Liseberg on yksi suosituimmista ja vierailluimmista paikoista Göteborgissa ja on helppoa ymmärtää, miksi. Täällä on paljon nähtävää ja koettavaa, riippumatta siitä, vierailetko siellä aivan yksin, perheen kanssa vai yhdessä kumppanisi kanssa. Olemme keränneet 5 syytä vierailla Lisebergissä.

Roller coaster at Liseberg in Gothenburg
Huvipuistossa on helppo saada kulumaan kokonainen viikonloppu ilman että sinä, sen enempää kuin lapsetkaan, pääsette kyllästymään.

Liseberg on ihanteellinen sekä vanhemmille että lapsille

Suuri Liseberg on kuin tehty lapsiperheille. Täällä on kaikkea, mitä tarvitset saadaksesi fantastisen päivän, johon sisältyy hyvää ruokaa, hauskoja huvipuistolaitteita ja ihania hetkiä. Yksi vinkki on valita hotelli keskustasta, esimerkiksi Clarion Collection© Hotel Odin. Täältä on helppo päästä Lisebergiin ja muihin nähtävyyksiin, kuten Universeumiin, ja tänne kulkee useita raitiovaunulinjoja. Voit myös asua hotellissa Quality Hotel™ Panorama, joka on kävelymatkan päässä huvipuistosta.

Täydellinen treffeille

Jos vierailet Göteborgissa puolisosi kanssa, voi päivä Lisebergissä on ihanteellinen tilaisuus romanttisille hetkille. Osallistukaa viisiotteluun, syökää jossakin hyvistä ravintoloista tai uskaltautukaa korkealle ja kammottavalle Atmosfearille yhdessä. Jos olette Göteborgissa viikonloppuna, niin on myös monia muita tutustumisen arvoisia asioita Göteborgissa, hyvistä ostosmahdollisuuksista maailmanluokan ravintoloihin. Varaa hotelli keskeltä kaupunkia, esimerkiksi Avalon Hotel, päästäksesi kätevästi kaupungin keskustaan. Kun vietätte viikonloppua kaksin Göteborgissa, on vierailu Lisebergissä erinomainen tapa päästä lähemmäksi toisianne.

liseberg-summer-sky-carousel-blomsterkarusellen.jpg Foto: Liseberg.

Hauskoja tapahtumia ja konsertteja

Lisebergissä on uskomattoman päteviä tapahtumien suunnittelijoita ja paikan päällä järjestetään useita suuria ja pieniä konsertteja. Vuonna 2018 huvipuistossa vieraili muun muassa maailmantähtiä, kuten Mando Diao ja The Sounds, sekä ruotsalaisia suosikkeja, kuten Kapten Röd, Darin, Molly Sandén ja Lena Philipsson. Lisebergin verkkosivulla(eng) voit nähdä, mitkä ajankohtaiset artistit esiintyvät suurella näyttämöllä ja mitä muita tapahtumia, teatteriesityksistä luentoihin ja paljon muuhun, täällä järjestetään.

Viihdettä vuoden ympäri

Joka vuosi Lisebergissä pidetään erityisiä päiviä, esimerkiksi Lisebergin puutarhapäivät, jolloin noin kahdeksankymmentä näytteilleasettajaa esittelee puutarhatuotteitaaan sekä pitää mielenkiintoisia luentoja ja seminaareja. Myös syksyn ja talven aikana Lisebergissä järjestetään erityisiä päiviä. Halloweenin aikana koko alue on erityisen "aavemainen" ja kammottava, kun taas jouluun kuuluu valtava määrä jouluvalaistusta sekä myös Pohjoismaiden suurimmat joulumarkkinat. Yksi vinkki on tarkastaa, tapahtuuko jotain erityistä juuri sinun länsirannikolla vierailusi aikana. Lisebergin verkkosivulta löydät päivämäärät ja aukioloajat(eng) eri päiville.

concert-liseberg-gothenburg Koe kaikkea mahdollista konserteista luentoihin Lisebergissä. Valokuva: Liseberg.

Joitakin parhaista huvipuistolaitteista löytyy Lisebergistä

Jos on jotakin, jossa Liseberg on oikein hyvä, niin se on huvipuistolaitteet. Itse asiassa Liseberg sijoittuu säännöllisesti viiden parhaan huvipuiston joukkoon *Euroopassa. Helix ja Balder ovat useita kertoja saaneet hienoja nimityksiä, esimerkiksi huippusijoituksia parhaasta puu- ja metallivuoristoradasta. Uusin laite, Valkyria, on Pohjoismaiden pisin huvipuistolaite ja se tarjoaa kutkuttavan kokemuksen, jota et saa missata. Tämän lisäksi siellä on myös klassikoita, kuten Flumride, Lisebergsbanan ja monia muita.

Rollercoaster Valkyria at Liseberg Valkyria on Euroopan pisin Dive Coaster – vuoristorata, jossa on kokonaista 50 metrin metrin pystysuora pudotus. Valokuva: Liseberg.

Nämä ovat vain joitakin kaikista hauskoista asioista, joita voit kokea, kun tulet Göteborgiin. Olkoonkin, että Liseberg on suurin ja suosituin kohde tässä suurkaupungissa, se ei ole kuitenkaan ainoa. Jos haluat löytää lisää nähtävyyksiä, suosittelemme opastamme: Nähtävyyksiä ja koettavaa Göteborgissa.


Muuta hauskaa Göteborgissa: