Jäsenyys
Open kitchen at restaurant Lykke at Nordic Light Hotel in Stockholm.

Loistavia ravintoloita ja baareja Tukholmassa

Tukholman ravintolaelämä on kukoistanut jo pitkään. Ruotsin pääkaupungista löydät kaikkea yli 100-vuotiaista klassikkoravintoloista aina juuri avattuihin, jännittävien makujen ruokapaikkoihin. Tervetuloa pohjoisen Venetsiaan (kaupunki rakentuu saarista, ja siellä on monia italialaisia ravintoloita)!

Tukholma – Ruotsin ruokamekka

Tukholma on suuri, ja sen eri kaupunginosat eroavat toisistaan suuresti. Ja niin eroavat myös sen ravintolat ja baarit, mikä tekee pääkaupunkivisiitistä vielä jännittävämmän. Yhtenä päivänä voit käydä paikallisolutta tarjoilevassa hipsteribaarissa Södermalmilla, ja seuraavana Norrmalmin hienossa cocktailbaarissa. Tai miksi et kävelisi Kungsholmenin ympäri ja ruokailisi sen jälkeen jossakin alueen viihtyisistä bistroista? Pohjoisempana oleskellessasi voit istahtaa terassille Östermalmstorgilla.

Michelin-ravintola vai grillikioski?

Tukholma on täynnä Michelin-tähtiä, ja siellä sijaitsee Ruotsin ainoa kolme tähteä saanut ravintola - puhumme tietysti Frantzénista. Jos etsit maailmanluokan ruokaelämyksiä, Tukholma on oikea kohde sinulle. Itse asiassa, jos pidät yksinkertaisista (laatu)annoksista, olet myös tullut oikeaan paikkaan. Tukholman ruokaskene on laaja; lounaalla voit jonottaa Güntherin grillikioskin hapankaalilla höystetylle tuplakabanossille ja illallisella nauttia aasialaisista mauista ylellisessä TAK-ravintolassa.

Euroopan ruokapääkaupunki 2023

Tukholma on nimetty Euroopan ruokapääkaupungiksi 2023, jota hallinnoi Gastronomiska Akademien. Palkinto on merkittävä investointi Tukholman gastronomiaan, joten jos luulit kaupungin ravintolatarjonnan saavuttaneen huippunsa, olet väärässä. Palkinto on kaupungin matkailuelinkeinon kannalta merkittävä, ja se nostaa Tukholman kartalle ensisijaisesti gastronomisena pääkaupunkina. Lämpimästi tervetuloa Ruotsin ruokaparatiisiin!

VALITUT ELÄMYKSET

Lisää koettavaa

Tutustu
Hotellit
Ravintolat
Kokoukset