Jäsenyys

PetiteKnit on pohjoismainen neulontatähti, jolla on yli 700 000 Instagram-seuraajaa

Neulonta on yhä trendikkäämpää. Lankamaailman rocktähti on tanskalainen Mette Wendelboe Okkels (34). Menestykseensä rauhallisesti suhtautuva Mette keskittyy eniten luovaan prosessiin.

 • Kaksi lasta halaa pellolla nauraen tuulen puhaltaessa heidän hiuksiinsa. Sinisilmäisellä tytöllä on vaaleanpunainen neule ja isoveljellä vihreä.

 • Seuraavassa kuvassa mallilla on kirkkaanpunainen Weekend Hat -päähine, joka suojaa syksyn kylmältä. Hän avaa pullon samppanjaa rannalla.

 • Vaaleanruskea vetoketjupusero odottaa penkillä – valmiina lämmittämään. Kuvat on ottanut Mette Wendelboe Okkels, joka tunnetaan parhaiten nimellä PetiteKnit. Kuvat on julkaistu hänen Instagram-tilillään.

 • Mette on kerännyt 773 000 seuraajaa innostamalla sekä Pohjoismaiden että muiden alueiden ihmisiä opettelemaan neulomista ja aloittamaan uusia neuleita.

 • Lisäksi hän välittää tunteen, että jokainen vuodenaika on aidosti ainutlaatuinen ja ihana.

Lääketieteen opintojen lopettaminen ja kaikki likoon

Tanskalainen Mette on maininnut siitä haastatteluissa ennenkin: hän oli vuoden päässä lääkäriksi valmistumisesta lopettaessaan opintonsa ja päättäessään keskittyä täysin neulomiseen. Nykyään hän asuu aviomiehensä ja viiden lapsensa kanssa Risskovissa Århusin lähellä Tanskassa.


”Mikään yksittäinen asia ei saanut minua lähtemään tähän, vaan se oli monien asioiden summa. Kun olin pitänyt äitiysloman kolmannen lapseni kanssa ja olin palaamassa lääketieteelliseen, tunsin yhtäkkiä olevani risteyksessä. Menettäisin opinto-oikeuteni, jos en menisi yliopistoon. Minulla oli siinä vaiheessa jo ensimmäinen työntekijäni, joten olin sitoutunut PetiteKnitin toimintaan. Silloin pistin kuitenkin kaiken likoon ja ryhdyin elättämään itseäni sillä”, hän kertoo.


Monet haaveilevat oman yrityksen perustamisesta, kaiken likoon pistämisestä, mutta harvat uskaltavat toteuttaa sen. Päätös oli tietenkin merkittävä Mettelle, mutta hieman vähemmän pelottava, sillä luovuus on aina ollut osa hänen elämäänsä.


”Olin hyvin luova lapsi. Neuloin, piirsin ja ompelin. Ompelin oman konfirmaatiomekkoni perheystävän kanssa. Kun koulussa oli teatteriesitys, ompelin tanssiaispuvun yhdeksi asuista.”


Luovuudesta tuli nopeasti osa Metten identiteettiä. Hänellä oli aina jännittävä projekti meneillään, ja hän sai tukea perheeltään.


”Isoäitini opetti minut neulomaan. Muuten olin itsenäinen ja pystyin aloittamaan omat työni viihtyen niiden parissa tuntikausia.”

 • Langat kulkevat mukana kaikkialle

  Mette olisi voinut tehdä monia asioita, mutta hän valitsi neulomisen ja PetiteKnitin.

 • ”Se johtuu todennäköisesti siitä, että neulontatyö voi kulkea aina mukana riippumatta siitä, mihin ollaan menossa. Jos on vaikka viisikin minuuttia aikaa, voi ottaa työn esiin ja neuloa muutaman rivin."

 • "Siitä on tullut osa minua. En koskaan poistu kotoa ilman, että laukussani on lankaa”, toteaa Mette lisäten:

 • ”Neulomisprosessi on sekä inspiroivaa että rentouttavaa. Kun pitelen puikkoja, saan ideoita tekniikoihin ja tuotteiden käyttöön."

 • "Nautin myös siitä, kun voin kertoa neulomisesta ja selittää, miten edetään vaiheittain arvioimalla tehtyä työtä ja laskemalla silmukoita. Se on minulle älyllinen haaste”, hän sanoo.

Nöyrä neulontatähti

PetiteKnitin neulontakaavat on julkaistu saksaksi, ruotsiksi, norjaksi, englanniksi ja tietenkin tanskaksi. Vaikka Mette oli tunnettu jo ennen pandemiaa, neulontatrendi ampaisi todelliseen nousuun, kun kaikki viettivät paljon enemmän aikaa kotona. Nykyään neulominen on erittäin suosittua, eikä ole harvinaista nähdä sekä lapsia että aikuisia, jotka ovat pukeutuneet PetiteKnit-neuleisiin.


Klassisia raidallisia neuleita ja paksu poolokaulus, joka on täydellinen meressä uinnin jälkeen, teddylaukku kainalossa lähtiessä ulos ystävien kanssa tai pehmeä kypäräpipo vaunuissa olevalle vauvalle. Metten malleja näkyy kaikkialla. Neulontasensaatio pysyy kuitenkin itse viileän rauhallisena:


”Olen erittäin nöyrä ja kiitollinen, että niin monet ihmiset haluavat seurata ja saada inspiraatiota minulta. En kuitenkaan halua takertua seuraajieni määrään, koska se voi alkaa häiritä luovaa prosessia. Sen vuoksi on vaikeaa tuntea, mikä todella innostaa minua ja mitä haluan tehdä.”


Inspiroiduitko? Tutustu neulontaohjeisiin, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille neulojille.


Jos olet matkalla Tanskaan, muista pakata mukaan lankaa sekä nauttia kahvista ja vaniljapullasta kahvilassa.

Viimeisimmät lisäykset