Jäsenyys

Bar

ICEBAR Stockholm: Viilein paikka näillä kulmilla

Ystäväporukka on juuri asettunut yhteen Tukholman ainutlaatuisimmista baareista. He istuvat jääbaarin jäisellä sohvalla ja kohottavat jäälaseista tarjottavan maljan. Voiko tätä viileämpää ollakaan…

Friends taking a picture together at ICEBAR in Stockholm.
 • ”Kiinnostuin tästä paikasta, koska niin monet ovat puhuneet siitä”, Nikita Borglund sanoo.

 • Hän seisoo ICEBAR Stockholmin vastaanotossa Hotel C Stockholmissa. Baari on tietenkin tehty kokonaan jäästä, ja se sijaitsee lähellä keskusrautatieasemaa.

 • Nikita on lomamatkalla Ruotsin pääkaupungissa ystäviensä Synne Krogstadin, Johanna Johannson Askin ja Ellen Larssonin kanssa. Baareihin ja ravintoloihin tutustuminen on korkealla sijalla pari-kolmekymppisten ystävysten toivelistalla.

 • Tänä iltana heillä on pöytävaraus trendikkään Tukholman TAK -ravintolan japanilaiseen Izakayaan.

 • Mikä olisikaan parempi tapa käynnistää ilta kuin värikäs drinkki?

”On viileän tyylikästä, että kaikki on tehty jäästä”

Ystävyksille annetaan lämpimät viitat ja käsineet. Sisällä on kylmä ja jopa viisi astetta pakkasta. Viitat pitävät heidät lämpiminä ja suojaavat myös jäätä kehon lämmöltä. Ryhmä ohjataan sisälle. ICEBAR on täynnä – baarissa on lähinnä amerikkalaisia turisteja, jotka haluavat kokea napaseudun taikaa Ruotsissa. Keskellä päivää, raitiovaunujen kolistessa ja vilkkaan kaupunkielämän kuhistessa ulkona, voit kokea talven ihmemaan, jossa kaikki on tehty jäästä.


”Kaikki on toteutettu hyvin”, Synne sanoo.


Ensimmäinen huone on iso, ja sen keskellä on pyöreä jäinen sohva. Seinille on ripustettu taidetta. Siellä täällä on myös pieniä jäästä tehtyjä pöytiä. Baarimikko jammailee innoissaan taustalla jytkyvän musiikin tahdissa. Kaikki saavat eriväriset hedelmänmakuiset drinkit. Ellenin mielestä on hienoa juoda paksuista jäälaseista.


”Esillepano on kaunis. On kirjaimellisesti viileän tyylikästä, että kaikki on tehty jäästä.”

Tietoa ICEBAR-baarista

ICEBAR Stockholm sijaitsee Hotel C Stockholmissa Vasaplanilla. Erittäin keskeisellä paikalla sijaitsevasta hotellista voi kävellä viidessä minuutissa keskusasemalle ja 15 minuutissa Biblioteksgatanin ostosalueelle. Taksimatka Djurgårdeniin, jossa ovat Skansen ja suosituimmat museot, kestää 15 minuuttia.


ICEBAR on ollut yksi Tukholman merkittävimmistä nähtävyyksistä siitä asti, kun se avattiin vuonna 2002. Joka vuosi baari hajotetaan ja rakennetaan uudelleen täysin uuden teeman mukaan. Sisätiloissa on 40 tonnia jäätä Tornionjoesta, joka sijaitsee Pohjois-Ruotsin ja Suomen rajalla. ICEBAR-käyntiin sisältyy juoma, ja vierailu voi kestää 45 minuuttia.


Jos tulet ystävien kanssa, voit valita juomasi laajasta valikoimasta cocktaileja. Perheille sopivia alkoholittomia juomasekoituksia ovat esimerkiksi Moonlight ja Aurora. Lue lisää vierailusta täältä.

 • Toivelistan kohde

  Esillä oleva taidekin muuttuu joka vuosi. Johanna uskoo, että siksi jäinen elämys voidaan hyvin kokea uudelleen.

 • Vuoden 2023 teema on Fata Morgana. Näyttelyn tavoitteena on antaa mahdollisuus rentoutua keskellä tekoälyn ja valeuutisten tuottamaa ärsyketulvaa.

 • Tämän vuoden taide-elämyksessä on kyse nykyhetkeen tarttumisesta, juoman nauttimisesta ja sen hyväksymisestä, että todellisuus on vain illuusiota! ICEBAR kuvailee näyttelyä seuraavasti: Älä luota jäähän. Tule kokemaan Fata Morgana.

 • Ystävykset ovat jutelleet ja ihailleet taidetta hengityksen höyrytessä. Joskus 45 minuuttia kohteessa riittää mainiosti nauruun ja vilunväristyksiin. He ovat valmiit riisumaan viittansa ja astumaan takaisin Tukholman aurinkoon.

 • ”Tämä on kuitenkin yksi niistä kohteista, jotka on pakko kokea”, Nikita toteaa jäisestä baariseikkailustaan.

Viisi muuta baaria, joita et halua jättää väliin Tukholmassa

Hobo


Tukholman sydämessä sijaitseva Hobo on paljon muutakin kuin hotelli. Paikka sopii sinulle, jos arvostat taidetta, ihmisiä, luovuutta, kaupunkitunnelmaa ja hyvää ilmapiiriä. Hobo Bar tarjoaa elävää musiikkia, taidetta ja tietenkin mahtavia juomia. Tutustu siihen täällä.


Tetto


Kesällä on mukavaa mennä baariin, josta on hienot näkymät. Siksi Tetton kattobaari on erinomainen valinta. Kesän suosikkipaikassa tarjotaan ruokaa ja hauskoja drinkkejä. Baarissa on myös live-DJ.


Häktet


Häktet tarjoaa mahdollisuuden syödä ja juhlia kunnolla. Södermalmilla sijaitseva Häktet sisältää kolme baaria: Ölbaren sopii oluen ystäville, Stora Baren cocktaileja ja viiniä kaipaaville ja Vänster rauhallista ajanviettopaikkaa etsiville. Vänsterin ovikelloa soittamalla pääset nauttimaan maailmanluokan juomista.


Naboterrassen


NK-ostoskeskuksen katolla on ihana kattoterassi ja baari. Lounas- ja päivällisvaihtoehtojen lisäksi paikka tarjoaa baarin ruokalistan sekä upeat näkymät, sohvia, DJ-musiikkia ja juhlailmapiiriä aamusta iltaan. Katso lisää tietoa täältä.


TAK Stockholm


Ravintola, kattoterassi ja baari samassa paikassa. Brunkebergstorgin yläpuolella, 52 metrin korkeudessa sijaitseva Takbar & Terrass tarjoilee cocktaileja yhdistellen pohjoismaista ja japanilaista tyyliä. Lisäksi voit kuunnella musiikkia ja rentoutua auringossa Tukholman upeista maisemista nauttien. Tutustu siihen täällä.

Viimeisimmät lisäykset