Jäsenyys
Kaksi grillattua tortillaa katkaravuilla, tomaateilla, punakaalilla, kevätsipulilla, seesaminsiemenillä ja kastikkeella puulaudalla.

Vastuullisuus

Ruoka ja juoma

Strawberrylla uskomme, että ruoan tulisi olla sekä herkullista että merkityksellistä. Siksi keskitymme joka päivä vastuullisten kokemusten tarjoamiseen – ensimmäisestä vastakeitetystä kahvista sängyssä viimeiseen makeaan jälkiruokapalaan jossakin ravintoloistamme. Nam!

Vastuullisuus on listalla

Keittiömme toimintaa ohjaa sitoutuminen kestävään kehitykseen, ja meille on tärkeää tarjota ruokaa, josta voit nauttia hyvällä omallatunnolla. Siksi haluamme lisätä hedelmiä ja vihanneksia ruokalistoillemme, vähentää ruokahävikkiä ja edistää oikeudenmukaisuutta kaikkia ruokamme tuottajia kohtaan. Ruoka on yksi arvoketjumme ilmastovaikutuksiltaan suurimmista osa-alueista, ja kokemus osoittaa, että pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys. Olemme jo tehneet paljon, mutta aina on jotain annettavaa – Room for Change.

Etsimme parhaat toimijat

Yhtenä Pohjoismaiden suurimmista catering-alan toimijoista otamme vastuumme vakavasti. Siksi meillä on tiukat eettiset ohjeet, jotka koskevat kaikkia toimittajia ja kattavat ihmisoikeuksien, työoikeuksien ja ympäristönsuojelun perusvaatimukset. Olemme erittäin ylpeitä kumppaneistamme sekä omasta punaisesta listastamme tuotteista, joita vältämme, ja sinisestä listastamme tuotteista, jotka tulisi sertifioida. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä teemme.

Lautanen, jossa on vihanneksilla ja radicchiolla koristeltu munakas, on puupöydällä kahvikupin, mehulasin, granolalla varustetun jogurtin ja sämpylän vieressä.

Saat tämän aina

restaurant

Buffet plated lunch

Many hotels offer a semi-plated lunch: buffet-style salads, plated hot dishes – reducing food waste.

breakfast

Organic food

Our hotels serve both organic and locally produced foods.

coffee

Coffee

All coffee served in our hotels is organic and Fairtrade certified.

planet

Certified palm oil

One of our hotels became completely palm oil free in 2012. Today, we only allow certified palm oil.

location-water

Sustainable food

We keep a red list of meat and fish products that we avoid entirely.

Äänimalja tummalla marmoripöydällä, sisältää viipaloituja banaaneja, kookosta, viinirypäleitä ja passionhedelmää. Vieressä kahvi, appelsiinimehu, leivonnainen ja sanomalehti.

Maukas aloitus päivälle

Aloita päiväsi herkullisella aamiaisella? Kyllä kiitos! Vuodesta 2008 lähtien olet voinut nauttia luomuvaihtoehdoista kaikissa aamiaisbuffeteissamme. Meillä on kaikkea Reilun kaupan sertifioidusta ja luomukahvista laajaan valikoimaan hedelmiä, vihanneksia, teetä, maitoa ja ainakin yksi luomuleipä jokaisessa buffetissa. Maukas aloitus päivälle, sinulle ja planeetalle!

Kokki asettelee huolellisesti koristeita puulaudalle ammattikeittiössä, kollegan valvonnassa. Ympäristö on valoisa ja vilkas kulinaristinen toiminta.

Vastuullinen ruoka

Nälkä? [WWF:n kalaoppaan] (https://wwf.fi/ruoka/kalaopas/) avulla olemme luoneet oman punaisen listamme – kompassin parhaiden ja kestävimpien raaka-aineiden löytämiseen. Punainen lista antaa yleiskuvan välttämistämme raaka-aineista ja kaikkien hotelliemme on noudatettava tätä listaa.


Tavoitteenamme on varmistaa, että tarjoamme sinulle entistä parempia raaka-aineita ja vältämme uhanalaisia ​​lajeja tai tarpeetonta ympäristövahinkoa. Teemme myös yhteistyötä useiden paikallisten, erinomaisten toimittajien kanssa. Meille hyvä maku liittyy väistämättä puhtaaseen yhteiskuntaan.

Avokadoleipä, jonka päällä siivutettua avokadoa, kermaa ja ituja, tarjoillaan pilkullisella lautasella. Käsi pitelee haarukkaa, jossa on pala leipää etualalla.

Vähennä ruokahävikkiä

Tiesitkö, että pieni muutos voi tehdä suuren eron? Aamiaisbuffetissamme olemme tehneet jotain yksinkertaista, mutta nerokasta: hieman pienempiä lautasia. Olemme myös toteuttaneet tutkimusprojektin, joka osoittaa, että positiivisella viestinnällä lautasella olevan ruoan syömisestä on suuri vaikutus. Yhdessä nämä toimenpiteet ovat vähentäneet aamiaisen ruokahävikkiä peräti 20 prosenttia. Eikö olekin fiksua?


Kaikki hotellimme punnitsevat ja mittaavat ruokahävikkiä päivittäin ja työskentelevät määrätietoisesti erilaisten toimenpiteiden kanssa – tavoitteenaan olla heittämättä mitään pois. Toimenpiteet ovat paitsi resurssitehokkaita ja ilmastoystävällisiä, ne myös inspiroivat kokkeja luomaan uusia annoksia siitä, mikä muuten heitettäisiin pois.

Puisella tarjottimella on croissant, vadelmia, mustikoita ja kahvikuppi, sanomalehden ja valkoisten vuodevaatteiden päällä.

Kupillinen kahvia puhtaalla omallatunnolla

Päivä alkaa aina parhaiten höyryävän kahvikupin kera. Vielä parempaa on, että kaikissa hotelleissamme tarjottava kahvi on luomua ja Reilun kaupan merkittyä! Kahvi on yksi niistä tuotteista, joiden valitseminen merkitsee meille erityisen paljon – koska se varmistaa luonnon monimuotoisuuden ja työntekijöiden oikeudet turvallisempien työolojen ja taloudellisen turvaverkon avulla. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia kupillisesta kahvia erityisen puhtaalla omallatunnolla.

Lohikuutioita, kasviksia ja yrttejä sisältävä annos tarjoillaan tummassa kulhossa. Päälle kaadetaan oranssi-keltaista kastiketta, joka korostaa kirkkaita värejä. Tausta on epäterävä.

Yhteistyö EAT:n kanssa

EAT on yksi tärkeimmistä globaaleista toimijoista, joka yhdistää terveys- ja ympäristöhaasteet ruokaan ja nostaa kestävän ruoan globaalille asialistalle. Järjestön historia alkoi vuonna 2013, kun Strawberryn aloite kasvoi sisäisestä projektista itsenäiseksi organisaatioksi, joka se on tänään. Nyt, yli kymmenen vuotta myöhemmin, Strawberry on edelleen EAT:n suurin liikekumppani ja ylpeä yhteistyökumppani.


EAT:n visio on: "Muuttaa maailmanlaajuinen ruoantuotanto niin, että maapallo voi ruokkia yhdeksän miljardia tervettä ihmistä vuoteen 2050 mennessä".

Nainen syö ravintolassa, leikkuu ruokaa lautasella. Hän istuu puupöydässä, jonka ympärillä on laseja, vesipullo ja pippurimylly.

Chicken with care

As part of our commitment to better animal welfare, we work with the European Chicken Commitment (ECC). Our goal is to drive the development of more ECC-certified chicken on the market and, as soon as possible, ensure that 100% of all the chicken dishes we serve meet ECC standards. To reach this goal, we work closely with our suppliers – making sure the chicken we serve our guests is produced with higher welfare in mind.

Pöytä esittelee aamiaisen: käsi kaataa granolaa jogurttiin, toinen pitää cappuccinoa. Lähellä on kurkkuvoileipä, keitetty muna, appelsiinimehu, croissant ja greippi.

Ilmaston vaikutus

Yhtenä Pohjoismaiden suurimmista ruoka- ja juomatoimijoista valinnoillamme on merkitystä, ja haluamme ohjata vieraitamme kestävämpään suuntaan. Keskitymme hedelmien, vihannesten ja kasvipohjaisten vaihtoehtojen osuuden lisäämiseen, punaisen lihan vähentämiseen ja ympäristölle haitallisten ainesosien välttämiseen – kaikki tämä mausta tinkimättä.


Yksi tärkeimmistä kestävän kehityksen tavoitteistamme ruoka- ja juoma-alalla on 50 % pienempi ilmastojalanjälki hotelleissamme ja ravintoloissamme tarjoilemastamme ruoasta ja juomasta. Edistämme tätä aluetta jatkuvasti innovaatiohankkeiden avulla kumppaneiden ja toimittajien kanssa sekä testaamalla tulevaisuuden ruokaratkaisuja.

Paperipussiin kääritty leipä lepää puisella leikkuulaudalla voirasian ja yrttien vieressä. Taustalla korissa on keksejä.

Plant-based butter

Don’t worry – guests at Strawberry hotels will still be served regular butter across the Nordics. However, we now use plant-based alternatives as the standard choice for cooking and at breakfast buffets in all our hotels in Sweden and Finland. Classic butter will of course remain available, both in cooking and for guests. And if the menu says “butter-fried vegetables”, you can be sure they’re fried in real dairy butter.


In Sweden and Finland we use Eleplant, a Finnish-developed butter alternative. In Norway, we worked with Mills AS to create a climate-friendly butter alternative, launched in 2023. Mills No1 Normalsaltet is a blend of clarified butter, rapeseed oil and buttermilk, reducing CO2 emissions by more than 40 per cent.

Kokki heittää taitavasti ruokaa liekehtivälle pannulle vilkkaassa keittiössä, taustalla työskentelee kollega ja ympärillä roikkuu yrttejä ja lihaa.

Culinary experiences with a star chef

Welcome to an exciting new dining concept in the Nordics! Award-winning star chef Frida Ronge, together with selected guest chefs, artists and creative talents, invites you to unique experiences where sustainability and community take centre stage. Using seasonal Nordic and sustainable ingredients, new flavours and innovative techniques, Frida creates experiences that are as warm as they are flavourful.

Get inspired