Jäsenyys
Danish colorful food at restaurant in Copenhagen.

Roukaa

Tanskalaisia ruokia, jotka sinun täytyy kokea: Tutustu maailman parhaisiin ravintoloihin

Kööpenhamina on Skandinavian moderni gastronominen pääkaupunki. Älä kuitenkaan unohda tanskalaisia klassikoita, kuten legendaarista smørrebrødia (avoimia voileipiä) ja makkaroita. Tässä on ruokaoppaasi, joka auttaa sinua ruokailemaan kuin todellinen tanskalainen.

  • ”Ei ole epäilystäkään siitä, että Tanska on Skandinavian gastronominen pääkaupunki."

  • "Täällä voit hemmotella itseäsi maailman parhaiden kokkien valmistamalla ruoalla tunnetuissa ja arvostetuissa ravintoloissa. Valittavana on 25 ravintolaa, joille on myönnetty Michelin-tähtiä."

  • "Voit maistella kaikkea klassisesta tanskalaisesta keittiöstä innovatiivisimpiin ruokiin, jotka on usein valmistettu paikallisista ja orgaanisista raaka-aineista”, VisitDenmarkin Thea Damli kertoi Strawberrylle. Ennen kuin lisäsi:

  • ”Tanska on myös kuuluisan New Nordic -keittiön keskus. Mutta jos pidät klassisesta tanskalaisesta smørrebrødistä, et myöskään näe nälkää.”

  • Ja juuri siihen aiomme keskittyä nyt: Tanskalainen smørrebrød, ikoniset hotdog-kärryt ja tuoreimmat osterit – ruokaa, joka sinun täytyy kokea, jotta pääset aitoon tanskalaiseen tunnelmaan Kööpenhaminassa.

Tässä ovat klassiset tanskalaiset ruoat ja mistä ne löytyvät

Tanskalainen smørrebrød:


Tanskalaista smørrebrødiä pidetään tanskalaisempana kuin useimpia asioita. Se koostuu tummasta ruisleivästä, jossa on erilaisia täytteitä, kuten silliä, leikkeleitä tai lämmintä maksapateeta. Yksinkertainen mutta tyylikäs, täynnä historiaa ja perinteitä. Tämä 1800-luvun ruokalaji on niin suosittu, että Tanskassa on nykyisin smørrebrød-ravintoloita.


Mistä löytää aito tanskalainen smørrebrød:


Aamanns Etablissement
Osoite: Øster Farimagsgade 12


Orangeriet
Osoite: Kronprinsessegade 13


Told & Snaps
Osoite: Toldbogade 2


Restaurant Grøften – Tivoli
Osoite: Vesterbrogade 3


Slotskælderen hos Gitte Kik
Osoite: Fortunstræde 4


Villa Copenhagen
Osoite: Centralpostbygningen, Tietgensgade 35-39


Stjerneskudd (tähdenlento):


”Hieman vähemmän tunnettu kilpailija smørrebrødille, mutta yksi tanskalaisten ehdottomista suosikeista ja vanha klassikko. Stjerneskudd on suuri tanskalainen smørrebrød, jossa on leivitettyä punakampelafileetä, jonka päällä on katkarapuja, salaattia ja Limfjord-kaviaaria. Nauti se aitoon tanskalaiseen tapaan kylmän oluen kanssa ja viimeistele tanskalaisella snapsilla”, Thea ehdottaa.


Kolme hyvää suositusta Stjerneskuddille ovat Aamanns Replik, Palægade tai Restaurant Barr.

Classic danish smørrebrød at restaurant in Copenhagen.

Hotdog hot dog -kärrystä:


Mikään ei vedä vertoja herkulliselle hot dogille, olipa se sitten perinteisessä tanskanpunaisessa värissä tai tarjoiltuna klassisen kärryn kotitekoisten täytteiden kanssa.


Kööpenhaminassa on useita hot dog -kärryjä, joilla on usein pitkät jonot koko päivän. Tässä on joitain ikonisimmista VisitDenmarkin mukaan:


Nordic Hotdog
Osoite: Refshalevej 167


Entisen teurastajan Asger Jørgensenin pitämä. Leipä on luomua, ja kaikki täytteet ovat kotitekoisia. Sijaitsee Refshaleøenissa ja on osa Reffen-katuruoka-aluetta.


Johns Hotdog Deli
Osoite: Bernstorffsgade 18


Tämä hot dog -kärry on voittanut kaupungin parhaan hot dogin palkinnon, ja se tunnetaan makkaranvalmistaja Johnin innovatiivisesta lähestymistavasta klassikoiden parantamiseen vaihtoehtoisilla täytteillä.


Osterit:


”Tanskalaisten ruokalistalla on ollut ostereita kivikaudelta lähtien. Tanskassa voit mennä ulos rannoille ja poimia ostereita itse tai osallistua järjestettyihin osterisafareihin. Tanskalaisilla on jopa oma osterifestivaali Tanskan länsirannikolla. Vattimeri ja Limfjord ovat parhaita ostereiden löytöpaikkoja”, Thea sanoo ja lisää:


”Mutta ne ovat löytäneet tiensä myös moniin Kööpenhaminan kalaravintoloihin.”


Tässä muutamia hienoja osterikokemuksia:


Kontrast
Osoite: Centralpostbygningen, Tietgensgade 35-39


Ravintola sijaitsee Villa Copenhagenissa. Ruokalista keskittyy paikallisiin ja sesongin mukaisiin ruokiin, ja täällä voit valita kolmesta erilaisesta lisukkeesta ostereillesi. Kokeile ostereita wasabikastikkeella – todellinen voittaja.


Kødbyens Fiskebar
Osoite: Flæsketorvet 100


Meatpacking Districtissä (Kødbyen) on Fiskebaren, yksi Kööpenhaminan harvoista kala- ja äyriäisravintoloista, jolla on myös Michelin Guide Nordic Cities -oppaan Bib Gourmand, joka myönnetään laadukkaasta, kohtuuhintaisesta ruoasta.


Oysters & Grill
Osoite: Sjællandsgade 1B


Rustiikkinen kalabaari ja ravintola Kööpenhaminan Nørrebrossa, jossa tunnelma on rento ja kodikas.


Restaurant Iluka
Osoite: Peder Skrams Gade 15


Australialaisen Beau Clugstonin johtama. Iluka tarkoittaa ”meren rannalla”, ja Beau uskoo, että meren ympäröimien maiden pitäisi kokea kaikki, mitä merellä on tarjota. Iluka ei tarjoa mahtipontisia Fruits de Mer -lautasia, vaan minimalistisia ja esteettisesti tarjoiltuja ruokia laadukkaiden merenelävien kera.


Kippis – nauti herkullisesta ateriastasi!

Kööpenhaminan keskustan hotellit

Jos suhtaudut intohimoisesti hyvään ruokaan, on luonnollista pysyä myös keskeisellä paikalla – lähellä kaikkia houkuttelevia ruokapaikkoja. Villa Copenhagen on uusi ja ylellinen hotelli, joka on avattu Kööpenhaminan vanhaan postitoimistoon vuonna 1912. Se on täydellinen paikka niille, jotka etsivät ylellisyyttä. Hotellissa on kuntosali, kattoterassilla on uima-allas ja sauna, ja hotelli tarjoaa mahdollisuuden nauttia modernista arkkitehtuurista ja suunnittelusta. Hotellissa on upea Courtyard Bar virkistävälle drinkille, ravintola Kontrast herkulliselle aterialle (mukaan lukien tanskalaiset klassikot) ja RUG Bakery tuoreimmille leivonnaisille.


Toinen Kööpenhaminan keskeinen hotelli on Comfort Hotel® Vesterbro. Tämä hotelli on täydellinen niille, jotka haluavat yöpyä keskeisellä paikalla kokeakseen kaiken, mitä kaupungilla on tarjottavanaan, ja se sopii erityisen hyvin perheille. Se sijaitsee kätevästi lähellä keskusasemaa ja Tivolia, ja Comfort Hotel® Vesterbro tarjoaa XXL-huoneita koko suurperheen kanssa matkustaville.


Tutustu Kööpenhaminan keskustan hotelleihin täällä.

Viimeisimmät lisäykset