Talvi on täällä ja joulu jo ovella! Tukholman kaupungissa ja sen keskustan ulkopuolella on useita suosittuja joulumarkkinoita, joilta voi löytää Ruotsin perinteistä joulunviettoa kaikella, mikä siihen kuuluu.

christmas-market-sigtuna-lucia.jpg
Sigtunan joulumarkkinat / Valokuva: Sigtuna

Joulussa on kysymys ennen kaikkea yhteenkuuluvuudesta, mutta eihän se haittaa, jos lasillinen glögiä ja yksi jos toinenkin prinssinnakki löytävät tiensä vatsaan hyvässä seurassa! Olemme keränneet yhteen joitakin suosikkimarkkinoistamme, jotka lämmittävät talvikylmällä ja tarjoavat oikein ihanaa joulutunnelmaa. Vieraile linnassa ja nauti perinteisestä ilmapiiristä, vaeltele kaduilla ja toreilla kaupungissa, joka on täynnä valoja, ja kuuntele ihania säveliä ja juhlavia joululauluja. Tee Tukholman-vierailustasi täydellinen yöpymällä jossakin mukavista hotelleistamme keskellä kaupunkia tai hieman sen ulkopuolella.


1. Skansenin joulumarkkinat


Milloin: 24. marraskuuta – 17. joulukuuta 2023

Missä: Skansen, Tukholma

Löydä tänne: Skansenin asema linja-autolla tai raitiovaunulla


Skansen tarjoaa tunnelmalliset joulumarkkinat neljän viikonlopun aikana joulun alla, katkeamattomalla perinteellä jo 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Markkinoilla on 70 erilaista markkinakojua, jotka myyvät korkealaatuisia tuotteita. Täällä on myös ruokakojuja, joista löytyy perinteiset ”kolbullar”-herkut (muistuttavat silavapannukakkuja, valmistetaan avotulen päällä), riistahampurilaiset sekä paljon muuta hyvää. Vanhat kaupunkikorttelit tarjoavat historiallisia matkoja ruotsalaisiin jouluperinteisiin menneiltä ajoilta. Tanssi kuusen ympärillä torilla, tee jouluaskareita jouluverstaalla, vieraile eläinten luona ja maistele klassisia, sekä uusia että entisaikojen makupaloja!


Hotellit lähellä: Clarion Collection® Hotel Tapto ja Clarion Collection® Wellington


Valokuva: Pernille Tofte


2. Gamla Stanin joulumarkkinat


Milloin: 25. marraskuuta – 23. joulukuuta 2023

Missä: Stortorget, Tukholma

Löydä tänne: Gamla Stan -metroasema


Stortorgetin joulumarkkinat Tukholman Vanhassa kaupungissa (Gamla Stan) ovat Ruotsin vanhimmat joulumarkkinat. Täällä on 41 myyntikojua, jotka tarjoavat kaikkea mahdollista, kuten karamelleja, juustoja ja joulumakkaroita, takorautaesineitä, keramiikkaa ja paljon muuta! Aivan markkinoiden vieressä sijaitsee komea kirkko, Storkyrkan, joka on sekin vierailun arvoinen. Tule tänne ja tunne historiallinen joulutunnelma Gamla Stanissa nauttien lämmittävä kuppi glögiä ja piparkakku!


Hotellit lähellä: Hobo ja At Six


Gamla Stan / Valokuva: Henrik Trygg


3. Sigtunan joulumarkkinat


Milloin: 26. marraskuuta – 17. joulukuuta 2023

Missä: Stora gatan, Stora torget ja Lilla torget Sigtunan kaupungissa

Löydä tänne: Sigtuna, Hällsbo-koulun linja-autoasema


Koe joulun tunnelmaa ja vieraile Sigtunan perinteisillä joulumarkkinoilla, jotka järjestetään neljänä sunnuntaina joulun alla. Joulun lähestyessä Sigtunan kadut ja torit täyttyvät menneiden aikojen joulutunnelmalla. Täältä löytyy jotakin jokaiselle perheenjäsenelle! Torimyynti tarjoaa kaikki ne klassiset joulutuotteet, joita joulupöytään voidaan toivoa. Tanssi koko perheesi kanssa joulukuusen ympärillä, juhli Luciaa tai esitä toivomuksesi joulupukille.


Hotellit lähellä: Quality Hotel™ Arlanda XPO


Valokuva: Sigtuna


4. Steninge Slottin joulumarkkinat


Milloin: 11. marraskuuta – 23. joulukuuta 2023

Missä: Steninge Slottsgalleria, Stenladugården, Märsta

Löydä tänne: Saturnusringen linja-autoasema


Sigtunassa on myös Steninge-linna, jossa pidetään perinteiset joulumarkkinat Stenladanin suuressa yläkerrassa. Tule sisätilojen lämpöön ja nauti ruoasta ja muista jouluherkuista! Täältä löydät kauniita käsitöitä joululahjoiksi, paikallisesti tuotettua ruokaa joulupöytään sekä joulukoristeita kotiisi.


Hotellit lähellä: Quality Hotel™ Arlanda XPO


Valokuva: Anneli Lindh


Valokuva: Anneli Lindh


5. Täby Parkin joulumarkkinat


Milloin: 2. joulukuuta 2023

Osoite: Galoppvägen 1, Täby

Löydä tänne: Norra bergtorp linja-autoasema


Kohtaa joulumusiikkia ja kuorolaulua, joka kaikuu kaikkialla markkinoilla! Tänä vuonna keskitytään ruokaan ja juomaan, ja myyntikojuista löytyykin joulupöydän herkkuja, mutta niiden lisäksi myös kauniita käsitöitä, kasveja ja tietysti itsestään selvä glögi.


Hotellit lähellä: Quality Hotel™ Friends ja Comfort Hotel® Solna


6. Taxinge Slottin joulumarkkinat


Milloin: 17.-19. ja 23.–26. marraskuuta 2023

Missä: Taxinge Slott Näsby 52, Nykvarn

Löydä tänne: Taxinge linja-autoasema


Vajaan kuudenkymmenen kilometrin päässä Tukholman keskustasta sijaitsee Sörmlännin Taxinge Slott, josta löydät yli 100 maan parasta käsityöläistä. Ratkaise joululahjaongelmat yhtenä ja samana päivänä ja varaa reilusti aikaa kierrelläksesi tutustumassa fantastisiin käsin valmistettuihin tuotteisiin. Täällä voit myös ostaa ja maistella kaikkia linnan ruoanvalmistajien loihtimia joulupöydän herkkuja. Linnaa kutsutaan ”kakkulinnaksi” (”kakslottet”) eikä se ole mikään sattuma, sillä täällä katetaan yksi Ruotsin suurimmista kakkupöydistä, jonka herkuista kaikki on kotitekoisia ja äärettömän herkullisia.


Hotellit lähellä: Quality Hotel™ Park Södertälje


Valokuva: Taxinge slott


7. Siggesta Gårdin joulumarkkinat


Milloin: 9.-10. joulukuuta 2023

Missä: Siggesta gård, Värmdö

Löydä tänne: Siggesta linja-autoasema


Noin neljäkymmentä kilometriä Tukholman keskustasta, Tukholman saaristossa sijaitsee Siggesta Gård, joka järjestää joulumarkkinat Siggesta Logessa kahdettatoista vuotta peräkkäin. Yhtenä joulukuisena viikonloppuna meidät kutsutaan joulumarkkinoille, joissa ruotsalainen ruokakulttuuri ja koko maan kattava aito käsityö ovat keskeisessä roolissa. Täältä löydät kaikkea mahdollista maatilan kotitekoisista herkuista alkaen aina käsintehtyihin tuotteisiin. Myös maatilan Delistä voit löytää yhden jos toisenkin joululahjan.


Hotellit lähellä: Clarion Collection® Hotel Tapetfabriken


Valokuva: Siggesta gård