Jäsenyys
Colorful food at restaurant Izakaya in Oslo.

Koe Norjan villinnyt ruokavallankumous

Norja on kokenut viime vuosina ruokavallankumouksen. Melkein missä tahansa päin Norjaa oletkin, voit luottaa kulinaarisen kokemuksen olevan lähellä, ja yhä useammat ulkomaiset kokit tulevat Norjaan oppimaan.

Norja on kansainvälisen ruoan keskuspiste

Perinteinen norjalainen ruokakulttuuri ei varsinaisesti pursua mausteisia makupommeja. Mutta onneksi norjalaisilla lautasilla ei enää ole vain hapankaloja ja lampaanpäitä. Huolimatta vanhan kunnon kotiruoan vakaana jatkuneesta suosiosta – jota monet suosivat edelleen – se on kehittynyt ja muuttunut monin tavoin nykyaikaisemmaksi. Lisäksi Norja on avannut silmänsä eri puolilta maailmaa tuleville jännittävämmille ja maukkaammille ruokalajeille.

Kaupungit tarjoavat jänniä ruokakokemuksia

Siitä ei ole kovinkaan monta vuotta, kun syksyllä syötiin lähes yksinomaan lampaanlihaa ja sushi oli ennenkuulumaton vierassana, mutta nykyään ei tarvitse matkustaa kauas löytääkseen herkkuja, jotka tyydyttävät norjalaisten kehittämät uteliaat kansainväliset makunystyrät. Kaipasitpa sitten tuoretta pad thaita tai pakastepizzan mennen tullen päihittävää pizzaa, löydät varmasti sitä kaikkea – ainakin suurimmista kaupungeista, kuten Oslosta, Trondheimista, Stavangerista ja Bergenistä.

Täältä löydät seuraavan ruokaseikkailusi

Nykyään voit kokea Thaimaan parhaat maut Oslon Plahissa ja Ahaanissa tai uniikisti täytetyn pizzan muutaman sadan metrin päässä Teatrossa. Jos kaipaat klassista, modernilla otteella valmistettua bistroruokaa, löydät sen The Social Bar & Bistrosta, joka sijaitsee Oslossa, Stavangerissa ja Bergenissä. Jos arvostat perinteitä, saat klassista norjalaista ruokaa modernilla twistillä Trondheimin Emilies Eldissä, tai voit myös nauttia hyvän hampurilaisen jossakin maan monista baareista.

Tutustu
Hotellit
Ravintolat
Kokoukset