JäsenyysVaraukseniAsiakaspalvelu
Pride parade in Helsinki city.

Helsingin parhaat kohteet sateenkaarimatkailijoille

Helsinkiä pidetään yhtenä maailman parhaista ja turvallisimmista kohteista sateenkaarimatkailijoille. We Speak Gay -yhteisön perustaja Hannu Medina kertoo nyt suosikkipaikkansa, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

  • Helsinki sijoittuu usein hyvin, kun listataan maailman sateenkaariystävällisimpiä kaupunkeja.

  • Helsingissä Clarion Hotel® Helsinki, Clarion Hotel® Aviapolis ja Klaus K Hotel ovat ylpeitä We Speak Gay -kumppaneita.

  • Hannun perustama We Speak Gay -yhteisö auttaa suomalaisia yrityksiä osoittamaan, kuinka sitoutuneita ne ovat osallistamisen ja moninaisuuden edistämiseen.

  • Hannu on myös lanseerannut Gaytravelfinland.com-matkaoppaan, joka tarjoaa matkailijoille tietoa suvaitsevaisesta ja turvallisesta suomalaisesta yhteiskunnasta.

Hannun parhaat matkavinkit

Pyysimme Hannua valitsemaan omat suosikkinsa Helsingin sateenkaarikohteista.

”Helsingissä on paljon erilaisia baareja ja yökerhoja, jotka palvelevat kaikkia sateenkaari-ihmisiä, ja siksi niitä on vaikea asettaa paremmuusjärjestykseen. Tässä kuitenkin muutamia paikkoja, joita voin suositella”, Hannu toteaa.

1. Room Blvd

Osoite: Bulevardi 26

”Melko eksklusiivinen, mahtava paikka, jossa voi nauttia hyvää ruokaa ja erinomaisia juomia. Baarilla on myös laaja viini- ja samppanjavalikoima.”

MyHelsinki-palvelun mukaan Room Blvd -baarissa ei ole tanssilattiaa, mutta se on täydellinen paikka romanttisille treffeille tai rentoon hengailuun ystävien kanssa. Kesäisin ulkoterassi herää toden teolla eloon.

2. Street Pride Bar

Osoite: Malminrinne 1

”Street Pride on uusi baari Kampissa. Sinne kaikki ovat tervetulleita, ja paikka on hyvin queer-ystävällinen”, Hannu kertoo.

Street Pridessa järjestetään säännöllisesti tapahtumia, kuten DJ-iltoja, keikkoja, bingoa ja drag-esityksiä.

3. Hercules

Osoite: Keskuskatu 8

”Hercules on perinteinen, hiljattain uudelleen avattu homoille suunnattu yökerho aivan Helsingin keskustassa”, Hannu kuvailee.

Hercules joutui sulkemaan ovensa joksikin aikaa tilanpuutteen vuoksi, mutta nyt yökerho on avattu uudelleen uudessa paikassa Helsingin päärautatieasemaa vastapäätä. Täällä voi tanssia aamuyöhön asti.

4. DTM/Don't Tell Mama

DTM oli ikoninen homoyökerho, joka avataan uudelleen Teurastamon alueella vuoden 2023 aikana. Siitä tulee tosi hyvä, ja paikassa nähdään myös kansainvälisiä esiintyjiä."

Avauduttuaan uudelleen DTM on Pohjois-Euroopan suurin queer-yökerho, johon kaikki ovat tervetulleita suuntautumisesta riippumatta.

5. Helsinki Pride

”Helsingin Pride-viikko on ihan huippu. Se järjestetään kesäkuun viimeisellä viikolla heti juhannuksen jälkeen, mikä onkin täydellinen aika kokea tämä kaupunki. Pride-kulkue päättyy aina meren rannalle Kaivopuistoon. Helsingin Pride-tapahtuma on ilmainen”, Hannu kertoo.

Viimeisimmät lisäykset