Jäsenyys
ABBA the museum in Stockholm.

Culture

Tukholman kymmenen parasta museota

Tukholmassa on paljon muutakin kuin Stureplan ja Biblioteksgatanin ostosmahdollisuudet. Miten olisi koko päivä idyllisessä ja kiinnostavassa Skansenissa? Nämä ainutlaatuiset museot tarjoavat rauhallisia ja luovia kokemuksia.

 • Tukholman ytimessä voi kokea todellista kaupunkielämän säpinää.

 • Vintage-ostokset Södermalmilla, lounas Gamla Stanissa, drinkki jollain kaupungin monista kattoterasseista ja museot, jotka tarjoavat elämyksiä sekä historiasta että taiteesta kiinnostuneille.

 • Ruotsin pääkaupunki painii samassa sarjassa Berliinin ja Pariisin kanssa. Strawberry selvitti parhaat museot, joita et halua jättää väliin Tukholmassa.

 • Listalla on niin musiikkia, ruotsalaisia taideaarteita kuin maailmanluokan valokuviakin. Sekä väkeviä juomia.

 • Mutta niistä lisää myöhemmin.

 • Valokuva: Alexander Assal

1. Fotografiska


Osoite: Stadsgårdshamnen 22


Fotografiska on yksi maailman suurimmista nykyvalokuvataidetta esittelevistä museoista. Se on Tukholmassa koettavien asioiden listan kärjessä. Museossa on joka vuosi neljä ainutlaatuista isoa näyttelyä ja 20 pientä näyttelyä. Museossa ei ole pysyvää kokoelmaa, joten ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa museon verkkosivustosta. Fotografiskassa on ollut esillä teoksia merkittäviltä taiteilijoilta, kuten Annie Leibovitzilta, Gus Van Santilta ja Robert Mapplethorpelta.


Museossa on myös kirja- ja matkamuistomyymälä. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevasta kahvilasta avautuu yksi kaupungin parhaista näköaloista. Museossa on lisäksi tasokas kasvisruokia tarjoava gourmetravintola. Liha- ja kalavaihtoehtoja on kuitenkin myös saatavilla, eli voit valita makusi mukaan. Ravintolaa suositellaan Star Wine Listin katsauksessa, jossa käsitellään Tukholman parhaita viinikellareita.

 • 2. Skansen

  Osoite: Djurgårdsslätten 49–51

 • Skansen on yksi kansainvälisesti eniten käytetyistä hakusanoista etsittäessä tietoa Tukholman kulttuuritarjonnasta ja museoista. Se on aivan yhtä suosittu myös ruotsalaisten keskuudessa.

 • Kungliga nationalstadsparkenissa sijaitseva puisto on sekä eläintarha että maailman vanhin ulkomuseo. Siellä voi helposti viettää koko päivän, tai useita päiviä. Mitä Skansen tarjoaa?

 • Kauniiden maisemien ja näkymien lisäksi Skansenissa on aitoa perinteistä ruotsalaista tunnelmaa. Alueella juhlitaankin sekä juhannusta että vappua. Skansenissa on myös akvaario, joten paikka sopii täydellisesti idylliseen perhepäivään.

 • Yllätyskosintaa suunnitteleville Skansen on tarjonnut perinteisesti ex tempore -hääpäivän, joka järjestetään vuonna 2023 kesäkuun 10. päivänä.

 • Siviiliseremonia voidaan toimittaa ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi, espanjaksi, persiaksi tai kreikaksi.

 • 3. ABBA The Museum

  Osoite: Djurgårdsvägen 68

 • Kuka on perheesi Dancing Queen? Voit saapua museoon millä mielellä tahansa, mutta lähdet varmasti tanssahdellen.

 • ABBA-museossa perehdytään sen nimen mukaisesti Ruotsin 1970-luvun popyhtyeeseen, johon kuuluivat Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad.

 • Voit ihastella pukuja ja kultalevyjä nostalgisella matkalla maailmankuulujen tähtien muistoihin. Museossa on myös hauskoja interaktiivisia aktiviteetteja, kuten tietokilpailuja, valokuvausta ja musiikin miksaamista.

 • Voit myös kokeilla, miltä tuntuisi olla lavalla ABBAn viidentenä jäsenenä. Tule kokemaan täydellinen museokokemus perheesi tai ystäviesi kanssa ennen illan juhlia.

4. Vasa-museo


Osoite: Galärvarvsvägen 14


Sota-alus Vasa on Ruotsin suuri ylpeys. Tai ainakin sen piti olla... Vasa on itse asiassa maailman parhaiten säilynyt 1600-luvulta peräisin oleva laiva ja taideaarre, jonka voit nähdä Tukholmassa. Laivan tarina on erittäin kiehtova. Lisäksi valtavan laivan näkeminen on vaikuttava kokemus. Pikainen esittely ennen käyntiäsi:


Vasan tilasi Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolf. Aluksen rakentamiseen osallistui 400 miestä ja naista. Yli 69 metrin pituisessa laivassa oli kolme mastoa ja kymmenen purjetta. Se upposi neitsytmatkallaan vuonna 1628. Sen jälkeen laiva makasi meren pohjassa 333 vuotta, kunnes se nostettiin ylös. Saat tietää lisää laivan kiehtovasta historiasta Vasa-museossa, joka on yksi pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.


5. Nordiska museet


Osoite: Djurgårdsvägen 6–16


Yksinkertaisesti sanottuna: tämä museo esittelee elämää Ruotsissa ja Pohjoismaissa 1500-luvulta nykypäivään. Arthur Hazeliuksen vuonna 1872 perustama museo sijaitsee Djurgårdenissa. Nordiska museet on Ruotsin suurin kulttuurihistoriallinen museo, jossa voit oppia hyödyllisiä asioita (ja paljon nippelitietoa) samalla, kun ihailet kaunista rakennusta sisältä ja ulkoa. Voit ihmetellä 1940-luvun keittiötä, ja lapset voivat nauttia interaktiivisista kokemuksista. Voit myös inspiroitua Tukholman tyylistä tutustumalla paikalliseen muotiin kautta aikojen!


6. Tekniikan museo


Osoite: Museivägen 7


Mikä olisi houkuttelevampaa kuin koskettaa ja tutkia kiinnostavia asioita! Voit tehdä juuri sitä Ruotsin tekniikan museossa. Museon avainsanoja ovat kokeilu, uteliaisuus, innovaatio, kokemukset sekä tietenkin tiede ja teknologia. Museo sopii kaikille ja kaikenikäisille.

 • 7. Drottningholmin linna

  Osoite: Drottningholms Slott Slottsstallet 11

 • Kuninkaalliselta perheeltä ei voi välttyä Tukholmassa. Drottningholmin linnan eteläosa on ollut kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian virallinen asunto vuodesta 1981 asti.

 • Linna sijaitsee Lovön saaressa Mälaren-järvellä Ekerön kunnassa, noin 10 kilometrin päässä Tukholman keskustasta. Linnaan pääsee junalla, bussilla, polkupyörällä tai veneellä.

 • Kaunis rakennus edustaa Euroopan 1600-luvun hienointa kuninkaallista arkkitehtuuria, ja se on todella käymisen arvoinen paikka. Linna on myös UNESCON maailman kulttuuri- ja luonnonperintökohteiden luettelossa.

 • Voit ilmoittautua opastetulle kierrokselle tai tutustua linnan puistoon itse. Kohde sopii myös hyvin perheille, koska voit lainata linnan kartan ja lähteä aarrejahtiin etsimään yksityiskohtaisissa kuvissa näkyviä kohteita.

 • Kuka on perheen paras kuninkaallinen salapoliisi?

Tukholman lelumuseo


Osoite: Svensksundsvägen 5


Tukholman lelumuseo, jota kutsutaan myös Bergrummetiksi, tarjoaa nostalgisen aikamatkan aikuisille ja hauskoja hetkiä lapsille. Museossa on sekä 1400-luvulta peräisin olevia leluja että nykyaikaisia avaruusaluksia, Tintti-figuureja, Barbie-nukkeja, Disney-hahmoja ja sarjakuviakin. Hiljennä puhelimesi ja keskity ihaniin leluihin. Upeinta on, että museo sijaitsee armeijan maanalaisissa tunneleissa. Lisäksi se on vain kivenheiton päässä modernin taiteen museosta…


9. Moderna Museet


Osoite: Exercisplan 4


Moderna Museet on Tukholman vastine Lontoon Tate Modernille. Museossa on Ruotsin suurimman modernin taiteen kokoelma, johon kuuluu Pablo Picasson ja Andy Warholin kaltaisten kuuluisuuksien sekä monien nykytaiteilijoiden teoksia. Museo siirtyi uusiin tiloihin Skeppsholmeniin vuonna 1998.


Rakennuksen on suunnitellut espanjalainen arkkitehti Rafael Moneo. Seuraa museon verkkosivustoa, jossa on tietoa installaatioista ja näyttelyistä. Vierailulle kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä museon ympärillä on myös tutustumisen arvoinen veistosalue.


10. Spritmuseum


Osoite: Djurgårdsstrand 9


Ennen kuin suuntaat tähän museoon, haluat ehkä harjoitella juomalaulun:


Helan går, Sjung hopp faderallan lallan lej, Helan går, Sjung hopp faderallan lej. Och den som inte helan tar han heller inte halvan får, Helan gåååååååår


Kuten nimestä voi päätellä, Spritmuseum (viinamuseo) on juomakulttuurin museo. Snapsilaulut ovat taasen kuuluisa ruotsalainen perinne. Museo tarjoaa tietoa juomalauluista, alkoholin valmistuksesta, alkoholilainsäädännöstä ja juomatrendeistä. Haluatko tietää, mikä on viskitikku? Voit myös varata yksityisen opastuksen ja haluamasi maistiaisen samalla, kun opit lisää ruotsalaisten väkevien juomien historiasta. Kippis ja upeaa museokierrosta!


Katso Tukholman keskeisillä paikoilla sijaitsevat hotellit täältä.


Valokuva: Maverix, Katla Studios and Johan Eldrot

Majoitus kulttuurista kiinnostuneille

Clarion Collection® Hotel Wellington sijaitsee alle 15 minuutin kävelymatkan päässä Djurgårdsbronin alueelta, jossa on useita Tukholman parhaita museoita. Erinomaisen sijainnin lisäksi hotellin aamiainen, iltapäivän fika-kahvihetki ja päivällinen sisältyvät majoittumisen hintaan. Wellingtonissa on myös sauna, ja useissa huoneissa on parvekkeet ja näköalat. Jos haluat lähteä ulos illalla, olet vain muutaman minuutin päässä Stureplanin juhlapaikoista. Voit aloittaa kuplivalla Clarion Collection® Hotel Wellingtonin lounge-baarissa. Valitse hotelli, jossa majoitut mukavasti ja stressittömästi lähellä kulttuuria ja seuraelämää!

Viimeisimmät lisäykset