strawberryLogostrawberryLogo
Jäsenyys

Ravintolat

Tähtikokin suositukset: parhaat sisäpiirivinkit Göteborgin ravintoloihin

Mistä löytyy hienoin Michelin-ravintola? Minne lapset kannattaa viedä päivälliselle? Tai mennä ensimmäisille treffeille? Strawberry keskustelee VRÅ-ravintolan tähtikokki Sofia B. Olssonin kanssa.

  • ”Ruoan on oltava herkullista."

  • "Tiedän, että merenelävät ovat paikallisia. Olen myös kuullut ystäviltäni, että henkilökunta kohtelee toisiaan hyvin keittiössä. Kaikesta tulee hyvät vibat”, Sofia B. Olsson sanoo.

  • Näin hän kuvailee, mitä hyvä ateria hänelle tarkoittaa.

  • Kyse on syömisestä ravintolassa, joka on erinomainen kaikin puolin ja kaikilla tasoilla.

Göteborgin parhaat ravintolat Sofian mukaan

Sofia on kokki ja operatiivinen johtaja VRÅ-ravintolassa, joka sijaitsee Göteborgin Clarion Hotel® Postissa. Ruokalistan annokset sisältävät paikallisia raaka-aineita niin maalta kuin mereltäkin. Inspiraatiota on saatu Kaukoidästä ja Japanista. Sofia on innovatiivinen pääkokki, joka loi kulinaarisen menestyksen aiemmin ylenkatsotusta tyynenmerenosterista.

Hänet tunnetaan myös ruotsalaisesta tv-sarjasta Kockarnas kamp, jonka lisäksi hänelle on myönnetty Sustainable Innovator of the Year -palkinto. Keneltäpä olisi parempi kysyä Göteborgin parhaista ravintoloista?

Mikä on suosikkiravintolasi Göteborgissa?

Stora Saluhallenissa oleva Bar Bulot.

Se on viinibaari, jossa on luonnonviinejä ja niihin sopivia ruokia. Ravintola tekee yhteistyötä paikallisten tuottajien ja viljelijöiden kanssa. Suosittelen kokeilemaan tartarpihviä ja valkosipulimarinoituja kampasimpukoita. Lisäksi on tärkeää kysyä henkilökunnalta juomasuosituksia.

Paras annos mereneläviä Göteborgissa?

Luckans Fisk & Skaldjur, kalakauppa ja lounaspaikka samassa paikassa.

Kala on peräisin läheisestä satamasta. Voit ostaa tuoreita mereneläviä ja ostereita kotiin tai nauttia lounaan paikan päällä. Luckans Fisk & Skaldjur tarjoilee myös paikallista olutta.

Paras aasialainen ravintola?

Ravintola Fei, joka tarjoilee aitoja kiinalaisia makuja.

Pohjois-Kiinan Shandongin piirikunnasta kotoisin oleva pääkokki Guowei Zhou on vastuussa Fein keittiöstä Clarion Hotel® Pierissä. Ruokalistan alussa on kylmiä alkuruokia. Niitä seuraa keitto ja sen jälkeen lämpimät ruokalajit, jotka ovat aterian todellinen kohokohta. Fein painopiste on merenelävissä ja dumpling-nyyteissä. Lisäksi on mahdollista laatia 10 ruokalajin menu.

Paras ravintola lasten kanssa?

Norda on erittäin lapsiystävällinen.

Ravintola Norda sijaitsee Clarion Hotel® Postissa. Se on tunnettu Brunch Clubin upeista lounaista ja ylellisistä ruoka-annoksista. Hauska ja eloisa ilmapiiri sopii niin kaveriporukoille, perheille kuin kaikenikäisille muillekin kävijöille. Ruokalistalla on hampurilaisia, brownieita ja jäätelöä lapsille sekä tuoreita mereneläviä aikuisille. Tilava Norda sijaitsee keskeisellä paikalla: sekä Alfons Åbergin (eli Mikko Mallikkaan) kulttuuritalo että Trädgårdsföreningenin puisto ovat aivan vieressä.

Parasta ruokaa pienellä budjetilla?

Aitoa ja oikeaa marokkolaista ruokaa tarjoava ravintola Fatima.

Marokkolaisessa ruokakulttuurissa yhdistyvät Afrikan, Etelä-Euroopan ja Lähi-idän ruokalajit. Voit nauttia hitaasti kypsennettyä kanaa, lammasta, hummusta ja herkullisia lihapullia. Fatimassa voi jakaa annoksia tai valita yhden ison annoksen itselleen. Ravintola on vain 15 minuutin kävelymatkan päässä trendikkäästä Hagan kaupunginosasta. Voit hemmotella itseäsi syömällä jälkiruoan puutalokortteleistaan tunnetulla alueella, joka on yksi Göteborgin vanhimmista.

Kaupungin parhaat merenelävät?

”Saanko sanoa VRÅ? Koska uskon oikeasti, että VRÅ tarjoaa parhaat merenelävät.”

Kuten edellä mainittiin, Sofian oma ravintola sijaitsee Clarion Hotel® Postissa. Se tunnetaan erityisesti ostereistaan ja norjalaisesta jäämerenturskastaan. Paras vaihtoehto on kuitenkin pyytää kokkeja loihtimaan neljän ruokalajin menu kauden parhaista raaka-aineista. VRÅ on suunniteltu muistuttamaan meren pohjaa: ravintolassa on merensinisiä pöytiä, aaltoja muistuttavia verhoja ja lasilla erotettuja osioita, joissa on pimeässä hohtavan bioluminesenssin tuntua. Voit suorastaan sukeltaa gastronomisten elämysten täyttämään iltaan.

Kaupungin paras Michelin-ravintola?

Ravintola Bhoga, jossa tarjoillaan kauden pohjoismaisia makuja.

Ravintola Bhogalla on yksi Michelin-tähti ja lisäksi vihreä Michelin-tähti.

”Pienten maatilojen lyhyen kauden raaka-aineita käytetään mielikuvituksellisiin annoksiin, jotka ovat monimutkaisia mutta kuitenkin vivahteikkaan makuisia”, Michelin-oppaassa todetaan. Ravintola saa myös kiitosta asiantuntevasta henkilökunnastaan, joka on hyvin perehtynyt ruokalistaan ja viinivalikoimaan.

Tuliko nälkä? Pysy keskellä Göteborgia ja nauti parhaista ruokapaikoista.

Woman waiting for her food at restaurant Bar Bulot in Gothenburg.Colorful soup at restaurant in Gothenburg.Two guys standing in the kitchen of a restaurant in Gothenburg.Dinner at restaurant in Gothenburg.

Viimeisimmät lisäykset