Oslo on ehkä yksi maailman kalleimmista kaupungeista, mutta jos löydät oikeat ravintolat, voit syödä maukasta kasvis- ja vegaaniruokaa tyhjentämättä koko lompakkoa. Annamme sinulle vinkkejä muutamista maukasta ruokaa tarjoavista ravintoloista Norjan pääkaupungissa!

Food at vegetarian restaurant, Funky Fresh Food in Oslo
Valokuva: Funky Fresh Food

Mucho Mas

Grünerlökkassa löytyy pieni ravintola nimeltä Mucho Mas. Täällä on tarjoiltu hyvää meksikolaista ruokaa amerikkalaisella twistillä jo vuodesta 1996 lähtien. Ravintolassa Mucho Mas saat suuria annoksia kohtuulliseen hintaan – kasvispohjainen texmex-lautanen on suosittu tilaus, joka maksaa noin sata Norjan kruunua.

Muista, että ravintola on erittäin suosittu – jos haluat saada pöydän viikonloppuna, sinun tulee saapua hyvissä ajoin, sillä ravintolassa ei oteta vastaan pöytävarauksia. Ainoastaan vartin kävelymatkan päässä ravintolasta löydät hotellin Comfort Hotel Xpress Youngstorget – edullinen hipster-hotelli Oslon sydämessä.

Yhdistä kasvispohjaiseen texmex-lautaseesi hyvä juoma!

Funky Fresh Foods

Samalta alueelta kuin Mucho Mas ja Comfort Hotel Xpress Youngstorget löytyy myös ravintola Funky Fresh Foods. Täällä valmistetaan ruokia jännittävillä mauilla ja räikeillä väriyhdistelmillä. Sen lisäksi, että ravintolassa laitetaan hyvää ruokaa, siellä panostetaan myös paljon tietojen ja tietoisuuden levittämiseen ruoasta sekä siitä, kuinka se vaikuttaa meihin ja ympäristöömme. Funky Fresh Foods on suosittu vegaaniravintola, joka tarjoilee kaikkea mahdollista wrapeista hampurilaisiin ja tapaksiin.

Valokuva: Funky Fresh Food

Vegan Loving Hut

Fredensborgsveienillä Oslon keskustassa sijaitsee kansainvälinen kahvilaketju Vegan Loving Hut. Täällä myydään ainoastaan täysin kasvipohjaista ruokaa ja valikoima on suuri – kaikkea mahdollista kasvispohjaisesta sushista aina kevätrulliin ja pihveihin. Clarion Collection Hotel Folketeateret on nykyaikainen hotelli historiallisessa rakennuksessa, jonka löydät aivan läheltä. Laajojen kunnostustöiden jälkeen hotelli avasi jälleen vuonna 2009 yhtenä Oslon eksklusiivisimmista paikoista.