Jäsenyys

Roukaa

Nauti jokapäiväisestä ylellisyydestä The Thiefissä

Oslossa on viime aikoina syntynyt runsaasti uusia, trendikkäitä ruokapaikkoja, jotka tarjoavat herkullista ruokaa ympäri viikon. "The Thief on yksi suosikeistamme, kun haluamme nauttia luksuksesta omassa kaupungissamme", kertovat Oslossa asuva pariskunta Sebastian ja Daniel.

 • Oslolaiset Sebastian ja Daniel ovat tutustuneet huolella kaupungin ravintola- ja yöelämään. Vaikka he rakastavat matkustamista, he arvostavat myös omaa kaupunkiaan.

 • Menemme pariskunnan kanssa tavallisena tiistaipäivänä Tjuvholmeniin lounastreffeille yhteen Oslon hienoimmista paikoista.

 • Kävellessään ravintolaan he kertovat, miten paljon pitävät Oslosta ja kaikesta, mitä sillä on tarjota.

 • "Oslo on todella ainutlaatuinen, jopa maailmanlaajuisessa mittakaavassa. Kaupungissa on vuono, vilkas kaupunkitunnelma ja luontoa, joten voit kokea vähän kaikkea", Daniel sanoo, kun kävelemme laituria pitkin.

Staycation on uusi loma

Heidän mielestään meidän pitäisi hemmotella itseämme useammin, mieluiten omissa kaupungeissamme. Pariskunta on innostunut "staycation"-käsitteestä ja kokeilee mielellään uusia ravintoloita, hotelleja ja aktiviteetteja. Lisäksi he säästävät sekä aikaa että rahaa, kun he eivät aina matkusta kauas ollessaan loman tarpeessa. He jakavat innoissaan yhden vinkin: kannattaa valita hotelli, jolla on oma erityinen tunnelmansa.


"On tärkeää, että hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla ja on tyylikäs ja persoonallinen. Se saa meidät lomatunnelmaan, vaikka emme ole kaukana kotoa. Kylpylä on aina hyvä juttu, sillä se antaa meille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia täysin rinnoin. On virkistävää päästä pois kotoa ja jättää kaikki asunnon häiriötekijät taakse", Sebastian sanoo.


Heidän toinen vinkkinsä on suunnitella jokin aktiviteetti tai kokemus.


"Tykkäämme esimerkiksi käydä uusissa museoissa. Nytkin lähellämme on kansallismuseo ja Astrup Fearnley – siinä on viikonloppusi suunnitelmat valmiina", Daniel sanoo naurahtaen.

People enjoying lunch at restaurant The Thief in Oslo.

Tunnelmaa ja herkullista ruokaa The Thiefistä

Pariskunta korostaa, että laadukas ruoka ja juoma on heille erittäin tärkeää. Heidän lempiluksuslounaspaikkansa on ravintola The Thief, joka sijaitsee Tjuvholmenin kärjessä.


Aikoinaan Tjuvholmen oli varkaiden teloituspaikka, mutta paljon on muuttunut 1600-luvun jälkeen. Nykyään saari on yksi Oslon hienoimmista paikoista, ja sieltä löytyy The Thief, joka on saanut nimensä niiden mukaan, joita kaupungin pyövelit hirttivät täällä. Hotellissa majoittuu usein suurimpia kansainvälisiä tähtiä ja valtionpäämiehiä heidän vieraillessaan Oslossa.


"Mutta täällä tuntee itsensä aina tärkeäksi, olipa kuka tahansa", Daniel sanoo.


He käyvät täällä juuri siksi, että ravintola tarjoaa klassisen menun, jossa on kuitenkin oma vivahteensa.


"Ruoissa on ylellinen vivahde, joka tekee kokemuksesta rahan arvoisen. Tarjolla on mereneläviä sekä kasvis- ja lihavaihtoehtoja, joten jokaiselle löytyy jotakin", Sebastian sanoo.


The Thief on käyttänyt paljon aikaa ulkoasunsa luomiseen, ja se näkyy. Sebastian arvostaa suuresti heidän saavutuksiaan:


"Täällä on todella hyvä tunnelma, ja sisustus ja design ovat upeita. Sijainti Tjuvholmenissa tarkoittaa, että tänne ei kuulu raitiovaunujen, kaupungin ja liikenteen hälinä."


Daniel on samaa mieltä, korostaen yhtä hotellin erikoisuuksista:


"Täällä on myös todella hyviä mocktaileja. Norjassa niitä ei ole aina helppo saada, mutta täällä The Thief -ravintolassa he onnistuvat siinä", sanoo Daniel, joka ei juo alkoholia.


Thief Restaurant on hotellin sydän ja sielu. Meren antimet ovat luonnollisesti ravintolan erikoisuus, koska se sijaitsee Oslon vuonon välittömässä läheisyydessä. Lisäksi tarjolla on paikallisesti tuotettua lihaa ja luomuvihanneksia, jotka on kasvatettu satama-altaan toisella puolella. Keittiö keskittyy laadukkaaseen ruokaan, jonka paikalliset ja pohjoismaiset raaka-aineet on valmistettu ranskalaisilla tekniikoilla.


Daniel ja Sebastian valitsevat paahdetut kampasimpukat, crème ninonin ja paahtopaistivoileivän. Ateria nautitaan kuplivan teejuoman kanssa ja sen päätteeksi otetaan hyvä kuppi kahvia.

Colorful food at Thief Restaurant in Oslo.
 • Norjalaiset eivät arvosta lounasta

  Norjassa lounaskulttuuri ei ole yhtä vahva kuin muualla Skandinaviassa, ja Daniel ja Sebastian uskovat, että voisimme ottaa oppia naapureiltamme ympäri maailmaa.

 • Näyttää siltä, että kaikkialla maailmassa lounas on isompi juttu kuin Norjassa. Täällä se on yleensä nopea, kylmä lounas kahvilassa, tai voit tuoda vaikka tylsiä voileipiä kotoa."

 • "Kaikki on niin kiireistä.

 • "Kaipaan lounaalle kokoontumista, hengähdystaukoa ja seurustelua. Kannattaa panostaa hyvään lounaaseen ja ehkä joskus valita edullisempi illallinen kotona", Daniel sanoo.

 • Hyvän aterian nauttimisessa keskellä päivää on todellakin jotain erityisen mukavaa. Luonnollinen tauko kaikesta, olipa kyse työpäivästä tai vapaapäivästä, ennen kuin jatkat päivän ohjelman parissa.

 • "Ravintoloissa on usein eri ruokalistat lounaalle ja illalliselle, joten menetät paljon, jos käyt vain illallisella", Sebastian toteaa.

Viimeisimmät lisäykset