Jäsenyys

Hotellit

Upea uusi hotelli Göteborgissa: katutyyli ja glamour kohtaavat Drakenissa

Historiallinen Draken-elokuvateatteri uudistuu 115 metriä korkeana hotellina, jossa on kaksi ravintolaa, kylpylä ja henkeäsalpaavan upea kattoterassi. Kaikki on toteutettu rakennuksen kuuluisaa menneisyyttä kunnioittaen. Tutustu hotelliin kanssamme.

 • ”Näettekö? Kaikki on punaista, sekä lattia että seinät”, toteaa rakennusinsinööri Olof Jörneman, kun astumme hissistä hotellin ylimpään kerrokseen.

 • Olemme siirtyneet tummasta ja lumoavasta vastaanottotilasta sinisen sävyjen kautta punaiseen. Värisävyt vaalenevat noustessamme ylöspäin. Se tuntuu innostavalta, aivan kuin olisimme heräämässä unesta.

 • ”Tilat on suunniteltu muistuttamaan auringonnousua, kun siirrytään hotellin ylempiin kerroksiin”, Olof selittää.

 • Kun Clarion Hotel® Drakenin ovet avautuvat 1. lokakuuta 2023, jokainen yksityiskohta tulee olemaan tarkoin harkittu. Kaikki on toteutettu rakennusta kunnioittaen ja huolellisen suunnitelman mukaan.

 • Hotellissa on klassinen Draken-elokuvateatteri (drake tarkoittaa ruotsiksi lohikäärmettä) historiallinen tanssisali ja kansantalo. Siksi sillä onkin erityinen sija göteborgilaisten sydämissä.

 • Olof luottaa kuitenkin, että Järntorgetin varrella sijaitseva rakennus otetaan hyvin vastaan. Siitä tulee paikka, jonne ihmiset kokoontuvat taas rentoutumaan, nauramaan ja tanssimaan sekä nauttimaan fine dining -ruokailusta ja juomista työpäivän jälkeen.

 • Sekä tietenkin nukkumaan hyvin.

 • ”Lohikäärmeessä yhdistyy katuestetiikka ja glamour”, Olof sanoo.

 • Täällä sen voi todella tuntea.

Uutta elämää aiemmin karulla asuinalueella

Strawberry pääsi kierrokselle rakennustyömaalle. Olof vakuuttaa meille, että he ovat itse asiassa hieman edellä aikataulusta – vaikka asiakkaat saapuvat hotellin 474 huoneeseen vain muutaman viikon kuluttua.


Kolmen sviitin, kahden ravintolan, neljän baarin, kokoushuoneiden, kylpylän, kattobaarin ja elokuvateatterin lisäksi 34-kerroksinen hotellirakennus kohoaa 115 metrin korkeuteen. Draken onkin kaupungin korkein rakennus. Kaiken kaikkiaan tilaa on 31 500 neliömetriä.


”Draken on rakennettu alueelle, joka oli aiemmin hieman levoton. Hotelli tekee alueesta turvallisemman ja elävämmän myös iltaisin ja yöaikaan. Tämä on ensimmäinen vaihe alueen kaupunkikehityksessä”, insinööri sanoo.


Seuraamme Olofia lukemattomien ovien, ylöspäin menevien hissien ja aulatilojen kautta. Samalla hän kertoo meille erilaisista yksityiskohdista, kuten laatoitustyyleistä ja pienistä teknisistä ratkaisuista. Olof tervehtii kaikkia työntekijöitä ja hymyilee leveästi. Hän tarkkailee näkemiään asioita ja yksityiskohtia jatkuvasti. Hän on täysin läsnä ja erittäin sitoutunut työhönsä.


Strawberry seuraa 40-vuotiasta miestä, jolla on kumppani, lapsia, talo Göteborgin Hästevikissä, kissa ja työtahti, joka aiheuttaisi muille sydämentykytystä. Olof on ollut mukana lukuisissa arvostetuissa projekteissa, kuten Clarion Hotel® Karlatornetissa (pilvenpiirtäjä, jossa on asuinhuoneistoja ja joka on Pohjoismaiden korkein rakennus) sekä esimerkiksi Clarion Collection® Hotel Odinin ja Clarion Hotel® Stockholmin peruskorjauksissa – vain muutamia nimetäksemme.


Aloitimme vastaanotosta, mutta nyt olemme matkalla takaisin alaspäin. ”WAU!” huudahtaa valokuvaajamme Fredrik.

View of Gothenburg city from hotel Draken.

Göteborgin huipulla

Upeat näkymät avautuvat 33. kerroksesta kaikkiin suuntiin Göteborgin ylle. Ikkunat ylettyvät lattiasta kattoon, ja jopa kylpyhuoneissa on panoraamaikkunat. Clarion Hotel® Drakenin huipulla on myös innovatiivinen ravintola, jonka ikkunoiden vieressä on ensin kahden hengen pöytiä ja sitten neljän hengen pöytiä siten, että kaikilla asiakkailla on näköala. Upean aterian jälkeen voi kiivetä portaat avoimeen kattobaariin, josta löytyy 90 asiakaspaikkaa ja DJ.


Matkalla takaisin alaspäin pysähdymme kurkistamaan ylelliseen kokoushuoneeseen. Valoisaan ja avaraan tilaan on saatavilla ateriapalvelu sekä yksityinen baarimikko. Se sopii täydellisesti tärkeisiin kokouksiin. Seuraavaksi suuntaamme katsomaan hotellihuonetta. Olof kertoo, että ensimmäistä valmistunutta huonetta voidaan esitellä.


Hän kertoo meille innoissaan yksityiskohdista:


”Kaikki vuodevaatteista sisustukseen on korkealaatuista. Kaikissa huoneissa on työpöytä. Lisäksi on tärkeää, että tyyli on ajaton. Seiniä tulevat koristamaan kuvat kulttuurimaailman kuuluisuuksista, mutta en ole vielä varma, keitä valitsemme. Entä tämä?" Olof osoittaa nurkassa olevaa vaikuttavan punaista tuolia, joka todellakin erottuu muuten niin hillitystä ja harmaasta taustasta.


”Se on samanvärinen ja -tyylinen kuin elokuvateatterin istuimet. Tätä tarkoitan: betoni kohtaa glamourin kaikkialla!”


Huoneesta on luontevaa siirtyä rakennuksen sydämeen, itse Drakeniin.

Man standing in the theater room at hotel Draken in Gothenburg.
 • Lohikäärme herää henkiin

  Upean elokuvateatterin korkeassa salissa on aistittavissa lukemattomien ihmisten innokkaat odotukset vuosien varrelta.

 • Elokuvateatterin alkuperäiset istuimet henkivät salin pitkää historiaa – alkaen vuodesta 1956, jolloin Elvis Presley nähtiin ensimmäistä kertaa valkokankaalla. Draken oli vuosikymmenien ajan sekä festivaalikeskus, tapahtumapaikka että elokuvateatteri.

 • ”Katsokaa alkuperäisiä verhoja”, Olof sanoo osoittaen salin verhoja.

 • ”Tuollaisia ei enää valmisteta. Kaikki tässä salissa on säilytetty.”

 • Ennen pitkää salissa on taas erilaisia esityksiä, komediaa, jazzia ja muita konsertteja.

The facade of hotel Draken in Gothenburg with a blue sky behind it.
 • Ravintola Vågen

  Yleisön suurten odotusten kohteena on myös Vågen. Se oli yli 50 vuoden ajan paikka, jossa sekä paikalliset että matkailijat kävivät huvittelemassa.

 • ”Ihmiset kävivät täällä tanssimassa. Tila huokuu valtavasti historiaa”, Olof sanoo levittäen käsivartensa.

 • Uudistettu Vågen avataan asiakkaille ravintolana. Vågenissa tarjoillaan aamiaista ja lounasta sekä aterioita perheille, liikematkailijoille ja pareille, jotka haluavat käydä treffeillä ”syömässä ja leffassa”.

 • Vågenista voi helposti siirtyä The Library -tiloihin. Ja kuten arvaat, kyseessä ei ole mikä tahansa kirjasto – Strawberrylle tyypillistä tyyliä siis!

 • Siitä tulee hotellin keskus, jossa asiakkaat voivat kuunnella kirjahyllyistä löytyvää analogista ja digitaalista musiikkia. Tilassa voi työskennellä tai rentoutua ja inspiroitua.

Lohikäärmeitä ja vuoria

”Nämä seinät täyttyvät paikallisten taiteilijoiden graffiteista”, Olof sanoo siirtyessämme kohti aulaa.


”Haluamme, että paikalliset saavat osallistua, koska on erittäin tärkeää, että olemme osa kaupunkiympäristöä. Kulttuuria ja vuorovaikutusta on vaalittava kaikin tavoin. Se koskee kaikkea, mikä tuotetaan paikallisesti.”


Kuten edellä mainittiin, olemme palaamassa auringonnoususta hämärää kohti.


”Täällä on kuparilevyjä ja pintatekstuureja, jotka tuovat mieleen lohikäärmeet veren sävyissä. Tunnet olevasi luolassa. Kontrastista tulee uskomattoman intensiivinen kaikkien muiden materiaalien ohella”, Olof sanoo ja osoittaa vastaanottoon.


Ihmiset tanssivat pian sisään oviaukoista… He kirjautuvat hotelliin ja suuntaavat elokuvateatteriin, kylpylään, ylellisiin hotellihuoneisiin, inspiroiviin tapaamisiin, viihteelle ja romanttisille illallisille sekä kohottamaan maljoja Göteborgin yllä.


Olemme saapuneet Järntorgetin pääsisäänkäynnille, jossa on aika hyvästellä.


Lokakuun ensimmäisenä päivänä olemme kuitenkin paikalla auringonnousuun asti, kun tarina jatkuu lohikäärmeen herätessä.


Varaa huone Clarion Hotel® Drakenista.

Viimeisimmät lisäykset