Tänä vuonna joulun henki on ollut erittäin voimakas, mikä myötävaikutti ennätykselliseen vuoteen Yksinäinen joulukuusi etsii lahjoja – lahjakeräyksessämme. Yhdessä keräsimme 63 880 joululahjaa! Tämä merkitsee sitä, että Strawberry lahjoittaa lisäksi 638 800 kruunua UNICEF:ille.

Anteliaisuutta joulukuussa


Joulukuu on päättynyt, kuten myös joulu. Uusi vuosi on ottanut ensimmäiset askeleensa, joten meillä on tilaisuus pohtia ja katsoa takaisin jokavuotiseen jouluaktiviteettiimme nimeltä Yksinäinen joulukuusi etsii lahjoja. Joka joulukuu kaikki hotellimme osallistuvat jouluperinteeseemme Yksinäinen joulukuusi etsii lahjoja, missä on kysymys jouluilon levittämisestä muille ja paremman joulun antaminen heikommassa asemassa oleville lapsille. Kaikilla halukkailla on mahdollisuus laittaa joululahjoja joulukuustemme alle hotellien auloissa ja jokaisesta lahjasta Strawberry lahjoittaa lisäksi 10 kruunua UNICEF-projektille nimeltä Sweet Dreams, joka taistelee ihmiskauppaa vastaan.


Ennätysmäärä lahjoja


Monet hotellit ovat keränneet yli tuhat joululahjaa, mutta missään antamisen ilo ei ollut yhtä suuri kuin Skienissä, Clarion Collection Hotel Bryggeparken -hotellissa. Hotelli sai yhteensä 4 070 joululahjaa. Trondheimissa Clarion Hotel Trondheim ja Comfort Hotel Trondheim keräsivät yhteensä lähes 5 100 lahjaa.


– Meillä on erinomainen yhteistyö Omvendt julenisse -organisaation kanssa täällä Skienissä. Monet tulevat kertomaan, että he ovat iloisia voidessaan osallistua, ja että siitä alkaa jo tulla perinne. Tämä on sekä ilahduttavaa että liikuttavaa, sillä se merkitsee, että luomme jotakin pitkäkestoista. Joulukuussa 2016 keräsimme 2 000 joululahjaa ja tavoitteenamme oli saavuttaa 3 000 seuraavana vuonna. Sen sijaan lahjasaalis päätyikin kaksinkertaistumiseen, mikä on aivan uskomatonta ja merkitsee sitä, että vielä useammat lapset Skienissä ja Telemarkissa ovat saaneet paremman joulun samalla, kun annamme apua UNICEF:ille, sanoo Trond Herrefoss, joka on hotellinjohtaja Clarion Collection Hotel Bryggeparken -hotellissa.


Lappu, joka merkitsi niin paljon


– Muistan erityisesti miehen, joka tuli meille jättääkseen joululahjan kuusen alle, se oli myöhään illalla 22. joulukuuta. Hän oli ollut kaupungilla ja löytänyt jonkun lapsen puuhun ripustaman toivomuslapun. Hänen tullessaan meille hän kysyi meiltä, tiesimmekö, mitä muut lapset saattaisivat toivoa, sillä hän halusi mielellään ilahduttaa useampia lapsia joululahjoilla jouluaattoon mennessä, ennen kuin aktiviteettimme päättyisi. Se teki todella vaikutuksen minuun, kertoo Trond Herrefors.


Joulukuusi lahjoineen Clarion Collection Bryggeparken – hotellissa


Hotellit valitsevat itse, minkä organisaatioiden kanssa ne ovat yhteistyössä ja aktiviteetin sivulla on yleiskatsaus eri organisaatioista.