. Se ei myöskään katoa. Se yksinkertaisesti muuntuu muodosta toiseen. Sellainen tunne Sommerrostakin välittyy, kun siirrymme nähtävyydestä toiseen.


”Valo, voima ja lämpö ovat meille ikään kuin peruspilari sille, miten olemme rakentaneet koko konseptin Sommerrossa, sekä sisätilojen että täällä työskentelevien ihmisten kautta”, Karoline sanoo.


Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Strawberry on herättänyt historiallisia rakennuksia henkiin. Göteborgissa Clarion Hotel® Post sijaitsee kaupungin entisessä postin pääterminaalissa. Vasta avattu Clarion Hotel® Draken on säilyttänyt historiallisesti arvokkaan elokuvateatteri Drakenin alkuperäisen rakennuksen. Kööpenhaminassa ylellinen Villa Copenhagen on säilyttänyt korkeat katot, kaaret ja suuret ikkunat, jotka olivat aikoinaan osa pääkaupungin pääpostitoimistoa.

Sukellus historian syövereihin

”Niille meistä, jotka työskentelevät konseptien parissa, on lahja saada hyödyntää näitä kunnioitettavia rakennuksia, joilla on paljon ainutlaatuista historiaa. Näin ollen oli tärkeää sukeltaa syvälle historian syövereihin ja selvittää, mitä halusimme säilyttää Sommerron mukana”, Karoline sanoo.


Hotellipäällikön viittaamaan lahjaan sisältyvät tunnetun norjalaisen taidemaalarin ja kuvanveistäjän Per Krohgin seinämaalaukset. Vieraat voivat kokea Ekspedisjonshallenin seinämaalauksen, Krohgsalenin kattokoristeet ja Vestkantbadetin mosaiikit.


Dominic nyökkää innokkaasti:


”Olemme perineet kaupungin rakennuksen, jolla on pitkä ja vahva yhteys Osloon. Siksi meillä on velvollisuus säilyttää ja suojella rakennusta ja sen historiaa. Ja olemme todella herättäneet sen henkiin, takaisin täyteen loistoonsa”, Dominic naurahtaa, ennen kuin lisää:


”Jos rakentaa täysin uuden rakennuksen, sillä ei ole historiaa. Se on vain rakennus, sille voi antaa hienon nimen ja se voi olla ylväs, mutta se ei ole todellinen. Sommerrossa meillä on ainutlaatuinen lähtökohta, ja se on todellinen. Se on aito.”


Lue lisää: ”Tyyni kesä on täydellinen myrsky”

 • Sommerron 8 tunnin sääntö

  Jo ennen avaamista Sommerro oli kuuma puheenaihe Oslossa ja Pohjoismaissa. Ei vain historiansa ja ylellisyytensä vuoksi, vaan myös siksi, että se on rakennus, joka on täynnä vieraanvaraisuutta ja monimuotoisuutta.

 • ”Voiko hotelliin kirjautua ja sitten vain pysyä siellä?”

 • ”Sanoisin, että pitkän viikonlopun ajaksi. Ei, päiviksi”, Dominic nauraa. Karoline on täysin samaa mieltä. Sommerro on täydellinen pakkaus.

 • ”Käytettävissä on seitsemän ravintolaa ja baaria, joiden tarjonta on saanut innoituksensa eri puolilta maailmaa. Ruoka- ja juomavalikoima on rajaton ja ravintolat ovat korkealaatuisia."

 • "Ja meillä on kaikkea Ekspedisjonshallenin paikan päällä esitettävästä jazzmusiikista elokuviin ja jännittäviin kulttuuritapahtumiin. Huoneet ovat art deco -tyylisiä ja olemme investoineet paljon hyviin sänkyihin ja yöuniin. Huoneet ovat aivan upeita.”

 • Sommerrossa kahdeksan tunnin sääntö on tärkeä: tasapainoinen päivä koostuu kahdeksan tunnin unesta, kahdeksan tunnin työstä ja kahdeksan tunnin virkistysajasta.

 • ”Meillä saat kahdeksan tuntia laadukasta unta ja lepoa, minkä jälkeen voit työskennellä kahdeksan tuntia, mieluiten kokous- ja tapahtumaosastollamme. Sitten on vielä kahdeksan hauskinta tuntia, eli virkistys."

 • "Voit nauttia konsertista tai illallisesta, tai hyödyntää hyvinvointitarjontaamme, johon kuuluu esimerkiksi laadukas uni, Wim Hof -hengitysmenetelmän (tunnettu hollantilainen hengitysasiantuntija) oppiminen ja Vestkantbadetissa uiminen”, Karoline sanoo.

The facade of Villa Incognito, a part of Sommerro a hotel in Oslo.

Astu sisään Villa Incognitoon

Olemme maininneet hieman Sommerrossa tarjolla olevia palveluita, mutta mitkä ovat asiakassuhdepäällikön ja hotellipäällikön henkilökohtaiset suosikit?


”Vau, sinä ensin, Caroline. En oikeastaan tiedä vastaustasi”, Dominic sanoo.


Caroline hymyilee rauhallisesti. Vastaus on Villa Inkognito.


”Se on iso, kätketty helmi. Jännitys poistuu hartioilta heti, kun sinne kävelee sisään. Se todellisesti edustaa sitä, mikä Sommerrossa on erinomaista. Se on todella seesteinen, ja siellä olevat ihmiset tekevät siitä seesteisen.”


Villa Inkognito sijaitsee Sommerron vieressä, siinä on 11 huonetta ja sviittiä. Vierailla on pääsy kaikkiin hotellin palveluihin, eli kaikkeen toimintaan, mutta he voivat myös vetäytyä yksityisempään ympäristöön.


”Ymmärrän, miksi se on suosikkisi. Se totisesti on mukavin asia, joka meillä on”, Dominic sanoo.


Sinua saattaa myös kiinnostaa: Jonathan Howellin vaellushalu teki hänestä huippukokin 

Dominic in the bar at Ekspedisjonshallen at Sommerro, a hotel in Oslo.

Ekspedisjonshallen

”Mutta minulle se on silti Ekspedisjonshallen. Rakastan brasserieta, kaikkia siellä ruokailevia, baarin liikennettä ja sitä, että se on avoinna aamusta iltaan. Siellä voi käydä kahvilla, kuivalla martinilla tai lasillisella samppanjaa, ja se on aivan loistavaa. Minä, alalla koko elämäni työskennelleenä, olen harvoin nähnyt tämänlaista paikkaa. Olemme luoneet jotain ainutlaatuista”, Dominic sanoo.


Hän kuvailee sitä New Yorkin ja Pariisin yöelämien yhdistykseksi. Mutta ei kuitenkaan ole olemassa mitään norjalaisempaa kuin Ekspedisjonshallen:


”Siinä yhdistyy vuoden 1930 rakennus, Lysverker, Per Krohg, paljon Norjan historiaa. Silti siellä tuntuu, että olisit ulkomailla. Se on minulle pakopaikka!”


Oletko valmis irtautumaan arjesta?


Sisäpiirivinkkejä: 16 asiaa, joita voit tehdä Sommerrossa • Sommerro – 231 makuuhuonetta. Nuku haluamallasi tavalla suojaisista alkoveista ja kahden hengen huoneista prameisiin sviitteihin

 • Villa Inkognito – 11 yksityistä ja ylellistä huonetta, joista on pääsy Sommerron tiloihin

 • Ekspedisjonshallen – brasserie, jossa tarjoillaan aamiaista, lounasta, illallista ja jazzia

 • Søstreen – iltapäiväteetä ja lämmin tunnelma

 • Izakaya – katuruokaa ja cocktailbaari seitsemännessä kerroksessa

 • TAK Oslo – japanilaisen keittiön innoittamia pohjoismaisia ruokia


Sinua saattaa myös kiinnostaa: Tähtikokki Frida nojaa paitsi jäämisen pelkoon  • Plah & Ahaan – thaimaalainen ravintola

 • Barramón – pintxoja ja espanjalaisia viinejä

 • Elokuvateatteri – art deco -nojatuoleja, popcornia, viiniä ja elokuvaklassikoita

 • Lysverker scene – tapahtumia, jazz-iltoja, kabareeta

 • Vestkantbadet – yksi Oslon vanhimmista kylpylöistä ja uima-altaista

 • Spa & Wellness – Vestkantbadetissa voi nauttia kaikesta infrapunasaunoista ja kylmävesialtaista lääketieteellisiin hoitoihin

 • Kuntosali – treenaa yksin tai varaa ohjaaja

 • Kattoterassi – lämmitetty uima-allas, sauna ja aurinkotuoleja

 • Kirjasto – laita puhelin pois ja uppoudu hyvään kirjaan

 • Kokous- ja tapahtumatilat – henkilökohtaiset palvelut ja tekniset tilat sinulle ja kollegoillesi

Lue lisää ja varaa seuraava unelmiesi vierailu täältä!

Viimeisimmät lisäykset