Tämä sivu on tarkoitettu uudemmille selaimille. Parhaan vierailukokemuksen aikaansaamiseksi, ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon.

Icehotel Jukkasjarvi ,  Ruotsi

Icehotel

Jukkasjarvi,  Ruotsi

Icehotel − hotelli ja taidenäyttely, jotka on luotu kokonaan Tornionjoesta peräisin olevasta jäästä. Hotelli taidegallerioineen rakennetaan täysin erinäköisenä uudelleen joka vuosi. Koe arktinen luonto, taianomaiset sviitit ja upea jäätaide. Tervetuloa!

Icehotel 4,5 5
TripAdvisor Traveller Rating  

Icehotel perustettiin vuonna 1989 ja jo tuolloin luotiin perusta sille omaperäiselle ja maailmanlaajuisestikin ainutlaatuiselle keksinnölle, jota nykyinen Icehotel edustaa: hotelli on valmistettu kokonaan Tornionjoesta peräisin olevasta lumesta ja jäästä. Tämän lisäksi se on Ruotsin ainutlaatuisin ja todennäköisesti myös suurin yksityinen taidehalli. Se kootaan joka vuosi uudelleen eri näköisenä ja huolellisesti muotoiltuna, ja tähän käsityönä suoritettavaan tehtävään osallistuu vuosittain noin 40 taiteilijaa eri puolilta maailmaa. Icehotel 365 -kokonaisuuden ansiosta vieraiden on mahdollista nukkua jäätaiteen ympäröimänä vuoden ympäri.

Tornionjoen jäätä ja taidesviittejä

Viiden kuukauden ajan vuodessa kaikkialta maailmasta saapuvien vieraiden on mahdollista kokea nämä hauraat taideteokset, jotka kevään edetessä sulavat ja valuvat vetenä lähellä sijaitsevaan Tornionjokeen, palaten syntysijoilleen. Parinkymmenen tavallisen jäähuoneen lisäksi talvihotellissa on myös viisitoista ainutlaatuista taidesviittiä, joista jokainen on eri puolilta maailmaa peräisin olevien taiteilijoiden erikseen suunnittelemia ja käsin valmistamia.

Icehotel 365  jääelämyksiä vuoden ympäri

Icehotel 365 valmistui vuonna 2016 ja oli maailman ensimmäinen hotelli, joka pystyy tarjoamaan jääelämyksiä vuoden ympäri. Se on suunniteltu erityisesti vuoden ympäri koettavia jäisiä elämyksiä varten 2 100 neliömetrin pinta-alallaan, joka käsittää 18 taide- ja deluxe-sviittiä, jääbaarin ja tapahtumatilan jäägallerioineen. Kaikki tämä saa tarvitsemansa virran 800 neliömetriä kattavista aurinkokennoista. Seinät, lattia ja katto on peitetty lumella ja jäällä, lämpötila pysyy tasaisesti vuoden ympäri viidessä pakkasasteessa ja sisustus on käsintehty ja eri puolilta maailmaa olevien taiteilijoiden suunnittelema. Sviitit toimivat yöaikaan hotellina ja päiväaikaan taidenäyttelynä. Voit yöpyä jään ympäröimänä tai perinteisemmin lämpimissä huoneissamme sisäänkäynti taidenäyttelyyn sisältyy huonehintaan. Ei-yöpyvät vieraat voivat ostaa sisäänpääsylipun myymälästämme. Icehotel 365 -hotellissa on myös taianomainen jääbaari, jossa tarjoillaan drinkkejä 'in the rocks' ja samppanjaa käsintehdyistä jäälaseista.

Arktisia aktiviteetteja ja kokemuksia

Icehotelissa vierailemisen yhteydessä voit osallistua lukuisiin erilaisiin aktiviteetteihin, vuodenajasta riippumatta. Tarjolla on muun muassa koiravaljakkoajeluita, seikkailuja skootterilla, revontulisafareita, koskenlaskua, luonnonvalokuvauskursseja ja mahdollisuus nauttia iltapala erämaassa. Lue lisää aktiviteeteista täältä!

Lämpimät huoneet ja mökit

Jos palelet helposti tai haluat muuten vain nauttia viihtyisästä majoituksesta vietettyäsi tuntikausia peittojen alla Icehotelin jännittävien ulkoilma-aktiviteettien parissa, voit valita yöpymisen perinteisessä hotellihuoneessa tai jossakin mökeistä. Yhdistäessäsi sen yöhön lasitaiteen parissa saat kaikkein eniten irti elämyksestäsi.

Ainutlaatuinen vihkipaikka

Juhlasalimme sijaitsee talvihotellin puolella. Vaikka se sulaa ja palaa osaksi Tornionjokea kevään edetessä, rakkaus kestää. Huolella tehtävään valitut taiteilijat rakentavat juhlasalin joka vuosi uudelleen käsityönä veistäen, joten kyseessä on yksi ainutlaatuisimmista vihkipaikoista. Paikka on tunnelmaltaan intiimi ja siellä on tilaa 3540 vieraalle. Salin seinät ja katto on valmistettu lumesta ja alttarin yksityiskohdat ja penkit puhtaimmasta luonnonjäästä. Juhlasali sopii myös häävalojen uusimista tai juhlavaa siunausseremoniaa varten. Käsinveistetyt taidesviitit tai majesteettinen pylvässali ovat myös erinomaisia vaihtoehtoja luomaan kauniit puitteet erityistilaisuutta varten. Icehotel 365 -hotellissa sijaitseva taidegalleria on avoinna vuoden ympäri ja sopii siten myös kesähäiden pitopaikaksi.

Yhteystiedot

  • Marknadsvägen 63 98137 Jukkasjarvi , Ruotsi

Tietoja Icehotelista

Hotellihuoneiden määrä

Kylmät huoneet: 52 kpl
Lämpimät huoneet: 72 kpl

Kokoustilojen määrä

3 kpl

Löydä hotellille

Kiirunan lentoasemalta

14 km (noin 15 minuuttia autolla)

Kiirunan keskustasta

Noin 30 minuuttia bussilla Kiirunan keskusrautatieasemalta Icehotelille.

Taksi

Suosittelemme yritystä Taxi Kiruna +46 980 120 20.

Saat jopa 25% alennusta!

Ei kiitos!

Yritä uudelleen

Saat jopa 25% alennusta!
Kiitos tilauksesta!

Saat pian sähköpostiviestin, jossa on hyviä tarjouksia

3.2.11.002 26
Varauskoodi

Onko sinulla varauskoodi? Syötä se tähän nähdäksesi saatavuuden. Jos haluat tehdä varauksen yrityssopimuksen avulla, palkintopisteillä tai jäsenhintaan: Kirjaudu sisään

Tallenna

Kenttä, johon varauskoodi tulee syöttää, ei voi olla tyhjä

Valitut huoneet

huone Poista huone

Lisää huone
Varauskoodi

Varauskoodi on nyt lisätty.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.