Hyvä ruoka ja juoma ovat usein Riian kaikkien vierailijoiden to-do-listan huipulla. Tässä saat 12 vinkkiä Riian suosituimmista ravintoloista!

Ruoan esillepano on suuri osa kokemusta ravintolassa 3 Pavāru restorāns.
Ruoan esillepano on suuri osa kokemusta ravintolassa 3 Pavāru restorāns. Valokuva: 3 Pavāru restorāns

Kyllä, se on totta, mitä kaikki sanovat. Ruoka ja juomat ovat yleensä paljon edullisempia Latviassa ja me, jotka rakastamme ruokaa, voimme hemmotella itseämme vierailemalla ylellisimmissä ravintoloissa – menemättä konkurssiin.

Autamme sinua löytämään oikeat paikat Riian ruokaviidakossa antamalla 12 ravintolavinkkiä sekä bonusvinkin niille, jotka matkustavat tänne kesän aikana!

Täällä voit nähdä lisää vinkkejä nähtävyyksistä Riiassa.

#1 Lido – ravintolaketju runsailla buffeteilla

Ravintolaketju Lido on tehnyt itsensä tunnetuksi tarjoilemalla hyvää, edullista, latvialaista ruokaa. Valikoima on laaja ja saat lisäksi paljon vastinetta rahallesi. Tunnelma on viihtyisä ja perheystävällinen. Tämä ei ole luultavasti ensimmäinen valinta romanttiselle päivälliselle kahden kesken, mutta sopii erinomaisesti mukavalle lounaalle tai rennommalle päivälliselle kaupungissa.

Lidolla on useita erilaisia ravintoloita eri puolilla Riikaa. Alla näet niistä suurimman osoitteen.

Ravintola: Lido

Ruoan tyyppi: Klassinen latvialainen

__ Missä:__ Krasta iela 76

#2 Riviera – Välimeren makua parhaimmillaan

Äyriäisvati, antipasto, entrecote, tartarpihvi, carpaccio… Kyllästymmekö koskaan la Mediterranean cusine -ruokaan? Emme. Emme luulleetkaan niin. Riviera-ravintolassa yhdistyvät parhaat puolet Italiasta, Espanjasta, Ranskasta ja Kreikasta ja menun täydentää viinilista, jossa vain paras on tarpeeksi hyvää. Ja onnea jälkiruoan valitsemiseen. Just sayin’.

Muista varata pöytä etukäteen, jotta et missaa tätä Välimeren-helmeä!

__ Ravintola:__ Riviera

__ Ruoan tyyppi:__ Välimerellinen

__ Missä:__ Dzirnavu iela 31

#3 Vincents – gourmetravintola tähtiloistolla

Ravintola Vincents on nykyään yksi Riian tärkeimmistä gourmetravintoloista ja sillä on maine, joka on houkutellut sinne yhden ja toisenkin julkkiksen vuosien varrella. Tee kuten Elton John, Prince Charles ja Japanin keisari ja nauti fine dining –ruokailusta sellaisena kuin se on parhaimmillaan!

__ Ravintola:__ Vincents

__ Ruoan tyyppi:__ Gourmet

__ Missä:__ Elizabetes iela 19, noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista

Restaurang Vincents i RigaRuokaluomukset ravintolassa Vincents ovat puhdasta taidetta.

#4 12/21 – ravintola, jossa on Riian viehättävin julkisivu

Ravintola 12/21 ei ole äärettömän suosittu ainoastaan keittiönsä vuoksi, vaan sillä on myös yksi Riian viehättävimmistä julkisivuista! Kaunista merensinistä talonseinää vasten on maalauksia lehmistä ja köynnöskukista, minkä ansiosta viihtyisällä ulkoterassilla rentoutuminen on helppoa. Valitse liharuoista, kalaruoista tai klassisista latvialaisista aterioista. Mehevä lihapala, joka painaa 270 g, maksaa vähän yli 36 euroa. Älä unohda tilata lisukkeita ja jotain juotavaa.

__ Ravintola:__ 12/21

__ Ruoan tyyppi:__ Gourmet

__ Missä:__ Jauniela 16, Vanhassakaupungissa

#5 3 Pavāru restorāns – palkittuja kokkeja

3 Pavāru restorāns, mikä tarkoittaa suomeksi “3 kokin ravintolaa”, tarjoaa elegantin ja viihtyisän ympäristön kauniilla kalanruotoparketilla. Ravintolassa 3 Pavāru restorāns ruoka valmistetaan avokeittiössä ja ravintolan kolme kokkia ovat perustamisestaan, vuodesta 2011 lähtien, voittaneet paikallisten asukkaiden sydämet ja saaneet hienoja palkintoja. Pääruoka maksaa noin 24 euroa.

__ Ravintola:__ 3 Pavāru restorāns

__ Ruoan tyyppi:__ Kansainvälinen, eurooppalainen, latvialainen, keskieurooppalainen

__ Missä:__ Torna iela 4

Restaurangen 3 pavari i RigaRuoka on suuri osa matkaa, joten käytä tilaisuus hyväksesi ja valitse jotain erityistä 3 Pavāru restorāns -ravintolassa, kun olet Riiassa.

En efterrätt från restaurangen 3 pavari, i RigaTäällä otetaan huomioon pieninkin yksityiskohta ruoan esillepanossa.

#6 Muusu – ruoka taideteoksena

Ravintolassa Muusu keskitytään yksityiskohtiin, oli sitten kyseessä ruoka, sisustus (inspiroitu Pohjoismaista) tai keramiikka. Jokaisen aterian esillepano on kuin kaunis taideteos, joten tuntuu melkein ikävältä iskeä siihen veitsi ja haarukka. Muusu tarjoaa myös hyviä vaihtoehtoja kasvissyöjille, vegaaneille ja keliaalikoille. Voit valita, haluatko istua ravintolan viihtyisällä terassilla vai sisällä. Ravintolassa on peräti kolme kerrosta ja rento lounge ylimpänä. Pääruoka maksaa noin 20 euroa.

__ Ravintola:__ Muusu

__ Ruoan tyyppi:__ Eurooppalainen, latvialainen, itäeurooppalainen, keskieurooppalainen

__ Missä:__ Skarnu iela 6, lähellä Pietarinkirkkoa

#7 Biblioteka No1 – ravintola puistossa

Cocktaileja, viiniä, lounas, päivällinen, fine dining vai sunnuntaibrunssi? Ei ole väliä, mitä mielesi tekee – Biblioteka No 1 -ravintolassa kaikki onnistuu. Ravintolassa on erittäin suuri valikoima sekä ruokaa että juomaa ja nautit herkuista kauniissa puistossa Riian keskustassa. Liha-ateria maksaa noin 30 euroa.

Älä missaa brunssia sunnuntaisin!

__ Ravintola:__ Biblioteka No 1

__ Ruoan tyyppi:__ Latvialainen, keskieurooppalainen, kansainvälinen

__ Missä:__ Terbatas iela 2

#8 Dome fish restaurant – kun kala ja äyriäiset saavat pääosan

Hotelliravintola Dome fish restaurant ottaa vakavasti tehtävänsä kala- ja äyriäisravintolana. Täältä löydät À la carte -aterioita, maistelumenun, lounaan ja mahdollisuuden syödä kattoterassilla. Ostereita, kaviaaria, päivän saalis… Dome fish restaurant -ravintolasta löytyy lähes kaikkea mahdollista kalanystävän listalta. Valmistaudu maksamaan noin 27 euroa pääruoasta.

__ Ravintola:__ Dome fish restaurant

__ Ruoan tyyppi:__ Kala ja äyriäiset

__ Missä:__ Miesnieku iela 4

#9 Steiku Haoss – “Steak house is our weakness…”

“... and we know what it takes.” Näillä sanoilla aloittaa ravintola Steiku Haoss tarinansa heidän ruokafilosofiastaan. Kuulostaa vähintäänkin lupaavalta niille, joille kihoaa vesi kielelle, kun he ajattelevatkin oikein hyvää lihaa ja kotitekoisia marinadeja. Täältä voit jopa ostaa valmiiksi marinoitua lihaa kotiin grillattavaksi! Halvin lihapala maksaa 17 euroa ja kallein 29 euroa. Hintaan sisältyy ainoastaan liha, joten lisää 3-5 euroa lisukkeisiin, kuten uuniperunoihin, grillattuihin vihanneksiin, sipulirenkaisiin ja herkullisiin kastikkeisiin. Mmm.

__ Ravintola:__ Steiku Haoss

__ Ruoan tyyppi:__ Steakhouse, grilli

__ Missä:__ Terbatas iela 41/43

#10 Kaļķu vārti – laaja menu, jossa on jokaiselle jotakin

Mikä sopisi paremmin kuin latvialaisen keittiön kokeminen historiallisessa Vanhassakaupungissa, Riian sydämessä? Kaļķu vārti tarjoaa laajan menun, josta löytyy jokaiselle jotakin. Täällä sekä ruoka että palvelu saavat hyvät arvosanat vierailta. Sisustus sisältää latvialaisia etnisiä kuvioita, joissa “Nordic light-beige colours” on keskipisteenä. Parasta kaikessa? Täällä syöt hyvin tyhjentämättä lompakkoasi. Pääruoka maksaa noin 18 euroa.

__ Ravintola:__ Kaļķu vārti

__ Ruoan tyyppi:__ Latvialainen, itäeurooppalainen

__ Missä:__ Kaļķu iela 11b

En huvudrätt på restaurangen Kalku Varti i RigaRavintolan Kaļķu vārti ruokalistalla on muun muassa fantastisia kalaruokia.

En efterrätt på  restaurangen Kalku Varti i Riga... kuten myös jälkiruokia, jollaisina et ole niitä koskaan ennen nähnyt.

11# Zilā Govs – latvialaisia lehmiä menussa

Ravintolan nimi, Zilā Govs – tai Blue Cow – on oikeastaan latvialaisen karjarodun nimi. Ottaen huomioon, että täällä arvostetaan latvialaisia lehmiä suuresti, ei ole yllätys, että menun teema on latvialainen ja pihviravintola (tietenkin Blue Cow löytyy ruokalistalta!). Raaka-aineet ostetaan useilta ympäristöystävällisiltä tiloilta ympäri maata.

__ Ravintola:__ Zilā Govs

__ Ruoan tyyppi:__ Pihviravintola, latvialainen

__ Missä:__ Meistaru iela 21

12# Rozengrāls – ainutlaatuinen keskiaikainen teema alhaalla kellariholvissa

Tässä on sinulle jännittävä ravintola keskiaikaisella teemalla, syvällä kellariholvissa, viihtyisässä Vanhassakaupungissa! Puhumme henkilökunnasta ajalle tyypillisissä vaatteissa, tanssista ja musiikista koostuvasta viihteestä ja suuresta määrästä sytytettyjä kynttilöitä. Ravintolassa Rozengrāls tunnet historian siipien havinaa ja sinulle tarjotaan pidot, jotka eivät muistuta mitään muuta Riiassa. Pääruoka maksaa noin 12 euroa.

__ Ravintola:__ Rozengrāls

__ Ruoan tyyppi:__ Latvialainen, itäeurooppalainen

__ Missä:__ Rozena 1

Bonusvinkki kesämatkaajalle – terasseja ja rantaelämää Jurmalassa

Oletko menossa Riikaan kesällä? Silloin sinun täytyy ehdottomasti tehdä päiväretki läheiseen Jurmalan kaupunkiin! Täältä löydät monia mukavia ravintoloita ja terasseja Majori street -kadulta ja pitkin rantaa. Ihanteellista, jos haluat hikisen Riian-kiertoajelun jälkeen rentoutua viilentävällä uinnilla ja rantaelämällä. Tänne löydät helpoiten junalla. Matka kestää noin 40 minuuttia.

Missä: Jurmala, rautatieasema Majori