Historiallinen Trondheim sijaitsee kauniilla paikalla Nidälven-joen varrella. Kaupunki on nykyään merkittävä koulutuskeskus tekniikan ja lääketieteen aloilla – maineikkaassa yliopistossa on yli 30 000 opiskelijaa. Tämä vilkas kaupunki on myös yksi Norjan tärkeimmistä ruokakaupungeista monilla ravintoloillaan, jotka panostavat paikallisiin raaka-aineisiin. Tässä annamme vinkkejä 5 ravintolasta, joita et saa missata intiimissä Trondheimissa!

Ravintola Havfruen
Jo vuodesta 1987 lähtien on ravintola tarjoillut aterioita, jotka on valmistettu meren herkuista.

Trondheim on kaupunki, jolla on pitkä ja jännittävä historia – kaupunki perustettiin jo vuonna 997 Olav Tryggvasonin toimesta, silloin nimellä Nidaros. Yli 195 000 asukkaallaan Tröndelagin läänissä sijaitseva Trondheim on nykyisin Norjan kolmanneksi suurin kaupunki. Kauniin sijaintinsa ansiosta on kaupunki mukava matkakohde sinulle, joka haluat nähdä vanhojen viehättävien puutalojen ja nykyaikaisen arkkitehtuurin yhdistelmän.


Trondheim on Norjan suurimman ja tärkeimmän tien E6:n solmukohta. Lisäksi kaupungissa yhdistyvät useat rautatiet ja kuuluisa Hurtigruten. Kaupungin keskusta on pieni ja se on sopiva jalkaisin tutustumiseen. Jos haluat kulkea julkisilla liikennevälineillä, voit valita joko linja-auton tai raitiovaunun. Raitiovaunulinja, Gråkallbanen, on itse asiassa maailman pohjoisin käytössä oleva ja se vie sinut ongelmitta ostoskaduille, kulttuuriin ja ihaniin ravintoloihin.


SuperHero Burger – välttämättömyys lihan ystävälle


Kuva: SuperHero Burger


Jos haet mehukasta ja reilua hampurilaista, SuperHero Burger vierailun arvoinen. Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla Olav Tryggvasons gata 1:ssä, aivan Bakke Bro -sillan vieressä, ja se tarjoaa mahtavia hampurilaisia kohtuulliseen hintaan. Riippumatta siitä, haluatko yksinkertaisen juustohampurilaisen vai jännittävän hampurilaisen vähemmän perinteisillä lisukkeilla – SuperHero Burgerilla on jotain kaikille hampurilaisen ystäville. Rennon ilmapiirinsä ansiosta ravintolasta on tullut nopeasti yksi suosituimmista ja pidetyimmistä Trondheimissa. Hotellissa Comfort Hotel® Trondheim, joka sijaitsee kulman takana SuperHero Burgerista, asut todella keskeisellä paikalla raikkaissa huoneissa ja lähellä kaikkea.


Paikallista ja eksklusiivista ravintolassa To Rom og Kjøkken


To Rom og Kjökken on elegantti ravintola, joka panostaa korkeaan laatuun, mikä koskee kaikkea alkaen raaka-aineista ruokalistaan, baariin ja henkilökuntaan. Carl Johans gate 5:stä, ainoastaan 5 minuutin päässä trendikkäästä ja keskeisellä paikalla sijaitsevasta hotellistaClarion Collection® Hotel Grand Olav, löydät tämän ravintolan, jossa on uskomattoman korkea laatutaso. Työskentelemällä huolellisesti paikallisten raaka-aineiden ja herkkujen kanssa ja valmistamalla ne Välimeren tyyliin on ravintolasta tullut suosittu ravintolavalinta. Ruokalistasta voit valita kaikkea mahdollista alkaen kalasta ja äyriäisistä lampaaseen ja ankkaan – kaikki korkeaa laatua ja ihanissa tiloissa. Sopii erinomaisesti herkuttelijalle, joka haluaa saada kokonaiskokemuksen hyvällä ruoalla ja juomalla eksklusiivisessa ympäristössä.


The Rooftop – jännittävä ruokalista korkealla tasollaNoin kilometrin päässä Trondheimin keskustasta, satamassa Trondheimsfjorden-vuonon varrella, sijaitsee Clarion Hotel® Trondheim – yksi Skandinavian suurimmista kokoushotelleista. Hotellissa on 400 huonetta ja 18 kokoushuonetta. Lisäksi hotellissa on ravintola ja baari, yhdeksännessä kerroksessa, maagisella näköalalla vuonolle. Täällä voit nauttia jännittävästä menyystä, joka perustuu paikallista raaka-aineista, ja jossa pohjoismainen keittiö kohtaa rustiikit aasialaiset maut.


Havfruen Fiskerestaurant – kauden paras kala


Kuva: Havfruen Restaurant


Vanhassa kaupunginosassa Bakklandet sijaitsee kalaravintola Havfruen Fiskerestaurant, josta on näköala Nidälven-joelle. Jo vuodesta 1987 lähtien on ravintola tarjoillut aterioita, jotka on valmistettu meren herkuista. Historiallisissa, ainutlaatuisissa ja viihtyisissä tiloissa tarjoillaan nykyisin paikallisia kala- ja äyriäisruokia, jotka ovat ehdottomasti maailmanluokkaa. Ravintola  sijaitsee kuin helmi aivan Gamla Bybron -sillan vieressä ja sen lähellä on sekäl Nidarosdomen (Pohjoismaiden toiseksi vanhin tuomiokirkko) ja tyylikäs designhotelli Comfort Hotel® Trondheim.


NordØst – parhaat puolet kummastakin maailmasta


Kortteli Solsiden Nedre Elvehamnissa, kaupungin koillisessa osassa, on muuttunut suosituksi asunto-, ravintola- ja ostosalueeksi. Uudet ja nykyaikaiset rakennukset sulassa sovussa vanhojen telakka- ja teollisuustilojen kanssa, jotka ovat saaneet aivan uusia toimintoja. Ostoskeskuksen ulkopuolella sijaitsevissa useissa ulkoilmaravintoloissa on vilkasta elämää. Varsinkin kesällä tämä on uskomattoman kaunis paikka, josta on näköala rauhalliselle joelle. NordØst perustettiin kesällä 2015 ja sen konseptina on yhdistää aasialainen tekniikka norjalaisiin raaka-aineisiin. Ravintolassa on joitakin Norjan parhaista kokeista sekä jännittäviä ruokalajeja, kuten merikrepsit ja miso-majoneesi, minkä ansiosta siitä on nopeasti tullut suosikkipaikka. Jos haluat asua Solsidenin lähellä, niin paras vaihtoehto on Clarion Collection® Hotel Grand Olav – trendikäs hotelli samassa rakennuksessa kuin konserttitalo Olavshallen.