Svalbard ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen, kun kyseessä ovat kesäkohteet, sillä monikaan ei arvaa, mitä kaikkea kivaa Svalbardissa voisi tehdä kesällä. Pohjois-Norjassa, vain 1000 kilometrin päässä Pohjoisnavalta sijaitsee Svalbardin saaristo – maailman pohjoisin asutettu alue. Täältä löydät koskematonta arktista erämaata sekä ainutlaatuisia eläimiä, mutta myös upeita ravintoloita ja museoita. Kausivaihtelut ovat suuret Svalbardissa – kesällä pimeät talvikuukaudet korvataan loistavalla auringolla, joka paistaa ympäri vuorokauden. Tässä luettelemme joitakin aktiviteetteja, joita sinun tulee kokea vieraillessasi Svalbardissa kesäkuukausina

Svalbard Funken Lodge – Dinner

Surrealistinen kokemus keskiyön auringosta


Jotta voisit nauttia keskiyön auringosta parhaalla mahdollisella tavalla, Svalbardissa on mahdollisuus skootteri-, vene- ja vaellusretkiin.


Kesäisin toukokuusta elokuuhun aurinko ei todellakaan laske Svalbardissa. Se merkitsee 24 tuntia päivänvaloa vuorokaudessa 130 vuorokauden ajan. Kuulostaako mukavalta? Jotta voisit nauttia keskiyön auringosta parhaalla mahdollisella tavalla, Svalbardissa on mahdollisuus skootteri-, vene- ja vaellusretkiin. Siellä on useita vaihtoehtoja, ja yksi näistä on retkien järjestäjä Better Moments. Heidän lumikelkkaretkillään matkaan lähdetään paikallisen oppaan kanssa, joka löytää parhaan reitin kyseiselle päivälle. Ajatus lähteä lumikelkkaretkelle keskellä yötä kimaltelevassa lumimaisemassa täydessä päivänvalossa houkuttelee monia varaamaan tämän retken. Retki alkaa Longyearbyenista ja vie sinut Spitsbergeniin vapauttavalla ja ihanalla tavalla.


Vieraile Neuvostoliiton hylätyssä kaivoskaupungissa – vene- tai katamaraaniretki Pyramideniin


Lähde laivamatkalle ja vieraile monissa Svalbardin kaivoskaupungeissa.


Korkeiden, mahtavien vuorten ja valtavan Nordenskiöld-jäävuoren joukossa sijaitsee hylätty venäläinen kaivoskaupunki Pyramiden. Pyramiden on mahtava, raa’asti eristetty ja autio kaupunki, jossa on tyhjiä rakennuksia ja paljon historiaa. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla Billefjordenissa, ja se on suosittu retkikohde. Laivamatkojen tarjonta on suuri – voit esimerkiksi valita kahden päivän laivaretken, jossa voit myös pyöräillä ja kävellä ympäri kaupunkia. Valittavana on myös päiväretkiä**,** joissa matkustat katamaraanilla läpi vuonon kohti Pyramidenia. Ihana vaihtoehto heille, jotka haluavat kokea salaperäiset jäätiköt, kaivoskaupungit sekä eläinten eksoottista elämää.


Katsele upeita näköaloja koiravaljakkoretkellä


Nauti upeasta tunturinäkymästä koiravaljakkoretkellä!


Jos haluat nähdä mahtavia näköaloja, joita Svalbardissa on tarjolla, suosittelemme opastettua retkeä ylös tunturille nähdäksesi suurenmoisia maisemia. Lumen peittäviä vuorenhuippuja, loistavaa auringonpaistetta ja raitista ilmaa yhdistettynä dramaattisiin jäätiköihin, mikä takaa muistoja loppuiäksesi. Voit itse valita retkesi vaikeusasteen ja pituuden – tämä kahden päivän retki alkaa Longyearbyenista ja tarjoaa äärettömän kauniit näköalat. Jos olet Svalbardissa touko- ja kesäkuussa ja kiinnostunut kokemaan Svalbardin nelijalkaisten ystävien kanssa, on sinulla useita valintamahdollisuuksia, mitä tulee koiravaljakkoretkiin. Poli Arctici vie sinut Longyearbyenin ulkopuoliselle alueelle, jossa ei ole moottorikelkkoja. Valitse se retki, joka sopii sinulle ja koe Svalbard parhaalla mahdollisella tavalla!


Asu Funken Lodge -hotellissa – nykyaikaista mukavuutta historiallisessa ympäristössä


Funken Lodge Double RoomHotellissa Funken Lodge saat tyypillisen Svalbard-kokemuksen keskellä arktista Longyearbyenin metropolia.


Jos huippumoderni mukavuus historiallisessa ympäristössä kuulostaa mukavalta, suosittelemme yöpymistä hotellissa Funken Lodge. Hotellissa on 88 premium-huonetta ja sviittiä, ravintola, joka on maailmanluokkaa, sekä cocktailbaari. Täällä asut ainutlaatuisesssa ympäristössä suurenmoisella panoraamanäkymällä Longyearbyeniin. Hotelli tarjoaa myös suuret kokoustilat, joiden kapasiteetti on 140 henkilöä – ihanteellinen yrityksille ja organisaatioille. Täällä voit rentoutua aulan takkahuoneessa ja kirjastossa tai käydä kuntosalilla ja rentoutumisosastolla.