Tiedämme, että hotelliyöpyminen voi usein tuntua liian kalliilta, varsinkin keskellä kesälomasesonkia. Jos sen sijaan ostat vuodelle 2024 jonkin kolmesta kesäpassistamme, sinun ei tarvitse käyttää koko budjettiasi majoitukseen. Voit käyttää ylijääneet rahat upeaan kaupunkilomaan tai todella mahtavaan roadtripiin. Saat meiltä ehdotuksia tämän kesän ikimuistoisiin aktiviteetteihin Ruotsin ja Norjan kaupungeissa, joista monista et luultavasti ole koskaan kuullutkaan!

Person driving a car
7 hotelliyöpymistä sisältävän kesäpassin avulla voit vain tarttua rattiin ja lähteä ottamaan Pohjolan haltuun!

Soolomatkailijan kesäpassi

Osta yhden hengen passi ja aloita kesäseikkailusi!
chevronRight

Kesäpassi – 5 tai 10 yötä

Osta kesäpassi nyt. Valittavanasi on 5 tai 10 yötä!
chevronRight

Kesäloma + hotellivuode = unelma. "Lähdetäänpä viiden päivän kalastusretkelle Bodøhön! "Jep, varaatko sinä hotellin?" "No, joo...", sanot istuessasi siinä pieni möykky vatsassasi tuntien, kuinka koko lomabudjettisi kuluu johonkin niinkin tylsään kuin... Nukkumiseen.


Yöpyminen teltassa tai ulkoilmassa on aina hauskaa, jos olet luonnonystävä, mutta mukava hotellivuode ja seuraavan päivän runsas aamiainen houkuttelevat eittämättä päivän seikkailujen jälkeen – olitpa sitten viettänyt tuntikausia kalastaen merellä Bodøn edustalla tai tanssittanut hiertynyttä ja läpimärkää kehoasi kaikkien aikojen kesäfestareilla...


Festival_16_9Kesä = festivaalit, ja moni nukkuu mieluummin mukavassa hotellivuoteessa kuin nihkeässä teltassa liian kovalla patjalla.


Kesäpassilla alkaen 79 € per yö, say what?!


...Upeaa, että tarjolla on peräti kolme erilaista hotellipassiamme, joista voi valita omansa sen mukaan, millaisen loman on suunnitellut viettävänsä. Voit valita 5 yön passin hintaan 495 € (siis 99 € per yö) tai 10 yötä hintaan 890 € (89 € per yö). Ja mainitsimme tosiaan kolme passia – tänä vuonna olemme nimittäin huomioineet myös soolomatkailijat ja julkaisseet yhden hengen passin, joten vältyt maksamasta kahdesta hengestä reissatessasi omin päin. Entäpä sen hinta? 395 € 5 yöstä (toisin sanoen vain 79 € per yö!).


Passit voidaan käyttää peräkkäisinä öinä pitkin Pohjoismaita suuntautuvan maailman hauskimman roadtripin aikana, tai öitä voi ripotella hieman sinne sun tänne kesäloman ajaksi. Voit esimerkiksi viettää kesäkuussa pari päivää Tahitifestareilla Kristiansundissa, lähteä heinäkuussa pariksi päiväksi anopin luokse Helsinkiin ja kokea romanttisen iltapäivän Uumajan Norrlandsoperaen-opperasta nauttien elokuussa.


People taking a bath in the sea_16_9Mihin tahansa tänä kesänä suuntaatkin, itsesi hemmotteleminen uimalla on aina hyväksi. Muutama hyppy laiturilta ei ole koskaan huono idea.


Mitä ikinä päätätkin kesäpassisi avulla tehdä, tässä on aktiviteettiehdotuksia jokaiseen makuun 3 norjalaisessa ja 3 ruotsalaisessa kaupungissa – ja tietysti pidimme mielessä, että voit tehdä niihin myös pienen roadtripin!


KRISTIANSUND – aliarvostettu kaupunki


Norjan länsirannikon neljällä saarella sijaitsevan Kristiansundin voi sanoa olevan erittäin aliarvostettu kaupunki. Täällä sinua tervehtivät iloisin värein maalatut talorivistöt, ja tässä viihtyisässä, lähes kokonaan toisen maailmansodan aikana tuhoutuneessa kaupungissa on yllättävän paljon tekemistä.


Nähdäksesi kaupungin kunnolla suositteleme hyppäämään maailman vanhimmalta julkiselta liikenneyhtiöltä peräisin olevaan ja opastettuja kierroksia tarjoavaan Sundbåten-laivaan. Tai miten olisi saarihyppely ja matkan varren kaupunkikävelyt?


Kristiansundissa ollessasi Atlantin väylän ajaminen on lähes pakollinen kokemus. Se on 8274 metriä pitkä tie, jota kutsutaan maailman kauneimmaksi tieosuudeksi, eikä syyttä: täällä voit yksinkertaisesti ajaa keskellä merta! Tämä kokemus sopii myös arkkitehtuurista ja moderneista insinöörityön taidonnäytteistä kiinnostuneille, sillä täällä on 8 siltaa ylitettävänä. Pieni vinkki: aloittamalla matkasi Budista ja päättämällä sen Kristiansundiin saat täydellisen kokemuksen rannikosta, historiasta ja kulttuurista.


Atlanterhavsveien_16_9Atlantin väylää kutsutaan maailman kauneimmaksi tieosuudeksi, ja se on ehdoton käyntikohde Kristiansundissa.


Päivän (tai illan) voi päättää hyvän aterian merkeissä ja maistuvasta juomasta nauttien The Social Bar & Bistrossa Quality Hotel™ Grand Kristiansundin vilkkaassa “Bar å sånn” -baarissa ennen nousemista hissillä johonkin hotellihuoneista ja hyviä yöunia. Kun olet valmis jatkamaan matkaa, ota suunnaksi Bodø...


BODØ – pian Euroopan kulttuuripääkaupunki


Hieman Kristiansundin pohjoispuolella sijaitseva Bodø on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2024, joten on sanomattakin selvää, että täällä on tarjolla runsaasti kulttuurielämyksiä! Useiden museoiden, kuten Saltstraumen Museumin, Jektefarts-museon ja Norjan ilmailumuseon – jossa voit kokeilla lentosimulaattoria – lisäksi Bodøn keskustasta löytyy myös paljon upeaa katutaidetta, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Nämä taideteokset syntyivät UpNorth-katutaidefestivaaleilla vuonna 2016. Kaupungista löytyy myös useita pienempiä graffititeoksia, joten keskustassa kannattaa kierrellä ympäriinsä.


Hamarøyssä voit vierailla palkitussa Hamsun-keskuksessa (puhumme kirjailija ja Nobel-palkinnon voittaja Knut Hamsunista) tai sheikata 28. ja 29. kesäkuuta 2023 järjestettävillä Oppturf-festivaaleilla elektronisen musiikin tahtiin, ennen yöpymistä Quality Hotel™ Ramsaltissa tai Comfort Hotel® Bodøssä – molemmat sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa.


Deluxe double room Quality Hotel Ramsalt_16_9Miten olisi yö Quality Hotel™ Ramsaltissa Bodøssä vietettyäsi tuntikausia festivaaleilla tai kalastamassa?


View from Quality Hotel Ramsalt in Bodø_16_9Quality Hotel™ Ramsaltista avautuvat näkymät eivät ole mitenkään huonot.


Oletko kenties innostunut oudosta ja pahanhajuisesta nähtävyydestä? Tarkoitamme tietenkin vessaa! Kystriksveienin varrella sijaitsevalta Ureddplassenin levähdysalueelta ja sotamuistomerkiltä löydät vessan, jota kansainvälinen media on toistuvasti kutsunut "maailman kauneimmaksi julkiseksi käymäläksi". Käy sisällä kuhertelemassa ennen matkan jatkamista esimerkiksi Harstadiin...


HARSTAD – täydellisiä luontokokemuksia


Strategisesti vuonojen ja vuorten välissä sijaitseva Harstad tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ikimuistoisiin kokemuksiin, joita voit kantaa mukanasi matkalaukussasi (tai päässäsi, sydämessäsi, kehossasi...). Harstadissa voit viedä hyväkuntoiset ystäväsi vuoristoretkille, pyöräretkille tai kävelyretkille, tai voit lähteä perheen kanssa veneretkelle saaristoon tai melomaan vuokratuilla kajakeilla keskiyön auringossa.


Saariston monilta saarilta löytyy yli 100 valkoista hiekkarantaa, joilla voit nauttia herkullisen, mukaan pakatun lounaan ja pulahtaa uimaan pitkän melontaretken jälkeen kenties väsyneiden ja nälkäisten lasten kanssa – tai paikallisen oppaan kanssa tehdyn onnistuneen kalastusretken jälkeen. Tunnelmaa luo keskiyön aurinko, jonka kirkkaat säteet leviävät veden ylle. Varma lasten suosikki (ja myös aikuisten!) on vierailu Karlsfjord Cityssä – Minibyenissä. Kyseessä on pienoiskaupunki, josta suurin osa on rakennettu kierrätysmateriaaleista. Koska tähän pikkuruiseen kaupunkiin ei voi jäädä yöksi, suosittelemme viettämään yön (tai kaksi!) Quality Hotel™ Harstadissa tai Clarion Collection® Hotel Arcticuksessa – molemmat sijaitsevat keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa.


Randering Quality Hotel Harstad_16_9Quality Hotel™ Harstad... Kaikessa loistossaan.


SUNDSVALL – Ruotsin kaunein kaupunki


Ihastuttava Sundsvall on valittu Ruotsin kauneimmaksi kaupungiksi, mikä on suurelta osin sen viehättävien tiilitalojen, kauniin arkkitehtuurin, välkehtivän meren ja upean Sundsvallin sillan ansiota. Jos haluat kiillottaa Instagram-tiliäsi kauniiden kuvien avulla, tämä on oikea paikka siihen! Sundsvall on täydellinen kohde niille, jotka etsivät aktiviteetteja, rentoutumista ja seikkailua samassa paketissa. Kävele ympäri kaupunkia ja tutustu kaupungin jännittävään kulttuuriperintöön.


Ota suunnaksi upea Södra Berget – ihastuttava luontoalue, josta löytyy Instagram-ystävällisiä näköalapaikkoja, ja muista käydä Norra Bergetin ulkoilmamuseossa, josta löydät kaikkea luonnonsuojelualueesta leikkipuistoon, historiallisista rakennuksista eläimiin ja hauskoihin tapahtumiin – upeista näkymistä puhumattakaan! Päästäksesi mahdollisimman korkealle voit suunnata niin kutsuttuun "Glasspinneniin" – upeilla näkymillä varustettuun 54 metriä korkeaan näköalatorniin (sanoimmeko jo, että tämä on Instagram-ystävällinen kaupunki?!).


Myös Kulturmagasinet on mainittava – se on yksi Sundsvallin suosituimmista nähtävyyksistä. Kyseessä on kulttuurikeskus, josta löytyy paljon aktiviteetteja sekä pienille että suurille: näyttelyitä, museo, kirjasto, kahvila ja upeaa arkkitehtuuria.


Alnon-beach-sundsvall-stockphotoHiekkaa varpaiden välissä Norlannin Havaijilla - Alnönissä.


Täällä voit todella kuumana kesäpäivänä kuvitella olevasi Havaijilla, vain 25 minuutin ajomatkan päässä Sundsvallin keskustasta. Alnön tarjoaa pitkiä ja matalavetisiä hiekkarantoja, joten ehkä anoppikin uskaltautuu läträämään lastenlasten kanssa sillä aikaa, kun sinä ja rakkaasi suljette silmänne ja tunnette pulssin laskevan muutamaksi minuutiksi. Pakkaa lapset ja anoppi mukaan ja viettäkää muutama yö kaupungin keskustassa sijaitsevassa Quality Hotel™ Sundsvallissa, ennen Uumajaan suuntaamista... PS: tiedoksi vain, että jälkimmäisessä hotellissa on myös kylpylä...


UUMAJA – kitara- ja oopperafanien paratiisi


Uumajassa käyminen on aina hyvä idea, ja jos kitarat kiinnostavat sinua enemmänkin, sinun on yksinkertaisesti pakko vierailla täällä! Täältä löydät tiettyyn yleisöön vetoavan nähtävyyden, Guitars The Museumin (https://guitarsthemuseum.com/). Se on unelma – tai itse paratiisi – jos rakastat kitaroita! Veljekset Michael ja Samuel Åhdén ovat laittaneet esille suuren kitarakokoelmansa, joka on yksi maailman hienoimmista yksityisomistuksessa olevista kitarakokoelmista. Täällä voit tutustua sähkökitaroihin, bassokitaroihin ja hienoihin lisävarusteisiin – joko itseksesi tai varaamalla ryhmällesi opastetun kierroksen.


Jos olet enemmänkin oopperasta kiinnostunutta tyyppiä, ilta kannattaa viettää Norlannin oopperassa (https://norrlandsoperan.se/), josta löytyy monenlaisia esityksiä ja aktiviteetteja. Entäpä vierailu yhdessä Ruotsin merkittävimmistä kansainvälisen nykytaiteen gallerioista – Kuvamuseossa (https://www.bildmuseet.umu.se/), jossa voit tutustua seitsemän kerroksen laajuudelta ihastuttavasti tiedettä ja taidetta sekoittaviin näyttelyihin.


Breakfast Clarion Hotel Umeå_16_9*Aamiainen Clarion Hotel® Umeåssa päihittää arkiaamiaisen mennen tullen.


Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä voit lumoutua Uumajan upeasta kaupunkikirkosta, Umeå stads kyrkasta (https://www.svenskakyrkan.se/umea/om-umea-stads-kyrka), tai lähteä veneretkelle Uumajan saaristoon kokemaan kaupungin vesiltä käsin. Lähde Norrfjärdenistä lähtevällä lautalla viihtyisälle Holmönille ja vietä päivä aurinkoa ottaen, uiden ja idyllistä ympäristöä tutkien. Palaa lautalla takaisin Uumajan keskustaan ja päätä päivä keskustan Clarion Hotel® Umeå -hotellissa (jossa on myös kylpylä!) tai Comfort Hotel® Umeå Cityssä, ennen kuin matka jatkuu esimerkiksi Luulajaan...


LUULAJA – UNESCO:n maailmanperintökohde


Luulaja tunnetaan ehkä parhaiten talvikaupunkina, mutta upean rannikkosijaintinsa ansiosta kaupunki muuttuu joka kesä vilkkaaksi saaristokaupungiksi, josta löytyy eläväisiä ulkoilmakahviloita, nähtävyyksiä ja valoisia öitä. Luulaja on itse asiassa Ruotsin aurinkoisin kaupunki vuodesta toiseen, joten älä unohda uimapukua! Täällä valittavanasi on useita ihania uimarantoja.


Beach_16_9 (croppet)Ei ole kesän, auringon ja uimarannan yhdistelmän voittanutta. Varsinkaan, jos löydät uusia rantahelmiä!


Luulajassa ei voi vierailla kesällä seilaamatta lautalla Perämerenlahden kauniisiin saaristomaisemiin, jotka koostuvat peräti 1312 saaresta, luodosta ja riutasta. Sandön on todella suosittu saari, jossa kannattaa hypätä maihin. Älä jätä väliin Klubbviken Havsbadia, josta löytyy minigolf, suosittu ravintola, upea uimaranta ja paljon muuta tekemistä.


Luulajassa ollessasi sinun kannattaa myös varata opastettu kierros Gammelstad Visitor Centeristä ja tutustua kaupungin hämmästyttävään historiaan, jonka ympäristö ja rakennukset ovat UNESCO:n kulttuuriperintökohteina suojeltuja! Alueella ollessaan kannattaa vierailla myös Hägnanin ulkoilmamuseossa, jossa järjestetään usein erilaisia aktiviteetteja kävijöille. Kesällä siellä voi kokea kaikkea aina lapsille tarkoitetuista kävelyretkistä juhannusjuhliin. Museon maatilalla on myös monia erilaisia lasten keskuudessa suosittuja eläimiä.


Luulajasta ei kannata poistua käymättä Bälingebergetin luonnonsuojelualueella – täydellinen paikka niille, jotka haluavat patikoida samaan aikaan niin appivanhempien, lasten kuin rakkaan kanssa. Jos Luulajassa vierailun aikana sataa, Alcatraz event center tarjoaa täydellisen vaihtoehdon! Täällä voit haastaa perheesi paintballiin, biljardiin, videopeleihin, lasertagiin, keilailuun, petankiin ja moneen muuhun! Jos tarvitset majapaikan (näin tapahtumarikkaiden päivien jälkeen niin on yleensä parempi), voit yöpyä Comfort Hotel® Arcticissa tai Quality Hotel™ Luleåssa, jotka kaikki sijaitsevat kaupungin keskustassa!


Standard double room Quality Hotel Luleå_16_9Tapahtumarikkaiden ja hikisten päivien päätteeksi yksi tai useampi yö Quality Hotel™ Luleåssa maittaa.


Ei muuta kuin tuumasta toimeen...


Nyt sinulla ei ole enää mitään syytä väittää, ettet tietäisi, mitä tehdä tänä kesänä. Pitäkää hauskaa ja nauttikaa ihanasta, lämpimästä ja toivottavasti aurinkoisesta säästä – ja kaikesta jännittävästä, mitä eteenne mahdollisesti tulee! Ja kuule! Ryhdy tuumasta toimeen ja tilaa kesäpassisi. Silloin olet valmis mihin tahansa.


k_16_9Onko mitään parempaa kuin mahtavan hotelliaamiaisen nauttiminen kesälomalla? Luultavasti ei!

Soolomatkailijan kesäpassi

Osta yhden hengen passi ja aloita kesäseikkailusi!
chevronRight

Kesäpassi – 5 tai 10 yötä

Osta kesäpassi nyt. Valittavanasi on 5 tai 10 yötä!
chevronRight