Jäsenyys

Göteborg: Pohjois-Euroopan Piilaakso

Innovaatiota ja uutta teknologiaa täynnä oleva Karlatornet kohoaa 245 metriä maanpinnan yläpuolelle Göteborgissa. Siitä on tulossa uusi Strawberry-hotelli kaupungissa, joka on nopeasti kehittymässä Pohjois-Euroopan Piilaaksoksi.

 • Ei ole sattumaa, että Clarion Hotel® Karlatornet on nähnyt päivänvalon Ruotsin länsirannikon pääkaupungissa.

 • Legendaarinen rakennus ei ole vain insinööritaidon saavutus, vaan se on myös Pohjois-Euroopan korkein rakennus.

 • "Göteborg on ottanut selkeän tavoitteen olla teknologinen majakka. Sen tavoitteena on vakiinnuttaa asemansa Pohjois-Euroopan Piilaaksona."

 • "Jo se, että meillä on näin suuret tavoitteet, on hyvin jännittävää", sanoo Kari Anna Fiskvik, Strawberryn teknologiajohtaja.

 • Hänen mielestään on jännittävää seurata kaupungin nopeaa kehitystä. Luomista, muutosta ja rakentamista on paljon.

"Kun katsomme 20–30 vuoden kuluttua taaksepäin, tiedämme, että tämä oli aika, jolloin kaupunki otti kantaa. Kun Göteborg teki ja muokkasi historiaa sen sijaan, että olisi vain antanut historian tapahtua. Se on erittäin motivoivaa. Ymmärrän, etteivät kaikki kaupungit voi asettaa näin kunnianhimoisia tavoitteita, mutta on hienoa, että Göteborg tekee niin", Kari Anna sanoo.


Strawberry on itse mukana useissa kaupungin suurissa kehityshankkeissa. Näistä projekteista tunnetuin on Karlatornet, jonka 58. kerroksessa Clarion Hotel® Karlatornet tulee tarjoamaan parhaat sviittinsä. Muut huoneista sijaitsevat viereisessä, 15 kerroksen korkuisessa rakennuksessa. Karlatornet tulee olemaan 245 metrillään ja 73 kerroksellaan Pohjois-Euroopan korkein rakennus. Kukin kerros on siirretty 60 senttimetriä, mikä luo "vyötärön", joka pyörii neljänneskierroksen verran ja antaa rakennukselle uuden ja jännittävän arkkitehtonisen ilmeen.

 • Göteborg – työ ja vapaa-aika

  Göteborgin yritysalueen teknologiahankkeista vastaava projektipäällikkö Madelene Näslund uskoo, että on useita syitä siihen, miksi ruotsalaisesta metropolista on tullut houkutteleva kohde työn, teknologian ja inspiraation kannalta:

 • "Yksi Göteborgin suurista eduista on se, että keskustasta löytyy niin paljon jännittävää, ja lähes kaikki on kävelymatkan päässä."

 • "Göteborgissa on luonnonläheisyys, koskematon erämaa ja vilkas keskusta, puhumattakaan kauniista saaristosta. Kaikki tämä tekee kaupungista fantastisen paikan", hän lisää:

 • "Saat helposti loistavan yhdistelmän: työtä ja nautintoa."

 • Madelenen intohimona on teknologia, ja hän pyrkii luomaan parhaat mahdolliset olosuhteet teknologiayrityksille niiden käynnistys- ja skaalautumisvaiheessa Göteborgissa.

 • Hän on enemmän kuin samaa mieltä siitä, että Göteborg erottuu teknologiakaupunkina monista muista suurkaupungeista.

 • "Ruotsin innovaatiomoottori on nimeltään Göteborg. Kaupungissa on eniten insinöörejä asukasta kohti Ruotsissa, ja se on kansainvälinen edelläkävijä vihreiden siirtymävaiheiden tutkimus-, kehitys- ja testausyhteisöissä."

 • "Göteborg on myös maailman johtava toimija esimerkiksi liikkuvuuden ja biotieteiden alalla. Kaikki nämä ovat valtavia vetovoimatekijöitä", Madelene sanoo ja lisää:

 • "Meillä on myös maailman johtavia yliopistohautomoita ja tiedepuistoja sekä huippuluokan globaaleja yrityksiä, jotka tukevat vahvan startup-yhteisön kehittymistä."

 • Göteborgin valitseminen teknologiakohteeksi tarkoittaa myös sitä, että voi matkustaa hyvällä omallatunnolla. Varsinkin jos työpaikkasi on huolissaan ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä.

 • Göteborg on nimittäin valittu maailman kestävimmäksi matkakohteeksi Global Destination Sustainability Index 2022 -indeksin mukaan.

Tässä on kolme erinomaista hotellia työmatkaasi varten

Olitpa sitten liikematkalla, etsit luovaa inspiraatiota tai työskentelet jossakin, jossa keskitytään kestävään kehitykseen, Göteborg on kaupunki, jossa kannattaa vierailla. Kaupunki tarjoaa myös jännittävää ruokakulttuuria, vilkkaan yöelämän ja lukuisia vaihtoehtoja yhteistoimintaan, kokoustiloihin ja konferensseihin.


Clarion Hotel® Post – niille, jotka haluavat keskeisen sijainnin ja helpon pääsyn kaupunkiin. Hotellissa on kattoterassi, uima-allas, kuntosali, herkullinen lounas Nordassa ja pohjoismaisia raaka-aineita japanilaisella twistillä VRÅ:n illallisella. Hotelli tarjoaa sekä pieniä että suuria kokoustiloja.


Clarion Hotel® Pier sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella Lindholmenissa. Täällä on kaikki yhdessä paikassa kokouksia, konferensseja ja kokoontumisia varten. Hotellissa on joustavat tilat ja luovat ratkaisut työtapaamisiin. Ja mikä parasta? Ravintola Fei – kiinalainen ruokailukokemus, jollaista ei ole ennen nähty. Tuskin löydät aidompaa kiinalaista à la carte -ravintolaa, ja sieltä on upeat näköalatkin.


Clarion Hotel® Draken avaa ovensa 1.10.2023. Siitä tulee ainutlaatuinen 34-kerroksinen hotelli, jossa on kaksi ravintolaa, neljä baaria, kokoushuoneita, kylpylä, kattobaari, näytöshuone, elokuvateatteri, sviittejä ja 474 vierashuonetta. Kunnianarvoinen ja yksinkertaisesti upea paikka seuraavalle työmatkallesi.


Jos sinä tai kollegasi olette kiinnostuneita teknologiasta, muista tarkistaa Göteborgin teknologiakalenteri, joka on täynnä TechMeetuppeja, työpajoja, seminaareja ja erilaisia tapahtumia sekä suurempia tapahtumia, kuten Go West ja Gbg Tech Week.

Viimeisimmät lisäykset