Göteborgissa järjestetään paljon suuria ja pieniä tapahtumia, jotka ovat tutustumisen arvoisia niille, jotka ovat niistä kiinnostuneita. Käymme läpi joitakin suurimmista tapahtumista Göteborgissa 2019.

Surroundings at Way Out West festival. Photo: Peter Kvarnstöm/Göteborg&co
Way Out West festival at Slottsskogen, Gothenburg. Photo: Peter Kvarnstöm/Göteborg&co

Kulttuuri

Göteborg Film Festival (Göteborgin elokuvafestivaali) 24. tammikuuta - 3. helmikuuta 2020

Tämän vuoden elokuvafestivaali on jo ollut, mutta kirjoita ylös päivämäärä ensi vuodelle!

Göteborg Film Festival (eng) on Pohjoismaiden suurin elokuvafestivaali ja siellä näytetään satoja erilaisia elokuvia eri puolilta maailmaa. Jokavuotinen festivaali tarjoaa myös luentoja, konsertteja, työpajoja ja muita aktiviteetteja. Göteborg Film Festival -jäsenyys antaa myös mahdollisuuden ostaa lippuja ennen kaikkia muita, sekä pääsyn esikatseluihin ja hauskoihin tapahtumiin. Huomaa, että tarvitset sekä elokuvalipun että festivaalipassin tai vaihtoehtoisesti jäsenkortin voidaksesi nähdä festivaalin elokuvia.

Göteborg Film Festival - DrakenGöteborg Film Festival -tapahtuma elokuvateatterissa Draken – seinänaapurina uudelle hotellille Clarion Hotel® Draken, joka on valmis vuonna 2022. Valokuva: Göteborg Film Festival

Tiedefestivaalit, 1.–12. huhtikuuta

Joka vuosi pidetään Kansainväliset Tiedefestivaalit Göteborgissa(eng). Festivaaliohjelma koostuu useista aktiviteeteista eri puolilla kaupungin keskustaa. Päästäksesi helposti kaikkiin paikkoihin, varaa majoitus Göteborgin keskustasta meiltä. Festivaali, joka on järjestetty joka vuosi vuodesta 1997 lähtien, on erittäin arvostettu sekä lasten ja nuorten että aikuisten keskuudessa, puhumattakaan opettajista ja oppilaista.

Vetenskapsfestivalen, Göteborg. Foto: Niklas BernstoneTiedefestivaalit. Valokuva: Niklas Bernstone

Muita suosittuja kulttuuritapahtumia:

 • Lisebergin puutarhapäivät, 9.–12. toukokuuta, Liseberg (eng)
 • West Pride, 12.–16. kesäkuuta
 • Göteborg Culture Festival, 6.–11. elokuuta
 • Avaruusviikko, 14.–22. syyskuuta
 • Kirjamessut, 26.–29. syyskuuta, Svenska mässan
 • Halloween Lisebergissä, lokakuusta marraskuuhun, Liseberg
 • Joulukaupunki Göteborg, marraskuusta tammikuuhun, koko kaupunki, myös Liseberg
 • Olut- ja Viskimessut, 12.–13. huhtikuuta, Svenska mässan

Musiikki

P3 Guld

 • Tämän vuoden tapahtuma on jo ollut, mutta laita gaala muistiin ensi vuotta varten!* P3 Guld on toistuva gaala, jossa radiokanava P3 jakaa hienoja nimityksiä ja palkintoja ruotsalaisille artisteille ja musiikkiryhmille. Vuodesta 2004 lähtien tämä viihdyttävä gaala on järjestetty Partillessa, aivan Göteborgin keskustan ulkopuolella. Voit ostaa lippuja heidän verkkosivultaan) ja varata majoituksen Göteborgin keskustasta meiltä.

Summerburst, 7.–8. kesäkuuta, Ullevi

Kahdeksas kerta toden sanoo! Summerburst (eng) saapuu Ulleviin kesäkuun alussa. Tanssi Alesson, Tiëston, Will Sparksin ja monien muiden musiikin tahdissa. Festivaali keskittyy EDM-musiikkiin (electronic dance music) ja tarjoaa maailmanartistien esiintymisiä ja levyjuontajia kaikista mahdollisista maista.

Summerburst, Göteborg. Foto: Jorma Valkonen/Göteborg&coSummerburst Ullevissa, Göteborgissa. Valokuva: Jorma Valkonen/Göteborg&co

Metallica, 9. heinäkuuta, Ullevi

Tietenkin sinun täytyy olla paikalla, kun yksi maailman suurimmista yhtyeistä tulee vierailulle. Vinkkinä on varata majoitus Göteborgissa hyvissä ajoin, erityisesti, jos haluat asua keskustassa ja lähellä areenaa.

Way Out West, 8.–10. elokuuta, Slottskogen

Kolmen fantastisen päivän ajan Göteborg tarjoaa tanssia ja musiikkia Slottsskogenissa. Tuhannet vierailijat saapuvat länsirannikolle kuuntelemaan suosikkiyhtyeitään, tanssimaan joidenkin maailman suurimpien tähtien musiikin tahdissa sekä osallistumaan siihen maagiseen tunnelmaan, jonka festivaali aina luo. Tänä vuonna esiintyvät muun muassa tähdet Cardi B, James Blake ja ruotsalainen suosikki Seinabo Sey. Tämä on festivaali, joka tarjoaa enemmän kuin vain juhlaa ja musiikkia. Way Out West(eng) tarjoaa myös elokuvaensi-iltoja ja mielenkiintoisia luentoja. Haluatko jatkaa juhlaa pikkutunneille asti? Kun festivaalialue suljetaan, alkaa Stay Out West, joka on klubiohjelma, jossa eri artistit esiintyvät eri klubien joukossa Göteborgin klubinäyttämöllä. Stay Out West sisältyy Way Out West -festivaalipassiin.

Foodtrucks på Way Out West, Peter Kvarnstöm/Göteborg&coFoodtrucks Way Out Westissä. Valokuva: Peter Kvarnström/Göteborg&co

Psst... tutustu myös European Choir Gamesiin(eng), joka järjestetään 3.–10. elokuuta Partille Arenalla.

Urheilu

Göteborgsvarvet, 18. toukokuuta

Maailman suurin puolimaraton osallistujien lukumäärällä mitattuna alkaa Slottsskogenista. Ensimmäiseen Göteborgsvarvet-juoksuun, vuonna 1980, osallistui 1 800 juoksijaa, ja siitä lähtien tämä juoksujuhla on kasvanut valtavasti. Jos pohdit, mitä Göteborgissa tapahtuu toukokuun puolivälissä, niin siihen on vain yksi vastaus. Göteborgsvarvet alkaa Slottsskogenista, jatkuu Älvsborgsbron-sillalle, Lindholmeniin, Gustav Adolfin torille ja Götaplatsenille ennen kuin se palaa takaisin Slottsskogeniin. Ilmoittaudu Göteborgsvarvet-juoksuun(eng) ja varaa majoitus Göteborgista ajoissa. Vuodesta 2012 lähtien yli 60 000 hölkkääjää on ilmoittautunut juoksuun joka vuosi.

people-göteborgsvarvet-goteborgco-niklas-bernstoneGöteborgsvarvet-juoksun osanottajia. Valokuva: Niklas Bernstone/Göteborg&co

Gothia Cup, 15.–21. heinäkuuta

Gothia Cup(eng) on maailman suurin nuorten jalkapalloturnaus. Joka vuosi tuhannet nuoret kokoontuvat pelaamaan toisiaan vastaan. Avausseremonia pidetään Nya Ullevilla ja finaalit pidetään Hedenillä, Gamla Ullevilla ja SKF-arenalla. Jalkapallojuhla, jota arvostavat sekä suuret että pienet.

Vinnarna av Gothia Cup firarGothia Cupin voittajat. Valokuva: Gothia Cup

Muita urheilutapahtumia Göteborgissa

 • Scandinavian Invitation (entinen Nordea Masters), 22.–25. elokuuta, Hills Golf & Sports Club
 • Gothenburg Horse Show, Eurohorsen kanssa, 3.–7. huhtikuuta, Scandinavium
 • Partille Cup, 1.–7. heinäkuuta, Heden ja muut urheilukentät Göteborgissa

Lisää hauskoja asioita Göteborgissa: