Jäsenyys

Poikien reissu Helsinkiin: ”Annan kaupungille vahvan kympin”

Liityimme norjalaiseen kaveriporukkaan viikonloppumatkalle Helsinkiin. ”Annan kaupungille vahvan kympin. Suomalaisten onnellisuuteen on hyvä syynsä”, sanoo Suomen pääkaupungissa ensimmäistä kertaa vieraileva norjalainen Alexander.

Guy friends eating dinner at restaurant in Helsinki.
 • Hänen puolisonsa Espen lisää nopeasti:

 • ”Viihdyn tällaisessa kaupungissa. Etäisyydet ovat lyhyitä, se on metropoli, jossa on erinomaisia ravintoloita, mahtavat ostosmahdollisuudet ja siistejä baareja. Täällä on mahtavaa!"

 • "Helsingissä on paljon jännittäviä ja autenttisia baareja ja ravintoloita, kuten Fly AF ja Grotesk”, Espen sanoo.

 • Alexin, Espenin, Jørgenin, Tordin ja Mathiaksen muodostama ystäväporukka on valinnut Helsingin tämän vuoden poikien reissun matkakohteeksi.

 • Mainion sään ja loistavien baarien lisäksi viikonlopun voi tiivistää saunaan, Michelin-tähdellä palkittuun ravintolaan, raitiovaunupubiin, aitoon suomalaiseen karaokeen... ja ruumiin, mielen ja sielun onnelliseen väsymykseen.

 • Seuraavassa kaveriporukan vinkkejä poikien reissulle Helsinkiin:

Pubikierros raitiovaunulla

Tämä kokemus on todellinen unelma poikien reissulle. Istu alas, nauti hyvästä oluesta tai viinistä, syö pientä välipalaa – ja ihaile samalla Helsingin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Suomalaiset ovat tehneet asiat oikein ja yhdistäneet kaiken tämän yhteen asiaan: SpåraKOFFiin.


”SpåraKOFF on aivan huippu”, Espen sanoo.


Ikoninen punainen raitiovaunu on kooltaan 20 neliömetriä, ja siihen mahtuu 24 vierasta. Raitiovaunussa on baaritiski, jossa on runsas valikoima viiniä, olutta, suomalaista giniä, alkoholittomia vaihtoehtoja ja pientä purtavaa. Ja muutamia erittäin vahvoja vaihtoehtoja.


Ja kyllä, tietysti siinä on WC. Kierros kestää noin 45 minuuttia, tai voit varata yksityisen kierroksen, kuten Espen ja hänen ystävänsä tekivät.


”Voisimme ajella tällä raitiovaunulla koko päivän”, Alex sanoo.

Pakollisen käynnin museo

Helsinki on täynnä upeita ja kiinnostavia museoita, mutta jos sinun on valittava vain yksi, valitse Kiasma. Tämä museo houkuttelee taiteen ystäviä ympäri maailmaa vaikuttavalla nykytaiteen kokoelmallaan ja kiehtovilla näyttelyillään. Kaveriporukan vierailun aikana esillä oli Tom of Finland -näyttely.


Taiteilijan oikea nimi oli Touko Laaksonen, ja hänet tunnetaan ikonisista ja uraauurtavista homoeroottisista piirroksistaan, jotka auttoivat muokkaamaan HLBTQ+-taiteen historiaa. Lue ja katso lisää Hotel St. Georgesta.

 • Sauna Löylyssä

  Helsingissä ei voi käydä kokematta höyryävää saunaa – elämän äärimmäistä puhdistajaa pubiraitiovaunun ja yöelämän välissä.

 • Alex, Jørgen, Espen, Tord ja Mathias olivat kuulleet Helsingin legendaarisesta Löylystä.

 • Paikka on fantastinen helmi meren rannalla, joka tarjoaa rentouttavan elämyksen sekoituksellaan perinteisiä suomalaisia saunoja ja modernia designia.

 • Pojat varasivat oman saunan, josta oli pääsy ulkoterassille, baariin ja merelle. Koska meren lämpötila oli vain kuusi celsiusastetta, vierailu oli hyytävä mutta virkistävä.

 • Onneksi kaveriporukkaa viihdyttivät muutamat paikalliset suomalaiset viikoittaisella saunakäynnillään Löylyssä:

 • ”Suomalaiset ovat todella mukavia. He ovat erittäin ystävällisiä ja ulospäin suuntautuneita”, Tord sanoo.

”Älyttömän hyvä ravintola”

Saattaa kuulostaa oudolta löytää Suomesta maailman parasta thairuokaa, mutta tähtikokki Tomi Björckin Boon Nam -ravintolassa pääset kulinaariselle matkalle halki Hymyjen maan. Ravintola sijaitsee ylellisen Hotel St. Georgen pohjakerroksessa ja on vierailun arvoinen Helsingin matkallasi.


Ravintola keskittyy eri alueiden thairuokaan, jonka aromit ovat peräisin Aasian maustemarkkinoilta.


”Finnjävel Sali -ravintolan ohella tämä saattoi olla viikonlopun paras ruokailukokemus”, Alex sanoo.


”Älyttömän hyvä paikka”, kaverukset vakuuttavat.


Ja mainittakoon nopeasti, että Michelin-tähdellä palkittu Finnjävel tunnetaan ainutlaatuisesta tulkinnastaan suomalaisista perinneruoista.

 • Karaokea yleisessä WC:ssä

  Suomalaiset osaavat antaa kaikkensa Eurovision laulukilpailussa, ja he todella osaavat panostaa myös karaokebaareihin.

 • ”There's no karaoke like Finnish karaoke” on norjalaisen kaveriporukan mielipide suomalaisten intohimoisesta perinteestä.

 • Hyvänä vinkkinä tästä on Karaoke Bar Restroom. Baari sijaitsee entisessä yleisessä WC:ssä ja tarjoilee kylmää olutta ja ystävällistä palvelua. Jos haluat välillä taukoa ”esiintyjistä”, baarissa on pieni ulkoterassi, jossa voit lepuuttaa korviasi.

 • Ja kun viikonloppu on kääntymässä sunnuntain pikkutunneille, käheä-ääninen Tord huudahtaa:

 • ”Siihen on hyvä syynsä, miksi suomalaiset ovat niin onnellisia. Kaupunki huokuu tasokkuutta ja on pohjoismainen helmi. Suomi on niin paljon muutakin kuin saunoja ja muumeja!”

Viimeisimmät lisäykset