Kesän odotetusta lämmöstä huolimatta sade saattaa kavalasti hiipiä esiin Tukholmassa varatulle viikonlopulle. Valitettavasti kesä Ruotsissa ei ole aina synonyymi auringolle, mutta onneksi kesä ei kuitenkaan lopu siihen. Ruotsin pääkaupungissa on sekä rauhallisempia että vauhdikkaampia aktiviteetteja, joita voit varata sateen sattuessa. Vaella perhosten joukossa, ratkaise arvoituksia suljetuissa huoneissa tai maksimoi viikonlopun tunnelma vierailulla elokuvateatterissa: kaupungin joka nurkasta löytyy paljon tekemistä ja me olemme valinneet niistä tähän viisi parasta.

Perhonen ja akvaario
Värikkäiden perhosten tarjoavan esityksen lisäksi talossa on myös Pohjoismaiden suurin hai-akvaario: Haga Ocean

Kukkien, lehtien, valkohaiden ja siipien suhinan keskellä


butterfly-rain-butterfly-house-stockholm.jpg


Missä? Haga-puutarha, Hagaparken

Löydä tänne: Matkusta metrolla Odenplanille, josta menet linja-autolla 515 Haga Norraan.


Perhostalossa Fjärilshuset i Haga voitte vaeltaa karppilampien ja toukkakokongien välillä koko päivän vaikutelmiin kyllästymättä. Täällä yhdistyvät kauneus ja jännitys sekä floorasta että faunasta. Lämpötila ei koskaan laske alle 25° C, minkä ansiosta kiertelystä tulee eksoottisin loma, mitä Tukholmasta löytyy.


Trooppisen kosteissa tiloissa asustelee monia pieniä ja suuria eläimiä. Silmiinpistävimpiä olentoja ovat talon kaikki perhoset. Täällä on 700 eri perhoslajia, jotka kaikki elävät koko elämänsä trooppisessa ympäristössä, toukista koteloissaan aina täyskasvuisiksi perhosiksi asti.


Värikkäiden perhosten tarjoavan esityksen lisäksi talossa on myös Pohjoismaiden suurin hai-akvaario: Haga Ocean. Akvaariossa elää mustaeväisiä ja korkeaeväisiä valkohaita yhdessä muiden kalojen kanssa luonnollisessa koralliympäristössä. Akvaarion vieressä on myös Valkohai-näyttely heille, jotka haluavat tietää enemmän tästä myyttisestä eläimestä. Fjärilshuset on avoinna ympäri vuoden tiettyjä pyhäpäiviä lukuunottamatta.


Yliluonnollinen museovierailuMissä? Frescativägen 40

Löydä tänne: Mene metron punaisella linjalla asemalle Universitet


Tukholman yliopiston kampusalueella sijaitsee museo, jossa on suurin keräilyinnostus, mitä tulee useimpiin kummallisiin esineisiin: paikka on nimeltään Naturhistoriska riksmuseet. Satumainen museorakennus vuodelta 1916 tarjoaa 20 000 neliömetrin alalla luonnon kaikkia ihmeitä, jotka saavat sinut joskus leijumaan maagisuuden ja todellisuuden välillä, mustekalojen ja sapelihammastiikereiden sekä elävien (!) dinosaurusten keskellä.


Vierailu tässä museossa sopii erinomaisesti, kun rajuilma riehuu ulkosalla. Rappeutuneissa mutta kodikkaissa tiloissa voit helposti unohtaa ajan ja pyrähtää vanhoihin ja uusiin maailmoihin, kerta toisensa jälkeen. Seuraa ihmisen miljoonan vuoden pituista kehitystä tai vilkaise yllättävän valtavia valaiden luurankoja. Tämä esihistoriallinen eläintarha on paikka, joka ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä.


(i-)Maximaaliset elokuvakokemukset!


Filmstaden IMAX-elokuvateatteri


Missä? Stjärntorget 2

Löydä tänne: Mene metrolla Solnan keskustaan tai hyppää Märstaan tai Uppsalaan menevään paikallisjunaan ja jää pois kyydistä Solnan asemalla.


Megagalleriassa Mall of Scandinavia sijaitsee Ruotisn suurin ja ainoa IMAX-elokuvateatteri. Yhdessä monien istumapaikkkojensa ja erityissuunnitellun äänijärjestelmänsä ansiosta IMAX on suosittu elokuvakonsepti, joka on viimeinkin saapunut Ruotsiin. Suurten elokuvien, kuten Star Wars: VII The Force Awakens ensi-illoissa tämä valtava elokuvateatteri 500 istumapaikallaan on suunniteltu tarjoamaan kokemuksia, jotka eivät muistuta tavallisia sunnuntai-iltapäivän elokuvia.


Elokuvateatterin vieressä sijaitsee ostoskeskus, jossa on useita baareja, ravintoloita, kahviloita sekä muita aktiviteetteja, jotka sopivat sekä ennen elokuvaa että sen jälkeen. Ostoskeskus on avoinna kello 10–21 jokaisena viikonpäivänä.


Huvipuisto, jota et tiennyt olevan olemassa


Viihdekeskuksessa Tolv Stockholm on kokonainen huvipuisto Tele2 Arenan.


Missä? Tele 2 Arena

Löydä tänne: Mene vihreällä metrolinjalla asemalle Globen


Jos aurinko ei näyttäydy edes illalla, älä silti menetä toivoasi. Tukholma on täynnä iltahuvituksia, joihin ei kuulu ainoastaan drinkkejä ja tanssia. Viihdekeskuksessa Tolv Stockholm on kokonainen huvipuisto Tele2 Arenan alla paljailta silmiltä piilotettuna.


Valitse näistä: minigolf, keilailu, minicurling, shuffleboard, hiihto- ja kilpa-ajosimulaattori, karaoke tai baseball – illan ei tarvitse koskaan päättyä! Kun tunnette saaneenne tarpeeksenne urheilusta ja peleistä ja haluatte vilvoitella drinkin ääressä, ravintoloita on tiheässä. Ja jos yö tuntuu siltikin vielä nuorelta, tanssi Colosseum-klubilla ja tee iltaan viimeinen silaus juhlinnalla!


Pakene sadetta pakenemalla huoneesta!Uusi ja kasvava trendi ympäri maailmaa on konsepti nimeltä Escape Room. Ajatus tässä, kuten nimikin jo viittaa, on se, että rajoitetun ajan aikana ratkaistaan useita arvoituksia huoneeseen suljettuna ja yritetään päästä sieltä ulos. Interaktiivinen peli laittaa aivot ja yhteistyön koetukselle mysteerien tullessa esiin, kun jatkatte matkaa vaihe vaiheelta ongelmanratkaisu ja logiikka tärkeimpinä aseina.


Nyt Escape Room -konsepti on viimein saapunut Tukholmaan ja sitä löytyy useista paikoista ja monilta yrityksiltä. Kokeiltavana on jännittäviä mysteerejä, kuten The Last Manuscript (Escape Stories), Zodiac Killer (Escape Room Live) ja The Cell (Exit Games).


Tukholmassa on useita yrityksiä, jotka kaikki tarjoavat erilaisia tehtäviä. Tutustu alla olevaan listaan ja lue lisää!


Escape Stories

Vasagatan 27

City

Metroasema: T-Centralen


Exit Games

Östgötagatan 66

Södermalm

Metroasema: Skanstull


Escape Room Live

Olof Palmes gata 23

City

Metroasema: Hötorget


Varaa hotelli Tukholmasta täältä!
Vastaavia postauksia:


10 piilotettua ravintolahelmeä Tukholmassa


Vesterbro & Kødbyen Kööpenhaminassa: niin trendikästä, että tekee kipeää!


Tee viikonloppumatka trendikkääseen Helsinkiin – 4 vinkkiä matkalle mukaan otettavaksi