strawberryLogostrawberryLogo
Jäsenyys

Erotiikasta tekoälyyn – Tässä Helsingin 6 hienointa museota

Strawberry har været på museumstur i Helsinki, og vi har sjældent set så meget erotik på så kort tid. Her er seks af de mest spændende museer, du kan opleve i denne kreative by.

  • Helsinki on museoiden, taiteen, arkkitehtuurin ja näyttelyiden viidakko.

  • Kävimme muutamassa kaupungin tunnetuimmista museoista, ja saimme sekoituksen uutta tietoa suomalaisesta kulttuurihistoriasta, otoksia vaikuttavasta arkkitehtuurista, raikkaita näkemyksiä tekoälystä – sekä näimme monia alastomia vartaloja ja erotiikkaa.

  • Varmista museo-oppaamme avulle, ettet missaa mitään viikonloppumatkallasi.

Seuraavassa Helsingin 6 parasta museota

1. Kiasma – Nykytaidetta

Kiasma Helsingin keskustassa on arvostettu nykytaiteen museo, jonka on suunnitellut suomalainen arkkitehti Steven Holl. Museo houkuttelee taiteen ystäviä ympäri maailmaa vaikuttavalla nykytaiteen kokoelmallaan ja kiinnostavilla näyttelyillään. Kiasman kokoelmissa on tällä hetkellä yli 8 500 nykytaiteen teosta.

Pysyvien näyttelyiden lisäksi museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä – joten museon verkkosivuja kannattaa pitää silmällä. Kiasmassa voit kokea suuren Tom of Finland -näyttelyn, joka kestää lokakuuhun 2023 asti.

Tom of Finland, joka tunnetaan myös nimellä Touko Laaksonen, oli ikonisista ja uraauurtavista homoeroottisista piirroksistaan suomalainen taiteilija. Hän vaikutti merkittävästi HLBTQ+-taiteen historiaan. Lue ja katso lisää Hotel St. Georgesta.

2. Suomen kansallismuseo

Jos haluat todella tutustua suomalaiseen kulttuurihistoriaan sekä suomalaiseen identiteettiin ja yhteiskuntaan, tämä on oikea paikka sinulle. Suomen kansallismuseossa on puolella miljoonalla teoksellaan Suomen kattavimmat ja vanhimmat kulttuurihistorialliset kokoelmat, jotka kertovat Suomen historiasta ja kulttuurista kivikaudesta nykyaikaan. Myös itse rakennus on vaikuttava arkkitehtoninen helmi.

  • 3. Amos Rex

    Tämä on museo koko perheelle.

  • Taidemuseo vakuuttaa kävijät innovatiivisella arkkitehtuurilla ja mukaansatempaavilla näyttelyillä, joissa taide, teknologia ja visuaaliset kokemukset yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

  • Amos Rex ansaitsee bonuspisteet siitä, että se on ilmainen alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille ja erityisesti lapsille kehitetyistä ohjelmista ja työpajoista, joissa he voivat tutustua taiteen maailmaan hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla.

  • Valokuva: Tuomas Uusheimo, Amos Rex

4. Heureka

Interaktiivista tiedekeskusta ei kannata jättää väliin, sillä Heurekassa pääset kokemaan ja oppimaan tieteen erilaisia ilmiöitä mukaansatempaavalla tavalla. Heurekan suosituimpiin näyttelyihin lukeutuvat planetaario, tekoäly ja Facing Disaster, joka käsittelee ilmastonmuutoksen aiheuttamia haasteita. Museossa on myös ravintola ja ihastuttava kauppa.

5. EMMA – Espoon modernin taiteen museo

Tämä on Suomen suurin taidemuseo. Itse rakennus, joka sijaitsee Tapiolan metsäaluilla, on klassinen esimerkki 1960-luvun betonibrutalismista. Museo tarjoaa vaikuttavan kokoelman sekä suomalaisten että pohjoismaisten taiteilijoiden modernia, kokeellista ja nykytaidetta. EMMA sopii erinomaisesti koko perheelle työpisteiden ansiosta, joissa voitte näyttää luovuuttanne yhdessä.

6. Designmuseo

Suomalaiset tunnetaan saunoistaan, Nokia-puhelimistaan ja talviurheilusta. Mutta he ovat yhtä tunnettuja myös erinomaisesta designistaan. Designmuseossa tutustut Suomen teollisen muotoilun, muotisuunnittelun ja graafisen suunnittelun historiaan. Ja kyllä, täällä on muutakin nähtävää kuin värikäs Marimekko ja Iittalan lasit.

Helsingin keskustahotellit

Riippumatta siitä, mistä genrestä olet kiinnostunut, sinun kannattaa pysytellä keskeisellä paikalla, jotta pääset vaivattomasti kaikkiin Helsingin museoihin. Kaksi hyvää vaihtoehtoa ovat Hotel St. George ja Klaus K Hotel. Ensin mainittu on ylellinen hotelli, joka erottuu edukseen hienostuneella tunnelmallaan ja huippuluokan mukavuuksillaan – mukaan lukien laadukkaat ravintolat, kuntosali ja kylpylä.

Klaus K on hurmaavasta tunnelmastaan tunnettu ainutkertainen boutique-hotelli, jossa moderni design yhdistyy suomalaiseen kulttuuriin ja historiaan. Jälkimmäinen on myös osa We Speak Gay -yritysryhmää, joka jakaa samat arvot erilaisuudesta ja osallisuudesta.

Viimeisimmät lisäykset