JäsenyysVaraukseniAsiakaspalvelu

Shoppailuopas Helsinkiin: Mistä löytyy parhaat vintage-liikkeet

Second hand on uutta luksusta muotitietoisille. Erinomaisesta designistaan tunnetussa Helsingissä on loputtomasti vintagemahdollisuuksia. Kokosimme luettelon kuudesta parhaasta paikasta.

 • ”Aito vintage on todella siistiä, ja arvostan selkeää ja tyylikästä estetiikkaa. On selvää, että tilojen ulkonäköön on kiinnitetty huomiota,” Tord sanoo.

 • Tord on kaveriporukan kanssa viikonloppumatkalla Helsingissä ja ottaa kaiken hyödyn Suomen pääkaupungin laajasta vintage-liikkeiden valikoimasta.

 • Tord ja muu jengi ovat piipahtaneet keskustan unisex-myymälässä FTA™ Vintagessa osoitteessa Fredrikinkatu 43.

 • ”Tässä myymälässä on monia mielenkiintoisia variantteja. He ovat selvästi hyviä kuratoimaan”, hänen ystävänsä Jørgen lisää.

 • Helsinki tunnetaan laajalti Marimekon ja Iittalan kaltaisista brändeistä ja nyökkäämme aina tunnistamisen merkiksi, kun joku mainitsee muotoilija Kaj Franckin ja arkkitehti Alvar Aallon. Moderni design on asia, jonka monet yhdistävät vahvasti Suomeen.

 • Ja tietenkin on tehtävä ostoksia, kun ollaan Suomen pääkaupungissa. Helsinki on erityisen suosiollinen second handille, eikä mikään ole trendikkäämpää ja kestävämpää kuin käytettynä ostaminen.

 • Täältä teet todellisia löytöjä suurten tuotemerkkien luksustuotteista. Huippuvinkkimme on aloittaa shoppailupäivä tunnetusta Kallion kaupunginosasta ja jatkaa sitten keskustaan.

Tässä ovat Helsingin 6 parasta vintage-liikettä

1. Flea Second Hand

Osoite: Iso Roobertinkatu 11

Ajanmukainen vintage-myymälä, jossa voit myydä myös omia vaatteitasi myyntitilillä. Tämä ansiosta valikoiman vaihtuvuus on hyvä, ja myymälä keskittyy myös nykyisiä muotitrendejä seuraavien tuotteiden myyntiin. Se on trendikäs ja enimmäkseen naisille suunnattu second hand -kauppa, josta löytyy myös asusteita, kuten käsilaukkuja.

2. Hoochie Mama Jane

Osoite: Agricolankatu 11

Jo nimi itsessään on melko siisti, ja tämä on oikea paikka tehdä ostoksia, jos olet menossa juhliin. Löydä värikkäitä juhlavaatteita, cocktailmekkoja, iltapukuja ja juhlapukuja. Myymälä sijaitsee Kalliossa – kaupunginosassa, joka tunnetaan pienistä lähikaupoistaan, kahviloistaan, kulttuuristaan sekä rennosta ja trendikkäästä tunnelmastaan.

 • 3. Relove Freda

  Osoite: Fredrikinkatu 25

 • Second hand -myymälä keskustassa tarjoaa kaikkea verkkareista ja kengistä viittoihin ja bleisereihin, sekä miehille että naisille.

 • Löydät tuotteita ja tuotemerkkejä mm. & Other Storiesilta, The North Facelta, Patagonialta ja Chloélta.

 • Tämä on oikea paikka sinulle, jos pidät kuuluisista tuotemerkeistä. Relove Freda tunnetaan myös herkullisesta ja täyttävästä aamiaisestaan.

4. Ansa Second Hand

Osoite: Agricolankatu 5

Täältä voit löytää kaikkea klassisista 1950-luvun tuotteista korkeavyötäröisiin farkkuihin ja 80-luvun olkatopattuihin paitoihin. Tässä paikassa on todellinen vintagetunnelma, ja sieltä löytyy aivan kaikkea. Ja tällä tarkoitamme kaikkea kirjailluista valkoisista puseroista, jotka olisi voitu ommella Kuubassa, farkkutakkiin, jossa äitisi rokkasi kuunnellessaan Livin' on a Prayeria.

5. Artek 2nd Cycle

Osoite: Pieni Roobertinkatu 4

Tämä second hand -myymälä keskittyy huonekaluihin, uudelleenkäyttöön ja uudelleensuunnitteluun. Artek 2nd Cycle myy suomalaisia designhuonekaluja, valaisimia, mattoja, keramiikkaa, astioita ja taidetta 1900-luvun alusta nykypäivään. Täällä voit todella tehdä upean löydön.

 • 6. FTA™ Vintage

  Osoite: Fredrikinkatu 43

 • Fredrikinkadulla sekä naiset että miehet voivat napata vintagelöytöjä FTA™ Vintagesta.

 • Täällä myytävät vaatteet hankitaan eri puolita maailmaa, ja sieltä löytyy kaikkea takeista farkkuihin ja T-paitoihin. Myymälällä on myös verkkosivusto, jossa voit selata suurta osaa sen valikoimasta.

 • Vaatteet on myös arvioitu yhdestä viiteen niiden kunnon perusteella, joista viisi on paras.

Suomalaista designia Helsingissä

Jos rahaa on vielä jäljellä kaikkien upeiden vintagelöytöjen jälkeen, kannattaa seuraavaksi metsästää aitoa suomalaista designia ja suunnata Fredrikinkadulle.

”Tältä kadulta löytyy useita helsinkiläisiä designmyymälöitä. Niistä käymisen arvoisia ovat esim. Vimma, House of Wilow ja Liike. Täällä kävellessäsi kannattaa poiketa herkuttelemaan makeiskauppa Roobertin Herkkuun tai kahville Andante Caféen”, My Helsingin Heidi Jonsson kertoo Strawberrylle.

Hän huomauttaa, että myös kauppakeskus Kämp Gallerian toisessa kerroksessa ja Hotel Kämpin vieressä sijaitseva Kämp Garden on pakko kokea.

”Yksi suosikkisuunnittelijoistani on Klaus Haapaniemi, jolla on myös myymälä Kämp Gardenissa. Sieltä löytyy myös Marita Huurinainen ja Nomen Nescio”, Heidi paljastaa.

Paikallisen asiantuntijamme viimeinen vinkki on Lasipalatsi, josta löytyy suomalainen urheilubrändi Karhu.

”Tämä on paikallinen suunnittelijamme, joka oli itse asiassa ensimmäinen alkuperäisen ja klassisen kolmen raidan takana. Karhun vieressä on suomalainen katumuotibrändi Makia ja viimeisenä muttei vähäisimpänä Moomin Shop”, Heidi lisää.

Aivan kuten sinun on ehdottomasti käytävä saunassa Helsingissä vieraillessasi, niin myös kotiin on palattava Muumi-tuotteita matkalaukussasi!

Viimeisimmät lisäykset