Jäsenyys

Ruokaa

Forza Helsingissä: Yksi maailman parhaista pizzaravintoloista

Pizza-Jarista on tullut pizzan supertähti koko Suomessa. Jari on onnistunut keräämään lyhyessä ajassa yli 100 000 seuraajaa, joita innostaa ja ihastuttaa hänen luova tapansa valmistaa ruokaa parvekkeella. Lue Jarin parhaat pizzavinkit.

  • ”Suomalaiset ovat aina rakastaneet pizzaa, mutta viime vuosina on alettu arvostaa todella laadukkaita pizzoja."

  • "Lisäksi eri puolilla Suomea on avattu useita erinomaisia pizzerioita”, kertoo Jari Ontronen, joka tunnetaan Instagramissa paremmin nimellä Pizzajarifinland.

  • Pizzaa rakastavasta suomalaisesta on tullut muutamassa vuodessa sosiaalisen median tähti.

  • Jarilla on tätä kirjoitettaessa 108 000 seuraajaa eri puolilla maailmaa. He katselevat, kun hän pyöräyttää mitä herkullisimpia pizzoja parvekkeellaan Jyväskylässä, joka sijaitsee kolmen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

”Kaikki alkoi siitä, kun sain Viivi-vaimoltani pizzakirjan joululahjaksi vuonna 2019"

"Jäin täysin koukkuun, ja asiat etenivät vauhdilla. Ostin muutamaa kuukautta myöhemmin pizzauunin ja perustin Instagram-tilin, jotta en kiusaisi ystäviäni liian monilla pizzakuvilla", hän sanoo nauraen.


Pizza-Jari työskentelee päivisin kirjanpitäjänä, mutta hänen unelmansa on elättää itsensä pizzalla, tavalla tai toisella. Jari ei haaveile oman pizzaravintolan perustamisesta, vaikka hänen pop-up-pizzeriansa ovat olleet erittäin suosittuja viime vuosina.


”Avasin ensimmäisen pop-up-pizzeriani täällä Jyväskylässä kesäkuussa 2020, ja siitä tuli nopeasti hyvin suosittu. Myyn pizzaa myös omassa kodissani kerran kuussa, ja sadat ihmiset haluavat ostaa sitä. Se on ihan hurjaa”, hän hymyilee.


Jos haluat kokeilla aitoa italialaista pizzaa Helsingissä, kannattaa yöpyä Strawberry-hotellissa. Clarion Hotel® Helsinki, Klaus K Hotel ja Hotel Fabian ovat erinomaisia vaihtoehtoja, jos haluat tutustua kaupunkiin.


Strawberryn on esitettävä lopuksi pizzakeskustelun kuumin kysymys: voiko pizzassa olla ananasta?


”Ananasta napolilaisessa pizzassa? Ei koskaan! Minun on kuitenkin myönnettävä, että laitan sitä aika ajoin muunlaisiin pizzoihin.”


Strawberry pyysi Pizza-Jaria valitsemaan suosikkipizzapaikkansa Helsingissä. Kaikki ravintolat ovat lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustan Strawberry-hotelleis.

Forza – taivaallista pizzaa

Osoite: Pursimiehenkatu 29


Kuka olisi uskonut, että paras maistamamme pizza löytyisi pohjoisesta, Suomen pääkaupungista?


Forzan italialaista keittiötiimiä johtaa pizzerian omistava pariskunta Luca ja Salla Platania. He ovat todella nostaneet Suomen pizzakartalle ja saaneet huomiota omalla versiollaan napolilaisesta pizzasta. Forza sijoittui vuonna 2022 Euroopan parhaiden pizzerioiden listan sijalle 22. Vuonna 2023 se on kavunnut jo seitsemännelle sijalle.


Jos olet maistanut Forzan pizzaa, ymmärrät sijoitukseen vaikuttaneet tekijät: rapea kuori, leikkisät makuyhdistelmät ja makujen ilotulitus. Ruokalista vaihtuu kolmen kuukauden välein. Jos käyt kaupungissa usein, ravintolassa kannattaakin vierailla aina uudelleen.


Napolilaisen pizzan lisäksi voit kokeilla myös pizza in tegliaa, eli peltipitsaa. Roomalainen pizzatyyppi muistuttaa monen mielestä kerrosvoileipää. Se on joka tapauksessa herkullista. Muistathan jättää tilaa myös jälkiruoalle.


Saat varmasti pizzaa, joka on jo itsessään Helsingin-vierailun arvoinen. Suosittelemme varaamaan pöydän etukäteen.

Daddy Greens – klassinen pizza omaan tyyliin

Osoite: Iso Roobertinkatu 26 – ja useita muita paikkoja Helsingissä


Kaksi kokkikaverusta päätti vuonna 2016 alkaa myydä pizzaa autosta Helsingin kaduilla. He olivat tutustuneet toisiinsa Suomen ravintolamaailman keittiöissä ja huomasivat nopeasti pitävänsä erityisesti yhdestä ruokalajista: pizzasta.


Konseptista kehittyi nopeasti pysyvä ravintola. Nykyään kaverukset Dave Smith ja Eero Kokkonen pyörittävät Suomessa useita Daddy Greens -pizzaravintoloita.


He tarjoavat newyorkilaisen ja napolilaisen pizzan yhdistelmän nykyaikaiseen tyyliin. Annokset ovat myös suuria ja kohtuuhintaisia. Lisäksi voit nauttia pizzerian oman olutmerkin olutta.

Napule – aitoa napolilaista pizzaa

Osoite: Kaivokatu 8, 00100 Helsinki, Suomi


Pizzeria Napule sijaitsee kauppakeskus Citycenterin sisäänkäynnin vieressä, päärautatieasemaa vastapäätä kadun toisella puolella. Ravintola saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä tavalliselta ostoskeskuksen ruokapaikalta, mutta ulkonäkö voi pettää.


Napule on yksi niistä harvoista helsinkiläisistä pizzerioista, jotka ovat saaneet tunnustuksen napolilaiselta pizzayhdistykseltä, Associazione Verace Pizza Napoletanalta (AVPN). Pizzaneuvosto perustettiin Napolissa 1980-luvulla. Sen tehtävänä on varmistaa, että pizzeriat eri puolilla maailmaa noudattavat tiukkoja sääntöjä, jos ne haluavat kutsua pizzojaan napolilaisiksi. Säännöt kattavat kaiken, kuten kastikkeessa käytettyjen tomaattien tyypin ja asianmukaiset juustot.


Keittiöstä löytyy luonnollisesti italialainen pizzantekijä, eli pizzaiolo.

Viimeisimmät lisäykset