strawberryLogostrawberryLogo
Jäsenyys
typeInfo
Teknisiä ongelmia

Tällä hetkellä sisäänkirjautuminen tai salasanan nollaaminen ei ole mahdollista. Korjaamme parhaillaan ongelmaa!

close

Miksi en löydä varaustani sovelluksesta?

Etkö löydä varausta? Varauksen tekemisen jälkeen voi kulua yksi tunti ennen kuin sen tiedot näkyvät sovelluksessa. Oletko odottanut kauemmin? On olemassa useita mahdollisia syitä sille, miksi varauksesi ei näy sovelluksessa:

  • Varaukset, jotka on tehty muiden matkanvarauspalveluiden (esim. Booking.com, Hotels.com tai Expedia) kautta, eivät yhdisty Strawberryin jäsennumeroosi eivätkä siksi ole nähtävillä sovelluksessa.
  • Varaukset, jotka on tehty ilman sisäänkirjautumista, eivät näy sovelluksessa. Sama koskee Asiakaspalvelun tai hotellin puolestasi tekemiä varauksia, mikäli et ole ilmoittanut heille jäsennumeroasi.
  • Hotelli ei vielä saatavilla sovelluksessa. Teemme kaikkemme siirtääksemme kaikki hotellimme järjestelmään, joka tukee sovellusta. Tällä hetkellä jäljellä on vielä muutamia hotelleja, jotka eivät tue sovellusta.

Voit lisätä puuttuvia varauksia siirtymällä sovelluksessa välilehdelle "Vierailuni" ja valitsemalla "Lisää puuttuva varaus". Halutessasi asiakaspalvelu voi myös auttaa sinua.

Onko asiasi kiireellinen?

Soita meille numeroon: +46 771 666 700

Ma-pe

09:00 - 21:00

La

10:00 - 18:00

Su ja juhlapyhät

Suljettu


Ota meihin yhteyttä