Harvat ruoasta kiinnostuneet ovat missanneet uutisen, että Ruotsi on saanut ensimmäisen kolmen Michelin-tähden ravintolansa. Pohjoismainen Guide Michelin jakoi Kööpenhaminassa järjestetyssä gaalassa korkeimman arvosanan ravintolalle Frantzén. Tämä on kunnia, jota mikään ruotsalainen ravintola ei ole koskaan aikaisemmin saanut.

Tämän iloisempaa uutista Björn Frantzén, kokki ja ravintoloitsija, olisi tuskin voinut kuvitellakaan ravintolalleen, kun hän sai astua lavalle ottaakseen vastaan tämän arvostetun palkinnon. Frantzénin kolmannesta tähdestä tulee toivottavasti huomattava kohotus ”fine diningille” sekä Tukholmassa että Ruotsissa.


Björn Frantzén, ravintoloitsija ja kokki Ruotsin ensimmäisessä kolmen tähden ravintolassa. Valokuva: Martin Botvidsson


Maistiaismenyy 3000 kruunulla


Kiinnostus tähän palkittuun ravintolaan tulee tuskin vähenemään – ravintolassa on ainoastaan 23 istumapaikkaa, joten jonotuslista tulee varmasti kasvamaan entisestään. 3000 kruunulla saat testata maailmanluokan maistiaismenyyn, jossa on vaikutteita niin nykyaikaisesta pohjoismaisesta kuin japanilaisestakin keittiöstä.


Michael Ellis, Michelin-oppaiden kansainvälinen johtaja, kuvailee Frantzénin ruokataidetta kokemuksella, joka on matkan arvoinen:


“Björn Frantzén on luonut ainutlaatuisen näkemyksen Pohjoismaisesta keittiöstä yhdistämällä ylelliset ainekset kiehtovan kulinaarisiin tekniikoihin. Björn Frantzénin gastronominen ilme on todellakin matkan arvoinen, ja se on maukas kokemus, joka on vertaansa vailla”.


Maistiaismenyy, joka poikkeaa tavanomaisesta. Valokuva: Martin Botvidsson


Valokuva: Martin Botvidsson


Valokuva: Martin Botvidsson


Lisää tähtiä jaettiin


Frantzén ei ollut ainoa ruotsalainen ravintola, jota kunnioitettiin Michelin-oppaan 2018 tähdillä. Malmön ravintola Sav ja Tukholman ravintolat Aloë ja Agrikultur saivat jokainen yhden tähden ja Daniel Berlin Tranåsissa palkittiin kahdella tähdellä.


1 tähti


Sav, Malmö


Aloë, Tukholma


Agrikultur, Tukholma


2 tähteä


Daniel Berlin, Skåne Tranås


3 tähteä


Frantzén, Tukholma
Oletko suunnitellut nauttivasi mukavasta illasta Frantzén-ravintolassa? Varaa itsellesi yöpyminen Tukholmasta täältä.


Haluatko lukea lisää Tukholman upeista ravintoloista? Tutustu siinä tapauksessa näihin artikkeleihin:


10 kuumaa ravintolaa Tukholmassa juuri nyt!