Jäsenyys

Tähtisuunnittelija T-Michael: ”Parhaat Bergen-vinkkini”

Suunnittelija T-Michael on saavuttanut suurta suosiota maailman muotipääkaupungeissa. Hän rakastaa Bergeniä ja jakaa omat vinkkinsä Länsi-Norjan pääkaupungissa vierailemiseen.

Portrait of fashion designer T-Michael in Bergen.
 • Hansakaupunki, vuonojen portti, kaupunki seitsemän vuoren välissä – rakkaalla lapsella on monta nimeä, eikä Bergen ole poikkeus sen suhteen.

 • Norjan kakkoskaupungissa kaikki – luonnosta kulttuurikokemuksiin, yöelämään ja upeisiin ravintoloihin – on helposti saavutettavissa.

 • Se on loistava viikonloppulomakohde ja hyvä paikka aloittaa jäätiköistään ja kapeista vuonomaisemistaan tunnetun länsirannikon tutkiminen.

 • Ghanassa syntynyt suunnittelija Michael T. Nartey, joka tunnetaan paremmin nimellä T-Michael, on asunut Bergenissä yli 35 vuotta.

 • Kiireisestä ja paljon matkustelua vaativasta elämäntavastaan huolimatta hän palaa aina Bergenin kapeiden kujien ja hurmaavien puutalojen maisemiin.

”Mielestäni Bergenissä on hienoa se, että vaikka Bergen on pieni kaupunki, täällä tapahtuu paljon kaikkea ympäri vuoden. Kulttuurielämä on rikasta. Täällä järjestetään myös paljon konsertteja ja festivaaleja. Maiseman täyttää sekä vuoret että meri. Bergen on täydellinen asuinpaikka, etenkin kaltaiselleni paljon matkustavalle. Tarvitsen paikan, johon palata. Rakastan Bergeniä”, suunnittelija kertoo Strawberrylle.


T-Michael kertoo meille parhaat Bergenin vinkkinsä:


Nordnes


Sataman (Vågen) ja kapean Puddefjorden-vuonon välissä on Nordnesin viehättävä, niemessä sijaitseva asuinalue. Sen kiemurtelevat kujat, putiikit ja kahvilat ovat erinomainen paikka aloittaa todelliseen Bergeniin tutustuminen. Alueella on useita pieniä ja kauniita puistoja, joissa voit nauttia sekä kahvista että maisemista. Myös Bergenin maailmankuulu akvaario ja pingviinit sijaitsevat Nordnesissä.


Kaupungin pitkä historia huokuu Nordnesin perinteisten puutalojen seinistä. Bergen oli ennen Norjan pääkaupunki, ja monien paikallisten mielestä sen kuuluisi vieläkin olla.


”Alue on aivan mahtava. Sen pienet talot ja kapeat kadut luovat tunnelman vanhasta Bergenistä. Se on todella erityinen. Suosittelen kävelyä asuinalueen läpi ja sen jälkeen sillan yli Damsgårdiin. Kävelyn aikana koet kaupungista sellaisen puolen, joka monilta turisteilta jää vierailunsa aikana näkemättä. Useimmat viettävät aikaa lähinnä Bryggenin vanhalla satama-alueella ja sen lähellä. Nordnes on todella viehättävä ja täysin ainutlaatuinen”, T-Michael sanoo.


Majoittuminen: Clarion Hotel® Admiral ja Comfort Hotel® Bergen sijaitsevat ihanteellisella paikalla, jos haluat vierailla Nordnesin alueella ja muuallakin Bergenissä.


Ravintolat


Muun Norjan tavoin myös Bergenin ravintolamaailmassa on tapahtunut paljon kehitystä viime vuosien aikana. Bergeniläiset ovat ylpeitä omista ruokaperinteistään, ja perinteistä ruokaa tarjoavia ravintoloita on runsaasti. Kaupungilla on pitkä historia Euroopan kauppasatamana, joten ei ole mikään ihme, että kaupungissa näkee paljon myös kansainvälisiä vaikutteita. T-Michael kertoo omat suosikkinsa, joihin sisältyy sekä aasialaista ruokakulttuuria että Michelin-tähden ravintoloita:

 • ”Bergenissä on useita todella hyviä ravintoloita. Banzha on fantastinen paikka. Se on kokki Christopher Haatuftin ja ruokabloggaaja Michelle Zhaon yhteistyön tulos."

 • "Lisäksi voin suositella Bare Restaurantia. Se on Bergenin ensimmäinen Michelin-tähden saanut ravintola. Käyn molemmissa usein”, suunnittelija kertoo.

 • ”Sze Chuan House on piilotettu helmi. Se sijaitsee Korskirkeniä vastapäätä. Sieltä saa erittäin hyvää ruokaa kohtuuhintaan”, T-Michael sanoo.

 • ”Lisäksi on useita paikkoja, joista saa paikallista ja perinteistä bergeniläistä ruokaa. Pidän todella paljon Bien Basarista. Se tarjoaa bergeniläisiä perinneruokia jännittävällä tavalla."

 • "Jos haluat nauttia meren antimia ja saada ainutlaatuisen kokemuksen, Holmen-saarella sijaitsevassa Cornelius-ravintolassa kannattaa ehdottomasti käydä.”

 • Majoittuminen: Boutique-hotelli Hotel NO 13 sijaitsee Bergenin keskustassa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Banzhasta.

Ostokset


Osoitteessa Chr. Michelsens gate 1 sijaitsevan T-Michaelin oman lippulaivamyymälän lisäksi Bergenin keskustassa on paljon hyviä ostospaikkoja.


”Käytän useimmiten oman brändini vaatteita, mutta jos minun pitäisi suositella jotain muuta vaateliikettä, sanoisin Lot 333. He myyvät useiden eri brändien tuotteita, joita et löydä muualta kaupungista. Se on todellakin vierailun arvoinen paikka”, hän sanoo.


”Galleriet-ostoskeskuksessa sijaitseva Delicatessen myy italialaisia, ranskalaisia ja muita eurooppalaisia herkkuja. Se on todella ihana paikka.”


Majoittuminen: Bergenin keskusta on kompakti ja helppo hahmottaa, mutta Hotel Oleanaa keskeisempää hotellia on vaikea löytää. Se sijaitsee lähellä Norwegian Rainin lippulaivamyymälää ja monia muita T-Michaelin suosikkikauppoja.

Luontokokemukset


Koska meri ja vuoret ovat Bergenin lähimpiä naapureita, ei ehkä ole yllättävää, että Bergen on täydellinen vierailukohde, jos haluat yhdistää kaupunkimatkan ja ulkoilun. Vain 10–15 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta löytyy upeita luontoelämyksiä.


Koska kaupunki on meren rannalla, myös uimiseen löytyy useita vaihtoehtoja. Vieraile Nordnes Sjøbadissa, jos haluat kastautua virkistävään lämmitettyyn ulkoaltaaseen ja käydä saunassa.


”Bergenissä on paljon upeita luontokohteita, joista monet ovat lähellä kaupungin keskustaa. Mielestäni kaikkien Bergenissä vierailevien tulisi kokea retki Ulriken-vuorelle. Sinne pääsee esimerkiksi nousemalla Fløienille Fløibanen-funikulaarilla, eli kiskoköysiradalla, ja kävelemällä loppumatkan Ulrikenille. Sinne on hieman matkaa, mutta reitti on upea”, T-Michael sanoo.


Majoittuminen: Jos haaveilet pehmeästä sängystä ja upeasta aamiaisesta palattuasi illalla pitkältä vuorikävelyltä, varaa huone Clarion Collection® Hotel Havnekontoretista. Sen lähellä on monia Bergenin kuuluisimpia nähtävyyksiä.


Katso lisää erinomaisia, keskustassa sijaitsevia hotelleja Bergenissä täältä.

Viimeisimmät lisäykset