Korkeita puuterilumisia huippuja, kilometrien pituisia mäkiä, gourmet-ruokaa ja afterski auringonpaisteessa. On helppoa ymmärtää, miksi innokkaat hiihtäjät ympäri maailman hakeutuvat Alpeille. Lue lisää Alppien suosituimmista hiihtokeskuksista Itävallassa, Italiassa ja Ranskassa!

Downhill skiing sts alpereiser
Magical downhill skiing in the Alps

STS Alpresor ei ole enää Strawberryin yhteistyökumppani


Onko aika lähteä tämän vuoden hiihtomatkalle?


Kuulutko niihin, jotka rakastavat hiihtämistä ja toivottavat lumen tervetulleeksi puhtaalla ilolla? Ymmärrämme sinua. Siinä on jotain erityistä, kun puet yllesi lämpimät alusvaatteet, napsautat sukset jalkaasi ja haet esiin suksivoiteet.


Jos meillä on onnea, niin Pohjoismaiden talvesta tulee kylmä ja valkoinen. Jos taas talvesta tulee märkä ja harmaa sateen ja myrskyjen vuoksi, voithan aina uneksia itsesi muualle – tai matkustaa muualle. Strawberry -jäsenenä ansaitset palkintopisteitä tekemällä viimeksi mainitun. Euroopan talvimekka odottaa!


Bad Gastein
Bad Gastein on yksi Itävallan suosituimmista hiihtokeskuksista. Valokuva: STS Alpresor


Maailmanluokan hiihtoa Itävallan Alpeilla


Fantastista hiihtoa, voittamattomat näköalat ja maailmanluokan afterski – näiden vuoksi Itävalta on kauan ollut monien hiihtäjien ensimmäinen valinta. Jos haluat aloittaa oikealla klassikolla, suosittelemme kaupunkia Bad Gastein. Löydät tämän ihastuttavan pienen kaupungin Gasteinerdalenin sydämestä, missä se sijaitsee lumipeitteisten huippujen ympäröimänä. Täällä on jotakin jokaiselle, riippumatta siitä, onko kyseessä perhe, joka matkustaa rauhallisemmalle hiihtolomalle vai kaveriporukka, joka haluaa päättää pitkät päivät jyrkimmissä rinteissä todellisella afterski-illalla.


Saalbachissa on, kuten Bad Gasteinissakin, huippuluokan afterski ja maisemat, jotka saavat useimmat innokkaat hiihtäjät haukkomaan henkeään. Täällä on uusi hiihtohissi, joka yhdistää kaksi suurta hiihtorinnejärjestelmää, minkä ansiosta voit tehdä koko päivän retkiä ja hiihtää niin kauan kuin vain jaksat.


Saalbach


Valkoista valkoisella Saalbachissa. Valokuva: STS Alpresor


Huippumodernien hiihtokeskusten ja perinteisen tirolilaisen kulttuurin yhdistelmällä on kaupungissa Ischgl sekä korkealuokkaisuutta että viehättävyyttä. Matkusta tänne, jos haluat molempien maailmojen parhaat puolet! Kuten STS Alpresor itse sanoo, tulet kohtaamaan sekä ”lehmiä kujilla ja jetset-elämää baareissa”. Silloin ei mikään voi mennä pieleen.


Pitkillä ja vaihtelevilla murtomaamaahiihtoladuillaan, mahtavilla off-piste-rinteillään ja afterskillään, joka ei koskaan petä, on St Anton kohde, jota tulee myös testata, kun Itävalta on suunnitelmissa.


Hiihtomatkat Italian ja Ranskan Alpeille


Alpit eivät merkitse ainoastaan Itävaltaa – sekä Italia että Ranska tarjoavat fantastisia hiihtokohteita. Ruokaa rakastavien on lisäksi vaikea voittaa hiihtokokemuksen ja italialaisen, kiviuunissa paistetun pizzan tai ranskalaisen chèvren ja ilmakuivatun kinkun yhdistelmää.


The Snow Flake restaurant i Cervinia


The Snow Flake Restaurant Cerviniassa. Valokuva: STS Alpresor


Aostan laaksosta löydät Cervinian, joka on korkeimmalla sijaitseva hiihtokeskus Italiassa. Täällä, tunnettujen Matterhornin ja Monte Rosan vuorilla, ovat monet rinteet etelään päin. Se merkitsee aurinkoa, sekä lumipeitteisillä rinteillä että jälkeenpäin, kun istut ansaitusti jossakin ulkoilmakahviloista.


Dolomiittien keskellä ja yhdessä maailman suurimmista hiihtoalueista sijaitsee italialainen kylä Val Gardena. Tämä kylä sopii niille, jotka pitävät enemmän murtomaahiihdosta. Majesteettisten huippujen ja monien rinteiden lisäksi täällä on myös yli 120 kilometriä valmiita murtomaahiihtolatuja.


Utfor i Val Gardena


Laskettelua Val Gardenassa. Valokuva STS Alpresor


Ranskan Val Thorens on valittu Euroopan parhaaksi hiihtokeskukseksi, jossa hiihtokausi kestää marraskuusta huhtikuuhun. Se on 2 300 metriä merenpinnan yläpuolella, mikä tekee siitä Euroopan korkeimmalla sijaitsevan, ja näin ollen lumivarmimman, hiihtokohteen. Juhlitko mielelläsi pikkutunneille asti? Tai rakastatko ranskalaista gourmetruokaa? Ehkä sekä että? Mikä onni, sillä Val Thorensissa sinun ei tarvitse valita yöelämän ja kulinaaristen kokemusten välillä – saat molemmat!


Solfylt afterski i de italienske alper


Aurinkoinen afterski Italian Alpeilla. Valokuva: STS Alpresor


Strawberryin edut


STS Alpresor järjestää matkoja 19 kohteeseen Alpeilla, suorilla lennoilla sekä Ruotsista että Norjasta. Jäsenenä Strawberryissa saat 1 palkintopisteen jokaisesta kruunusta, jonka käytät STS Alpresorin matkojen varauksiin, monien muiden etujen ohella.


Lue lisää jäsentarjouksesta ja varaa hiihtomatka tästä.