Haluaisitko lähteä kesällä Ruotsin länsirannikolle? Ymmärrämme sinua. Pohjanmeren suolaisista pärskeistä, karusta ja ainutlaatuisesta saaristosta, tuoreesta kalasta ja äyriäisistä sekä runsaasta kohdetarjonnasta ei voi saada tarpeekseen. Ei ihme, että ihmisten suussa nimi on vääntynyt muotoon "bästkusten", paras rannikko.

Nuori nainen veneessä länsirannikolla katselemassa veden yli
Saariston kiertely veneellä on klassista kesäpuuhaa ja vain yksi mahdollinen tapa nauttia länsirannikosta. Valokuva: Pontus Wellgraf, Unsplash

Göteborgin parhaat tarjoukset

Vinkit hauskoihin aktiviteetteihin, ravintoloihin, etuihin ja kaikkeen, mitä et halua missata!

Länsirannikko ulottuu Strömstadista pohjoisessa Halmstadiin etelässä, ja useimmiten se jaetaankin pohjoiseen ja eteläiseen länsirannikkoon, joita rajaa Göteborg niiden keskivaiheilla. Tässä parhaat vinkkimme lomaviikon tai kahden viettämiseksi kesäisellä länsirannikolla!


Ovatko Orust, Fjällbacka ja Marstrand tuttuja nimiä?


Länsirannikon pohjoisosassa sijaitsee Bohuslänin lomaparatiisi, jossa voit ihailla idyllisen kauniita saaristomaisemia. Sen monet viehättävät saaret tarjoavat tekemistä pitkäksi aikaa, mikäli suunnitelmissasi on rantaelämää ja veneilyä. Joillekin saarille on mahdollista ajaa autolla, mutta tavallisin kulkuneuvo on tietysti saaristovene.


Silvertärnan Göteborg ferrySilvertärnan on yksi monista veneistä, joiden reitti kulkee Göteborgista saaristoon. Valokuva: Pontus Wellgraf, Unsplash


Pakatkaa kori täyteen piknikherkkuja ja vuokratkaa polkupyörät tai suunnatkaa laituriterassille ihailemaan luotojen ja välkehtivän veden yli avautuvaa näköalaa. Pohjanmeren naapurissa monet länsirannikon ravintolat ovat erikoistuneet meren herkkuihin, joten merenelävien ystävillä on runsaasti koettavaa koko rannikon alueella. Kylkeen ehkäpä lasillinen viileää valkoviiniä?


Smögen saltwater crayfish Keisarihummeri on herkku, jota myydään monissa paikoissa länsirannikolla. Nämä ovat peräisin Smögenistä. Valokuva: Jonas Jacobsson, Unsplash


Eikö Bohuslänin saaristo ole ennestään tuttu? Ei hätää. Tässä joitakin matkakohteita, jotka eivät takuulla tuota pettymystä!


Saaret

Orust, Ruotsin neljänneksi suurin saari. Tänne pääset sekä veneellä että autolla. Täydellinen päiväretkikohde.


Gullholmen, Ruotsin tiheimmin asuttu saariston saari. Kuljeskele pitkin mutkittelevia kujia ja tutustu tarkemmin mökkeihin ja kalastusmajoihin.


Marstrand, saariston ulommaisin saari, on todellinen purjehdus- ja uintiyhteisö. Muista vierailla Carlstensin linnoituksessa, joka on peräisin 1600-luvun puolivälistä.


Rannikkoyhteisöt

Strömstad, yksi maan vanhimmista rantalomakohteista, joka sijaitsee aivan Kosterhavetin luonnonpuiston naapurissa.


Smögen, ja sen maailmankuulu laituri Smögenbryggan on ehkäpä Bohuslänin suosituin kohde.


Fjällbacka, viehättävä ja pittoreski kalastajakylä, jonka saaristolaisrakennukset levittäytyvät kaupungille nimensä antaneen vuoren ympäristöön.


Tjörn on the Swedish west coastGöteborgin saariston saaret huokuvat aivan omanlaistaan luonnonläheistä kauneutta. Tässä näkyy Tjörn. Valokuva: Drahomir Posteby Mach, Unsplash


Ravintoloita, huvituksia ja kulttuuria Göteborgissa


Onko tiedossa pikavisiitti vai pitempi vierailu Göteborgissa? Riippumatta siitä, mitä lomasi länsirannikolla pitää sisällään, on vaikeaa vastustaa eläväisen kaupungin tarjontaa. Etenkin, jos on jo tullut vietettyä monia laiskoja päiviä saariston pienillä saarilla. Täällä voitte heittäytyä taiteen, kulttuurin, ravintoloiden ja kaupunkielämän pariin.


Lähtekää ajelulle viehättävillä raitiovaunuilla, joista on tullut yksi kaupungin kuuluisimmista tunnusmerkeistä. Tai miksipä ette osallistuisi Paddanin kiertoajelulle vesiltä käsin? Jos kaipaatte vieläkin enemmän vauhtia, kannattaa tietysti suunnata Lisebergiin, josta löytyy vaikuttavia ja henkeäsalpaavia huvipuistolaitteita sekä isoille että pienille.


Göteborg on suuri kaupunki, joka tarjoaa runsaasti tekemistä ja nähtävyyksiä. Etkö tiedä, mistä aloittaa? Tutustu muihin oppaisiimme Ruotsin toiseksi suurimmasta kaupungista:Pitkiä rantoja, iltaelämää ja luonnonläheisiä seikkailuja


Jos lähdette ajamaan Göteborgista etelään, saavutte Hallandiin! Länsirannikon eteläosista löydät muutaman todellisen kesäkaupungin, kuten esimerkiksi Halmstad, Tylösand ja Varberg.
Siellä hiekkarannat ovat pitkiä ja valkoisia, ja juhlinnan nälkäiset löytävät taatusti menopaikkoja, joista valita.


White sandy beach in HalmstadValkoinen ja loputtoman pitkä hiekkaranta Halmstadissa. Valokuva: Steven Erixon, Unsplash


Luonto tarjoaa monia aktiviteettivaihtoehtoja, kuten surffaus, vaellus kauniissa kansallispuistoissa, kajakkimelonta ja upeat pyöräretket. Golfista kiinnostuneet voivat valita mieleisensä monista hienoista golfkentistä matkalla etelään. Tekeekö mielesi ostoksille? Ratkaisu on edullisista hinnoistaan kuulu ostosparatiisi Ullared, joka sijaitsee heti Varberginulkopuolella!

Göteborgin parhaat tarjoukset

Vinkit hauskoihin aktiviteetteihin, ravintoloihin, etuihin ja kaikkeen, mitä et halua missata!