Jäsenyys
Modern interior at restaurant Norda in Gothenburg.

Ravintolat

Onko tämä Göteborgin trendikkäin lounaspaikka?

”Kun haluamme hemmotella itseämme jollain erityisellä, tulemme tänne”, Helene sanoo. Helene on syömässä työkaverinsa kanssa Clarion Hotel® Postin täpötäydessä Norda-ravintolassa, joka on todella ainutlaatuinen lounaspaikka.

 • ”Tunnelma on ihanan viihtyisä, ja annoksissa on hienoja pohjoismaisia makuja”, Helene toteaa.

 • Hän on varannut pöydän Nordasta työkaverinsa Matildan kanssa. He tulevat tänne halutessaan hieman luksusta. Tänä huhtikuisena päivänä Clarion Hotel® Postin Nordassa ei ole yhtään pöytää vapaana.

 • Ravintola on täynnä liikelounasta nauttivia työkavereita, ystävyksiä tapaamassa viinilasillisen ääressä, hotellissa majoittuvia perheitä ja muita kävijöitä, jotka haluavat hemmotella itseään upealla aterialla keskellä päivää.

 • Nordan herkulliset merenelävät ja New Yorkin innoittama tunnelma ovat suosittuja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Kun ulkotilat avataan aurinkoisella säällä, ravintolassa on todella kiireistä.

The head chef at restaurant Norda in Gothenburg.
 • Nordan lounas

  ”Nordan lounas on hyvin vaihteleva”, ravintolan keittiömestari Emma Carlsson toteaa.

 • Strawberry tapaa hänet puoli tuntia, ennen kuin ravintolan ovet avataan. Asiakkaita odottaa jo ulkopuolella.

 • ”Tarjoamme päivän annoksen, viikon kalaruoan, viikon vegaanisen annoksen ja viikon liharuoan päivittäin. Lisäksi ruokalistallamme on aina tietyt klassikkoannokset, kuten katkarapuleipä, caesarsalaatti ja tartarpihvi."

 • "Tarjoamme myös kolmen ruokalajin liikelounaita”, Emma sanoo.

 • Nordan lounas on suunniteltu tarjoamaan joka päivä jokaiselle jotakin. Vaihtoehtoina on esimerkiksi kalaa ja lihaa, joita voidaan nauttia pitkän kaavan mukaan tai nopeasti.

 • Vaikka asiakaskunta on tänään hieman varttuneempaa, ravintola sopii myös lapsille. Maineikkaan VRÅ-ravintolan keittiömestari Sofia B. Olsson suosittelee Nordaa lapsiperheiden ruokapaikaksi.

Ruotsalaisten erinomaiset lounaat

Matilda ja Helene ovat tilanneet mereneläviä ja valkoviiniä sekä ”Oh my rhubarb!”-raparperijälkiruoan. Kuten edellä mainittiin, he tulevat ravintolaan halutessaan hemmotella itseään jollain erityisellä:


”Käymme täällä mielellämme perjantaisin lounaalla”, työkaverukset sanovat ja lisäävät, että upea ilmapiiri liittyy myös ruotsalaisten ainutlaatuiseen lounaskulttuuriin.


”Muut saattavat syödä pikaisesti, mutta me haluamme nauttia lounasta rauhassa. Meillä on ihana tapa rentoutua ja viettää aikaa yhdessä. Hyvä lounas on meille ensisijaisen tärkeää”, Helene toteaa.


Keittiömestari Emma on samaa mieltä ja toteaa kotimaastaan ylpeänä:


”Lounas on kulinaarinen perinne, joka on ollut pitkään merkittävä osa ruotsalaista elämäntapaa. Se on meille erittäin tärkeä asia. Me ruotsalaiset haluamme syödä lounaalla lämpimän aterian”, hän sanoo ja lisää:


”Haluan myös todeta, että suhtaudumme yleensä melko avoimesti uusien asioiden kokeiluun, kun kyse on ruoasta. Ruotsalaiset ovat hyvin kiinnostuneita ruoasta, joten he käyvät mielellään ravintoloissa ja kokeilevat uusia asioita.”


Emma huomauttaa myös, että kun kiinnostus ruokaan kasvaa, ihmisten odotukset ovat myös suuremmat. Ruoan on oltava paikallisesti tuotettua sekä paljon kestävämpää ja ympäristöystävällisempää kuin ennen:


”Se pakottaa ravintolat ajattelemaan eri tavalla ja tiedostamaan asian. Asiakkaat ovat sitten puolestaan halukkaampia kokeilemaan uutta. Uskon, että ruotsalainen lounas on menestynyt juuri näistä syistä.”

Friends having lunch at restaurant Norda in Gothenburg city.

Nordan parhaat vaihtoehdot

Auringon valo tulvii sisään Nordan upeista ikkunoista vuonna 1923 rakennetussa rakennuksessa, jossa toimi ennen kaupungin posti.


Lounastajat poistuvat pidellen maukkaita juomia. Heidän kasvonsa kääntyvät kohti aurinkoa kuin kallisarvoisia auringonsäteitä janoavat kukkaset samalla, kun uudet asiakkaat jonottavat Clarion Hotel® Postin ulkopuolella.


Joillekin lounas on todennäköisesti siirtymävaihe ennen illanviettoa. Göteborg on nyt täydessä vauhdissa.


Varaa pöytä Nordasta täältä. Vielä yksi vinkki: kokeile tartarpihviä, se on Emman suosikki!

Viimeisimmät lisäykset