Jäsenyys

Kuusi parasta leipomoa Kööpenhaminassa

Täältä löydät tuoreimman hapanjuurileivän, ihastuttavimmat kakut ja ihastuttavan, minimalistisen tanskalaisen tyylin. Leipuri Gonzalo Guarda antaa sinulle luettelon Kööpenhaminan leipomoista, joissa sinun täytyy käydä.

Baker Gonzalo Guarda standing in front of bakery Rug.
  • Kööpenhaminassa on käynnissä pieni vallankumous. Leipomokapina...

  • Hapanjuurileipää, joka on valmistettu villihiivan ja bakteerien kanssa fermentoidun veden seoksesta, löytyy nyt käytännössä kaikista leipomoista – valtavalla menestyksellä.

  • Ja tiskin takana ihastuttavimmissa leipomoissa, joista voit ostaa tuoretta leipää, seisoo leipureita maailman suurimmista kaupungeista – San Franciscosta Buenos Airesiin.

  • Kenellä on Kööpenhaminan paras hapanjuurileipä?

  • Villa Copenhagen on ottanut hapanjuurileivän halun sekä tanskalaisten että vierailijoiden keskuudessa vakavasti ja avannut oman leipomon, RUG Bakeryn. Gonzalo Guarda on täällä pääleipurina. Mikä on hänen erikoisuutensa?

  • Hapanjuurileipä, tietysti. Mutta älä huoli, voit tietysti edelleen saada pääkaupungista makeita herkkuja, kuten tanskalaisia leivonnaisia, voikakkua ja kanelipullia.

Tässä on kuusi leipomoa Kööpenhaminassa, joita sinun täytyy kokeilla pääleipuri Gonzalon mukaan

1. Apotek 57


Osoite: Fredericiagade 57


Täällä on ihastuttavia pullia, kannattaa valita seesamiversio. Kuori on kauniisti karamellisoitunut, rapea ulkopuolelta ja pehmeä ja ilmava sisältä – maukkaimmalla ja suolaisimmalla voilla... Niin hyvää”, Gonzalo sanoo.


2. Lille Bakery


Osoite: Refshalevej 213A


”Upea lounas fantastisella ilmapiirillä”, Gonzalo sanoo.


Ja tämä pieni leipomo tunnetaan juuri sen ilmapiiristä ja hyvästä palvelusta sekä laajasta valikoimastaan kakkuja, leivonnaisia ja voileipiä, jotka on valmistettu luonnollisista ainesosista ja ilman lisäaineita.


3. Hart Bageri


Osoite: Gl. Kongevej 109


Hart Bageri ei ole Gonzalon henkilökohtainen suositus, mutta se on kuitenkin tunnettu paikka, joka on mainittava. Leipomon avasi amerikkalainen kokki Richard Hart, joka oli pääleipuri Tartine Bakeryssa San Franciscossa, Kaliforniassa. Hän on saavuttanut menestystä painottamalla perinteisiä menetelmiä ja luonnollisia ainesosia. Kööpenhaminassa tärkeintä on laadukas hapanjuurileipä, kakut ja leivonnaiset.


Valokuva: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

4. Seks Bakery & Eatery


Osoite: Krystalgade 6


”Täällä työskentelevät ystävällisimmät ihmiset; kannattaa käydä lounaalla. Tarjolla on paljon monenlaista”, Gonzalo sanoo.


Kahvila tunnetaan trendikkäästä ja tyylikkäästä sisustuksestaan sekä luonnollisten ja luomuraaka-aineiden käytöstä.


5. Juno the Bakery


Osoite: Århusgade 48


”Maukkaita ja kauniita leivonnaisia, jotka on leivottu uskomattoman taitavasti”, Gonzalo sanoo.


Kahvila on trendikäs, ja heidätkin tunnetaan parhaiten hapanjuurileivästään. Taustatarina on, että entinen Noma-kokki Emil Glaser kaipasi hyviä korvapuusteja Kööpenhaminan leipomoissa (koska se oli leivonnainen, jonka kanssa hän oli kasvanut Ruotsissa). Siksi hän oli päättänyt saada korvapuustit Juno the Bakeryn vitriiniin, kun se avattiin vuonna 2017.


6. RUG Bakery


Osoite: Centralpostbygningen


Vaatimattomasti Gonzalo ei suositellut omaa leipomoaan, RUG Bakerya Villa Copenhagenissa. Mutta se on tietenkin otettava mukaan. Paikasta on tullut suosittu hapanjuurileipomo ja kahvila, jossa tarjoillaan laaja valikoima leipiä, leivonnaisia ja kakkuja sekä kahvia ja teetä. Leipomo tunnetaan aidoista hapanjuurileivonta tekniikoistaan ja luonnollisten ja luomuraaka-aineiden käytöstä sekä trendikkäästä ja minimalistisesta sisustuksestaan.


Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, se sijaitsee yhdessä Kööpenhaminan hienoimmista hotelleista, Villa Copenhagenissa. Täällä saat herkullisia leivonnaisia, hyvät yöunet ja pulahduksen lämmitettyyn kattouima-altaaseen!

Freshly baked cinamon rolls and croissants at bakery in Copenhagen.Guy smelling a freshly baked bread at a bakery.

Viimeisimmät lisäykset