Helsinki Pride on jo täydessä vauhdissa. Clarion Hotel on tämän vuoden Pride-festivaalin ylpeä pääyhteistyökumppani. – Tulemme marssimaan aivan kulkueen kärjessä, ylpeä hotellijohtaja Inari Lehtinen kertoo.

Tällä viikolla Helsinki on kaupunkina erityisen värikäs, sillä pääkaupungissa järjestetään jälleen Helsinki Pride. Tänä vuonna juhlintaan onkin aihetta ehkä entistä hieman enemmän, sillä sukupuolineutraali avioliittolaki astui voimaan 1. maaliskuuta 2017. Tällöin Clarion Hotel Helsinki juhlisti lain vahvistamista valaisemalla kaksi torniaan sateenkaaren värein joka ilta, viikon ajan.
– Monimuotoisuus ja tasa-arvoisuus ovat osa Clarionin DNA:ta, hotellijohtaja Inari Lehtinen sanoi lain vahvistamisen jälkeen. Tornien valaiseminen oli Clarionin tapa kunnioittaa lainsäädäntöä ja samaa sukupuolta olevien avioliittoa Suomessa.

– Clarion on tehnyt paljon töitä Ruotsissa ja Norjassa näyttääkseen selkeästi, että me seisomme monimuotoisuuden takana. Nyt haluamme tehdä saman täällä Suomessa – olemalla työpaikka, jossa kaikki voivat olla oma itsensä, Inari kertoi.

Otamme yhteyttä Inariin, kun hän on valmistautumassa Pride-kulkueeseen.

Millä tavalla Pride-festivaali näkyy hotellilla?
– Hotelli on täynnä värejä, ilmapalloja ja iloisia kasvoja! Henkilökuntamme on erittäin omistautunutta ja he levittävät Priden ilosanomaa vieraillemme. Yksi keittiömme työntekijöistä innostui tapahtumasta niin, että hän teki kaikille Helsingin Pride-festivaaliin osallistuville upeat, sateenkaaren väriset rannekkeet.

Helsinki Pride huipentuu nyt lauantaina tapahtuvaan Pride-kulkueeseen, johon te virallisena yhteistyökumppanina tulette myös osallistumaan. Kuinka innoissanne olette tästä?
– Olemme käyttäneet paljon aikaa tähän valmistautumiseen, sillä tämä on tämän kesän tärkein tapahtuma meille. Olemme erittäin innoissamme siitä, että voimme näyttää käytännössä, kuinka tosissamme me tuemme monimuotoisuutta. Tulemme marssimaan kulkueen kärjessä ja olemme tästä luonnollisesti erittäin ylpeitä. Sanomamme koostuu tasa-arvoisuudesta, monimuotoisuudesta ja rakkaudesta.

Miten monimuotoisuus näkyy hotelleissanne tänä päivänä? Onko sinulla antaa jotain konkreettisia esimerkkejä?
– Kaikki alkaa rekrytointiprosessista. Jo itse rekrytointitapahtuma, nimeltään ”Talent Hunt”, joka järjestettiin toukokuussa 2016 (ennen hotellin avajaisia), on hyvä esimerkki siitä, kuinka teemme töitä tasa-arvoisuuden edistämiseksi. Kyseisessä tilaisuudessa kaikilla oli yhtäläinen mahdollisuus päästä töihin Clarionille. Tämä on puolestaan johtanut siihen, että oma henkilökuntamme on erittäin monikulttuurinen – puhumme yhteensä yli kahtakymmentä eri kieltä.

Olemme kuulleet huhuja, että te olisitte luoneet oman Pride-cocktailin? Pitävätkö huhut paikkansa?
– Kyllä! Hotellin baaripäällikkö Jenna Mansikka on luonut virallisen Pride-drinkkimme, Rainbow julepin. Drinkki esiteltiin ensimmäistä kertaa maaliskuun juhlintojemme yhteydessä. Jenna on muuten mukana Birdtenderseissä, joka on naispuolisten baarimikkojen kollektiivi Helsingissä.

Inari toivoo, että Helsingin Clarion-hotellit tulisivat tulevaisuudessa järjestämään drop-in-häitä, niin kuin Clarion Hotel Post teki tämän vuoden West Priden aikana Göteborgissa.

Vuonna 2016 Clarion Hotel Sverige valittiin kaikkein HLBTIQ-ystävällisimmäksi työpaikaksi. Iso kiitos tästä kuuluu hotelliketjun kunnianhimoiselle työlle yhtäläisten oikeuksien ja mahdollisuuksien puolesta. Oikeuksien ja mahdollisuuksien, jotka eivät riipu seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai oman sukupuolen ilmaisemisesta. Clarion Hotel Finland, joka avasi kaksi hotellia syksyllä 2016, tavoittelee samanlaista tunnustusta.


Jos haluat tehdä oman Clarion Pride -drinkkisi, löydät reseptin tästä alapuolelta:

RAINBOW JULEP

Ainesosat:
4cl Famous Grouse Whisky -viskiä
3cl sitruunamehua
2cl sokeria
kuningatarhilloa (1 lusikallinen)
vaahtokaramelleja
minttua

Näin valmistat drinkin:
Laita kaikki ainesosat shakeriin. Lisää jäitä ja sekoita. Kaada sekoitus lasiin, joka on täynnä jäitä. Lisää päälle murskattua jäätä ja tee loppusilaus koristelemalla drinkki mintulla, karpaloilla, vaahtokaramelleilla sekä tomusokerilla.

Älä unohda pilliä.

Jos haluat tehdä drinkistä alkoholittoman vaihtoehdon, voit korvata viskin (4cl) vaikkapa omenamehulla.


Varaa tämän kesän Pride-hotellisi

Clarion Hotel on Stockholm Pride -, Oslo Pride -, Copenhagen Pride-, Göteborgin West Pride – ja Helsinki Pride -Pride-festivaalien ylpeä yhteistyökumppani vuonna 2017. Kirjaudu sisään Clarion Hoteliin ja juhli rajatonta rakkautta!
Tutustu tarjoukseen ja tee varauksesi täällä!


Kolme faktaa Pridesta

Stonewallin kapinaa (mellakkaa), joka tapahtui New Yorkissa vuonna 1969, Stonewall Inn -nimisessä baarissa, pidetään käännekohtana homoseksuaalisten taistelussa oikeuksiensa puolesta ja Pride-liikkeiden syntymänä.
1970 – ensimmäinen kulkue järjestetään New Yorkissa, Stonewallin kapinan muistoksi.
Sateenkaarilippu, HLBTIQ-liikkeen symboli, sai alkunsa Yhdysvalloissa 1970-luvulla Gilbert Bakerin toimesta ja se esiteltiin ensimmäistä kertaa virallisesti San Franciscon Pridessa vuonna 1978.