Jäsenyys

Pubikierros Helsingissä: Baarit, joita et voi missata

Karaoke, pubi raitiovaunussa ja upean panoramanäkymän tarjoava baari – Helsinki on ainutlaatuisten baarien kaupunki. Tule norjalaisten ystäviemme mukaan pubikierrokselle Suomen upeaan pääkaupunkiin.

Friends having drinks at a rooftop bar in Helsinki.
 • Uusi kaupunki on mahdollista kokea monella eri tavalla: voit käydä lenkkeilemässä, vierailla museossa tai hemmotella itseäsi upealla aterialla.

 • Mutta jos haluat todella sukeltaa pintaa syvemmälle uuteen metropoliin, kannattaa tutustua lähemmin sen yöelämään ja uusiin ihmisiin ja katsoa, mitä heillä on tarjottavanaan.

 • Liityimme norjalaisten ystävien ryhmään heidän viikonloppumatkalleen Helsinkiin, jossa he toteuttivat oman pubikierroksensa kaupungin lukuisissa baareissa.

 • ”Suomalaiset ovat erittäin ystävällisiä ja avoimia, erityisesti silloin, kun he ovat hieman maistissa”, naurahtaa norjalainen Jørgen.

Helsingin parhaat ja hauskimmat baarit

Seuraavassa lista ryhmän pubikierroksesta Suomen suurimmassa kaupungissa. Harkitse yöpymistä Strawberry-hotellissa Helsingin matkallasi. Silloin olet lähellä kaikkea, mitä pääkaupungilla on tarjottavanaan. Myös Hotel Fabian, Klaus K ja Hotel F6 ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja, jos haluat olla lähellä yöelämää, ravintoloita ja nähtävyyksiä.


1. Clarion Hotel® Helsingin Sky Room


Osoite: Tyynenmerenkatu 2


Clarion Hotel® Helsingissä yövyttäessä on itsestään selvä valinta aloittaa ilta ihanalla cocktaililla ja kaupungin parhaalla näköalalla. Sky Room sijaitsee hotellin 17. kerroksessa uudella ja jännittävällä Jätkäsaaren alueella.


”Nautit näköalasta Helsingin huipulta mojito kädessä”, Tord hymyilee.


Täällä ammattitaitoiset baarimestarit tarjoilevat herkullisia cocktaileja eloisan musiikin sykkeessä. Sky Room on avoinna viikonloppuisin aamukahteen, ja ravintolassa on usein DJ tai elävää musiikkia.

 • 2. Karaoke Bar Restroom

  Osoite: Tehtaankatu 23

 • Korkeuksista on mukavaa päästä takaisin maanpinnalle. Viidentoista minuutin kävelymatkan päässä Sky Roomista on yksi kaupungin legendaarisimmista karaokebaareista, Karaoke Bar Restroom.

 • Karaokekulttuuri on Suomessa vahvaa, ja poikien mielestä se on suuri kokemus Helsingissä käytäessä.

 • ”There's no karaoke like Finnish karaoke”, norjalaisryhmä vakuuttaa.

 • Karaoke Bar Restroomin ideana on sen sijainti; baari sijaitsee entisessä yleisessä WC:ssä, jossa tarjoillaan nykyään kylmää olutta ja ystävällistä palvelua.

 • Jos haluat välillä taukoa ”esiintyjistä”, baarissa on pieni ulkoterassi, jossa voit lepuuttaa korviasi.

3. Fly AF Bar


Osoite: Annankatu 4


Jos laulaminen ei ole sinun juttusi, mutta haluat nauttia hyvästä musiikista kylmä olut kädessäsi, silloin oikea valinta on Fly AF Bar.


HLBTQ-ystävällisessä ja keskeisellä paikalla sijaitsevassa baarissa on myös DJ lähes jokaisena iltana. Musiikki vaihtelee, mutta sisältää paljon funkia, RnB:tä ja loungea.


”Eksentrinen ja hauska asiakaskunta. Erittäin miellyttävä paikka, ammattitaitoinen ja ystävällinen baarimestari. Täällä on myös paljon paikallisia, mikä on mukavaa. Ja myös musiikki on mahtavaa”, Jørgen sanoo.


Nautimme täällä oluet, ennen kuin jatkamme matkaamme.


4. Grotesk Helsinki


Osoite: Ludviginkatu 10


Grotesk löytyy osoitteesta Ludviginkatu 10, neljän minuutin kävelymatkan päässä Klaus K -hotellista Helsingin keskustassa. Yksi kaupungin ”in”-paikoista tarjoilee cocktaileja, DJ:n ja lounge-tunnelmaa.


”Grotesk on trendikäs paikka, jonka asiakaskunta on todella monipuolinen. Siellä on lounge-tunnelmaa ja mahtava olutterassi”, Espen sanoo.


Siellä on myös ravintolaosasto, jossa voit syödä ennen kalorien tanssimista pois tanssilattialla.


5. Wintergarden Bar Hotelli St. Georgessa


Osoite: Yrjönkatu 13


Yksi tutustumisen arvoisista piilotetuista helmistä on Hotelli St. Georgen Wintergarden Bar. Baaripäällikkö Tuomas Hämäläinen tiimeineen tarjoilee siellä innovatiivisia cocktaileja molekyyligastronomian inspiraatiolla ja menetelmillä. Baarimenu on uudistunut vuonna 2023 uudella minimalistisella konseptilla, joka on täysin ainutlaatuinen koko maassa.


”Olemme esimerkiksi ainut baari Suomessa, joka ei käytä juomissaan lainkaan limeä tai sitruunamehua”, Hämäläinen kertoo.


Sen sijaan he valmistavat kaikki sekoituksensa itse ja myös itse keräämistään ainesosista.


”Tämä oli jotain erityistä. Ehdottomasti käymisen arvoinen”, kaveriporukka sanoo.

6. Kämp Bar Hotel Kämpissä


Osoite: Pohjoisesplanadi 29


Arvokkaan ja tyylikkään Hotel Kämpin pohjakerroksesta löytyy Kämp Bar. Ovensa jo vuonna 1887 avannut baari on yksi kaupungin vanhimmista. Sekä hotellivieraat että paikalliset tapaavat tässä tyylikkäässä ympäristössä klassikkococktailien äärellä.


Kesäisin Kämp Barissa on ulkoterassi, josta avautuvat näkymät Esplanadin puistoon. Tämä on ehdottomasti paras paikka katsella ihmisiä.


7. SpåraKOFF – Pubi raitiovaunukiskoilla


Osoite: Mikonkatu 17


Kierroksemme seuraava pysäkki on melko epätavallinen. Sinebrychoffin panimon (suuri suomalainen panimo) 175-vuotisjuhlan kunniaksi raitiovaunu muutettiin liikkuvaksi baariksi. Sen oli tarkoitus olla liikenteessä vain kaksi vuotta, mutta valtavan suosionsa ansiosta se jatkaa toimintaansa edelleen.


Raitiovaunu liikkuu Helsingin kaduilla kesäkuukausina. Kyytiin ja siitä pois hyppääminen on helppoa, mutta baarikierroksemme tiukan aikataulun vuoksi meidän on jäätävä kyydistä nopeasti.


”Tuohan oli aivan loistava. Seuraavalla kerralla pysymme kyydissä koko raitiovaunureitin”, Espen sanoo.


”Ajattelin, että idea olisi hieman mauton, mutta se oli uskomattoman hauskaa. Ihana ja mukava tapa nähdä kaupunkia,” Mathias lisää.


8. Holiday Bar – viimeinen pysäkki


Osoite: Pohjoisesplanadi 29


Kello lähestyy myöhäisiltaa ja viimeinen pysäkki kierroksellamme Helsingin yöelämässä on Holiday Bar. Paitsi että Holiday on baari, se on myös loistava ravintola ja luonnollinen valinta myöhäisillan aterialle.


Lisäksi baarilla on suuri ulkoterassi, ja se on avoinna viikonloppuisin klo 03.00 ja 04.00 asti DJ:n soittaessa vanhoja ja uusia hittejä.


”Holiday on paikka, jossa tanssit jatkuvat myöhään yöhön. Täydellinen paikka päättää kaupunkikierros,” ystäväporukka sanoo.

Viimeisimmät lisäykset