Ihanin paikka Ruotsissa on täynnä kokemuksia sinulle ja perheellesi, ja se on kesäkaupunki, joka tarjoaa sekä sisäseikkailuja että kokemuksia taivasalla. Tutustu viiteen perhevinkkiimme, jotka takaavat sen, että viikonlopusta Göteborgissa tulee ihanin kesämatkasi, joka laittaa pisteen i:n päälle kesälomallasi.

Roller coaster at Liseberg in Gothenburg
Huvipuistossa on helppo saada kulumaan kokonainen viikonloppu ilman että sinä, sen enempää kuin lapsetkaan, pääsette kyllästymään.

Liseberg


Mikä voisi enää olla enemmän Göteborgia kuin kaupungin oma huvipuisto? 42 laitteellaan on Liseberg Pohjoismaiden suurin huvipuisto – ja se jatkaa yhä kasvamistaan.


Tämän vuoden uusia laitteita ovat Loke, pyörivä gondoli sekä Valkyria, Euroopan korkein dive coaster, jonka pystysuora pudotus on 50 metriä. Laitteiden lisäksi Lisebergissä on paljon muitakin huveja. Vuonna 2017 avattiin Klubbland: Göteborgin pojan, Håkan Hellströmin oma museo, eli pikemminkin ”temppeli”, kuten Lisebergin väki kirjoittaa sivustollaan.


Huvipuistossa on helppo saada kulumaan kokonainen viikonloppu ilman että sinä, sen enempää kuin lapsetkaan, pääsette kyllästymään. Jos sinä ja kumppanisi haluatte juoda lasillisen valkoviiniä ja syödä yhden jos toisenkin katkaravun, Lisebergin satama-alueelta löytyy erittäin suositeltava ravintola Hamnkrogen.


Kruunaa Liseberg-vierailusi ihanalla musiikilla ja viihteellä! Kesäisin Stora Scenen -näyttämöllä pidetään paljon konsertteja.


Palmutalo Trädgårdsföreningen-puistossa


Trädgårdsföreningen


Yhtä tärkeää kuin hyörinä ja vauhdikkaat aktiviteetit, on voida hengähtää välillä. Varsinkin, jos matkustat perheen kanssa. Tästä syystä kaunis Trädgårdsföreningen keskeisellä sijainnillaan – vain kivenheiton päässä kohteesta Avenyn – on ihanteellinen keidas kaupungin viidakossa. Trädgårdsföreningen on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä 1800-luvun puistoista. Elegantin ruusupuiston – täynnä kasveja menneiltä ajoilta – sekä lasitetun palmuhuoneen eksoottisten kasvien mukanaan tuoman kukkaloiston lisäksi täällä on paljon muutakin. Kesäisin täällä järjestetään monia rentouttavia aktiviteetteja, perinteisestä juhannuksenvietosta lähtien aina Rosenfestiin. Myös lapsiteatteri esiintyy täällä useina päivinä kesäkuukausien aikana, sekä puistossa että yhdistyksen tiloissa.Universeum


Jos aurinko saa päähänsä loistaa poissaolollaan ja sadeilma yllättää, älä ole huolissasi – täällä on paljon tekemistä myös katon alla!


Universeum on museo, jossa ”tiede leikitään esiin”, kuten museon väki asian muotoilee. Gert Wingårdhin piirtämän rakennuksen kätköistä löytyy kaikkea mahdollista, kuten haiden ruokintaa, sademetsäsafari sekä tunnettu urheilulaji ”Gissa bajset” (suomeksi ”Arvaa kakka”). Toisin sanoen lapset viihtyvät Universeumissa takuuvarmasti.


Yhden kesäpäivän aikana leikkimuseossa voidaan kokea kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä, kirjaimellisesti. Kokeilla astronautin elämää (käydä WC:ssä ja suihkussa ja treenata) sekä nähdä meri pohjan läpi ovat kaksi kokemusta, jotka ovat mahdollisia vain Universeumissa.
Lekplatsen Plikta


Slottsskogenissa sijaitsee lekplatsen Plikta, jossa on leikkimahdollisuuksia niin suurille kuin pienillekin. Täällä on kaikkea mahdollista, kuten liukumäkiä ja kiipeilytelineitä sekä boule- eli petankkikenttiä, pingispöytiä ja shakkipöytiä sekä ulkoilmakuntosali. Päivittäin maanantaista perjantaihin täällä järjestetään 6-16-vuotiaille erilaisia aktiviteetteja kello 14.00-16.45 välillä.


Leikkipuistoon, joka sijaitsee vehreässä Slottsskogenin kaupunginpuistossa, on helppo mennä. Linjan 2 raitiovaunu kuljettaa sinut lyhyen matkan Vasaplatsenilta Slottsskogeniin. Kun on leikitty tarpeeksi, Slottsskogen on täynnä aurinkoisia paikkoja, jotka ovat ihanteellisia piknikille luonnossa. Ja jos sää sattuukin muuttumaan, Göteborgs naturhistoriska museum sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä leikkipuistosta.Göteborgin saaristo


Jotkut kaupungit koetaan joskus parhaiten kaupungin rajojen ulkopuolella. Kaupungin marina-esikaupungit, jotka tunnetaan paremmin länsirannikon saaristona, ovat helppoja kokea lyhyen linja-auto- tai raitiovaunumatkan sekä lauttamatkan jälkeen. Miten olisi kokonaisen päivän viettäminen paljailla kallioilla, hyljesafarille suuntaaminen tai vaelteleminen kujilla ranta-aittojen keskellä, kaukana suurkaupungin metelistä?


Göteborginpohjoispuolella sijaitsevat saaret Björkö, Hönö ja Öckerö. Lyhyt matka raitiovaunulla/linja-autolla Nordstanista Hjuvikiin vie sinut lauttarantaan ja aurinkoisille saarille.


Göteborgin eteläpuolella hieman lähempänä sijaitsevat saaret Styrsö ja Brännö, joihin lautat lähtevät Saltholmenista. Myös näille saarille päästään julkisilla kulkuvälineillä ja ne ovat helposti saavutettavia päiväretkipaikkoja.
Hotellit Göteborgissa


Katso kaikki hotellimme Göteborgissa