Oletko kyllästynyt perinteiseen hiihtolomaan ja kaipaat jotakin uutta, erilaista ja ainutlaatuista tekemistä? Opastamme sinua läpi 5 eri vaihtoehdon, joiden joukosta löydät hauskoja hiihtoloma-aktiviteetteja koko perheelle!

Tee jotain kivaa hiihtolomalla! Tässä on vinkkejä monista aktiviteeteista.


1. Liitele vapaasti Tukholmassa


Lennä vapaasti Ruotsin pääkaupungissa. Valokuva: Bodyflight Stockholm


Ruotsin pääkaupungissa on monia nähtävyyksiä ja helmiä. Metrolla, linja-autolla tai jalan liikut helposti kaupungin 14 saaren ja luodon välillä. Bodyflight on erilainen aktiviteetti, jonka avulla voit testata, miltä tuntuu lentää tuulitunnelissa. Saat mahdollisuuden kokeilla, miltä tuntuu lentää vapaasti henkeäsi vaarantamatta. Ensikertalaisena lennät noin 200 km/h vauhdilla ja koet vauhdikkaan, adrenaliinia pumppaavan seikkailun! Lennät lasikammiossa, jossa on ilmavirta, joka simuloi tuulta aivan kuten laskuvarjohypyn aikana. Voin näin ollen tehdä liikkeitä ja temppuja aivan vapaasti ilmassa. Bodyflight on ihanteellinen vaihtoehto perinteisille aktiviteeteille, kuten keilailu ja viisiottelu, minkä lisäksi se sopii koko perheelle, sillä ikäraja on kolme vuotta. Tukholma on avoin kaupunki laajalla valikoimalla, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Yhdistäkää Tukholmassa oleskeluunne vierailu jossain kaupungin perheystävällisistä ja rentouttavista ravintoloista, kuten vaikkapa TGI Fridays Stureplanilla, Kungsträdgårdenissa tai Täbyssä.


Majoitu Tukholmassa: Valitse Tukholman hotellisi tästä


2. Haastavia seikkailuja Malmössä


Sherlocked sopii erinomaisesti aikuisille ja hieman isommille lapsille. Valokuva: Sherlocked


Sherlocked Malmössä. Valokuva: Sherlocked


Turning Torso Malmön Länsisatamassa.


Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki on muutakin kuin vain Zlatan ja Turning Torso. Täällä on monia hienoja maamerkkejä, nähtävyyksiä ja ravintoloita. Malmössä on yksinkertaisesti paljon nähtävää ja paljon tekemistä. Hieman isommille lapsille sopii erinomaisesti vierailu Sherlockedissa.  Sherlocked on niin kutsuttu escape room, jossa sinun ja ja niiden, joiden kanssa teet yhteistyötä, tulee ratkaista arvoituksia ja päästä ulos huoneesta, johon teidät on lukittu. Yhdessä kilpailette kelloa vastaan. 60 minuutissa teidän tulee löytää johtolangat, piilotetut esineet ja salakieli. Intensiivistä, haastavaa ja inspiroivaa. Sherlocked on ihanteellinen tapa kehittää perheenjäsenten yhteistyökykyä ja tutustua toistensa hyviin ja vähemmän hyviin puoliin.


Malmössä on paljon ravintoloita jokaiseen makuun. Far i Hatten on vaatimaton ravintola keskellä Folkets parkia, ja sen erikoisuus on puu-uunissa paistettu pizza. Vietä joitakin päiviä Malmössä ja koe suurkaupunki pienemmässä muodossa.


Majoitu Malmössä: Valitse vapaasti neljästä Malmön hotellistamme


3. Vauhdikasta ja erilaista menoa Riiassa


Raatihuoneentori Riikassa


Latvian kaunis ja edullinen pääkaupunki Riika panostaa paljon matkailuun ja se tarjoaa monia kansainvälisiä ravintoloita. Kaupunki kuhisee elämää, musiikkia ja aktiviteetteja koko perheelle. Riian keskustassa sijaitsee nykyaikainen Driftahalle, jossa on niin kutsuttuja WolfTrikes-ajoneuvoja. Nämä kolmipyöräiset moottoriajoneuvot ovat joustavia ja nopeita ja herättävät kilpailuhalun kenessä tahansa. Ajat jopa 50 km/h vauhdissa ympäri haastavaa, sisätiloista löytyvää rataa turvallisella, hauskalla ja adrenaliinia stimuloivalla tavalla. Aktiviteetti sopii erinomaisesti koko perheelle ja siihen voidaan yhdistää spontaaneja retkiä sekä ihania ravintolakäyntejä. Hieman Riian ulkopuolella, Tērvete-alueella, sijaitsee perheystävällinen ravintola Zoltners. Täällä tarjotaan kulinaarisia kokemuksia ihanassa luonnossa. Lentomatka Suomesta Riikaan kestää vain hieman yli tunnin, minkä ansiosta kaupunki sopii kohteeksi myös perheille, joissa on pienempiä lapsia.


4. Virtuaalinen todellisuus taiteessa Helsingborgissa


Siellä, missä Öresund on kapeimmillaan, sijaitsee skånelainen kaupunki nimeltä Helsingborg. Kaupunkia ympäröivät puistot, linnat ja kaunis satama-alue, jossa vene- ja laivaliikenne on vilkasta. Matka Tanskan Helsingöriin vie täältä ainoastaan 20 minuuttia. Helsingborg on hyvä hiihtolomavaihtoehto koko perheelle ja se tarjoaa laajan valikoiman tekemistä.
VR-studio Helsingborgissa on korkealaatuinen studio, josta löytyy parhaat palat Virtual Reality Entertainmentin alueelta. Täällä koko perhe pääsee kokemaan maagisia seikkailuja ja vauhdikkaita huvittelulaitteita aivan uudella tavalla. Käyttäkää tilaisuus hyväksenne ja ajakaa vuoristoradoilla, ampukaa zombeja tai seisokaa meren pohjalla – VR-studiossa koette maailman aivan uudella tavalla.


Nimis Skånessa.


Päivän päätteeksi sopii trendikäs Pinchos – maailman suurin sovellus-ravintola. Ravintola sijaitsee keskellä Helsingborgia ja siitä on tullut sekä lasten että aikuisten suosikki. Tilaamalla pikkupurtavaa ja kekseliäästi valmistettuja juomia puhelimen avulla aikaansaatte sosiaalisen ja mukavan päivälliskokemuksen.


Majoitu Helsingborgissa: Tutustu kahteen hotelliimme Helsingborgissa


5. Huvipuistoa ja pizzaa tunnelmallisessa Kööpenhaminassa


Klassinen Tivoli houkuttelee ympäri vuoden. Valokuva: Tivoli


Hiihtoloman aikana ehdit todella matkustaa ulkomaille.  Kööpenhamina on kaupunki, jolla on monet kasvot, ja josta löytyy paljon tekemistä. Kaupunki on ehkä tunnetuin Tivolistaan – maailman toiseksi vanhimmasta huvipuistosta. Tivolissa käy vuosittain yli neljä miljoonaa vierailijaa, mikä tekee siitä koko Tanskan suosituimman matkailukohteen ja ehdottomasti vierailun arvoisen. Huvipuisto sijaitsee keskellä Tanskan pääkaupunkia ja se tarjoaa paljon muutakin kuin vain karuselleja ja mekaanisia laitteita. Tivolissa voidaan viettää aikaa myös sen ravintoloiden, konserttien, esitysten ja viihtyisän ilmapiirin parissa.


Pizza Westmarketissa? Valokuva: Westmarket


Se, että kaupunki koetaan viehättävänä, johtuu paljolti uuden ja vanhan yhdistelmästä. Kaupungissa on paljon klassisia ravintoloita, joissa tarjoillaan tanskalaista erikoisuutta nimeltään Smörrebröd. Samalla kaupunki on maansa kärjessä, mitä tulee muotoiluun, arkkitehtuuriin ja tähtiravintoloihin. Vesterbron sydämessä sijaitsee Westmarket, Tanskan suurimmat ruokamarkkinat. Täältä löytyy kaikkea mahdollista aamiaisista päivällisiin ja valikoima on suorastaan valtava.


Majoitu Kööpenhaminassa: Tutustu hotelleihimme Kööpenhaminassa