Jäsenyys

24 tuntia Tukholmassa: Kaupungin parhaat näkymät

Mitä kannattaa tehdä, jos olet Tukholmassa vain yhden päivän? Strawberry liittyi tyttöporukan seuraan ja pääsi kokemaan yhden kaupungin tyylikkäimmistä kattoterasseista, siemailemaan jääkylmiä juomia ja nauttimaan aidosta ruotsalaisesta fikasta.

 • ”Täällä voit nauttia hienoimmista maisemista ja täydellisestä loppuillasta."

 • "Drinkit ovat mahtavia, ilmapiiri on taianomainen, ja ihmisiin tutustuu helposti”, Nikita Borglund sanoo, kun häntä pyydetään kuvailemaan Tukholman TAK-ravintolaa.

 • Ennen kuin naiset tulivat syömään ja juhlimaan, he viettivät koko päivän nauttien Tukholman aktiviteeteista.

 • Kelataanpa pari tuntia taaksepäin.

Shoppailua Tukholmassa

Tukholma tunnetaan loistavista ostosmahdollisuuksistaan: eri puolilta kaupunkia löytyy jokaiselle jotain. Kaikkea uusimmasta muodista kirpputoreihin ja vintagekauppoihin. Tunnetuimmat ostoskadut ovat kuitenkin Drottninggatan, Hamngatan ja Biblioteksgatan.


Strawberry tapasi Ellen Larssonin (26), Synne Krogstadin (30), Johanna Johansson Askin (32) ja Nikita Borglundin (31) vilkkaalla Biblioteksgatanilla.


”Biblioteksgatanilla on kiva käydä ostoksilla, koska täällä on esimerkiksi & Other Stories”, Johanna toteaa.


Biblioteksgatanin alueella, Stureplanin ja Norrmalmstorgin välissä, on tunnettujen brändien myymälöitä ja muotiliikkeitä, kuten Acne, Whyred, Chanel, Cos, Hope, Zara ja ruotsalainen hajuvesiliike Byredo. Ei ihme, että naiset viettivät koko aamupäivän shoppaillen täällä.

Kahvittelua Tukholmassa

Ruotsissa käydessä on tietenkin kokeiltava perinteistä ja nautinnollista fikaa, joka tarkoittaa kirjaimellisesti kahvi- ja kakkutaukoa, mutta merkitsee ruotsalaisille paljon muutakin:


”Fika tarkoittaa myös rentoa ja epävirallista sosiaalista kanssakäymistä. Voit istua alas, jutella ja nauttia toisten seurasta – se on fikan merkitys yhtä paljon kuin kahvin juominenkin”, kertoo Strawberrylle Emma Nilsson, Tukholman Clarion Collection® Hotel Tapton Food & Beverage Manager.


Naiset olivat kuulleet kehuja Stora Bageriet -leipomon kahvilasta, joka on vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Biblioteksgatanilta. Leipomo sijaitsee keskeisellä paikalla Östermalmilla, ja siellä on upea tehdastunnelma, runsaasti asiakaspaikkoja, ihana ulkoalue ja aito fika-ilmapiiri. Kahvilassa voi nauttia voileipäpöydän antimista, täytetyistä leivistä, keitoista ja laajasta valikoimasta luomuleivonnaisia.


”Täällä on niin kotoisaa, ja tuoksut ovat uskomattoman herkullisia”, Nikita sanoo ja lisää:


”Haluaisin valita vaikka mitä!”


Synne kertoo, että hän tuntee paikan ennestään:


”Täällä on maailman parhaat kaneli- ja kardemummapullat!”


Mitä he sitten valitsivat? Pullaa, totta kai, sekä koko fika-kattauksen: pöytä neljälle, leivonnaisia, kahvia ja kiehtovaa keskustelua.

 • Drinkit ICEBARissa

  Drinkit ICEBARissa Fikan jälkeen kaverusten vauhti kiihtyy, ja he kokeilevat jotain täysin uutta hurauttamalla 10 minuutin taksimatkan Tukholman Hotel C:n ICEBAR-jääbaariin. He olivat kuulleet paikasta, jonka konsepti vaikutti kiinnostavalta.

 • Koko seurueelle annetaan lämpimät viitat ja käsineet. Sisällä lämpömittari näyttää viittä pakkasastetta… Viitat on tietenkin suunniteltu pitämään asiakkaat lämpiminä, mutta ne ovat myös välttämättömiä, koska jäätä on suojattava kehon lämmöltä.

 • Naiset pääsevät sisään eri ryhmissä, koska ICEBAR on tupaten täynnä: paikka on erittäin suosittu amerikkalaismatkailijoiden keskuudessa, koska he haluavat kokea Ruotsissa aitoa napaseutujen taikaa, vaikka vierailisivatkin kaupungissa keväällä.

 • ICEBAR-käyntiin sisältyy juoma, vierailu Fata Morgana -taidenäyttelyssä (vuonna 2023) ja yhteensä 45 minuutin oleskelu.

 • Koko paikka on tehty jäästä – sohvat, istuskelualueet ja baari mukaan lukien. Neljä ystävystä saavat värikkään hedelmäiset drinkit, jotka tarjoillaan jäälaseissa.

 • ”Tämä on ehdoton paikka, joka on pakko kokea”, Nikita toteaa jäätävän baariseikkailun jälkeen.

Kylpylä keskellä kaupunkia

Kun ostokset, fika ja ainutlaatuinen elämys on ruksittu ystävysten toivelistalta, jäljellä on vielä kaksi aktiviteettia: rentouttava kylpylä ja yhtä ihana illallinen.


Tukholma tunnetaan kylpylöistään, joita on sekä kaupungin keskustassa että keskustan läheisyydessä. Illallisvaraukseemme ei ole kovin pitkä aika, joten valitsimme Selma City Spa -kylpylän, joka on vain neljän minuutin kävelymatkan päässä ICEBARista. Kylpylä sijaitsee keskeisellä paikalla, ja se on kuuluisa erityisesti kattoterassistaan, jossa on tuikkivat valot ja näköala pääkaupungin yli. Päivällä kylpylässä on rauhallista, ja se sopii lapsille. Iltapäivällä paikka muuttuu uima-allasklubiksi, jossa voi hengailla ystävien kanssa lounaalla tai käydä työkavereiden kanssa drinkillä työpäivän jälkeen.


Ellen, Synne, Johanna ja Nikita tilaavat kuohuvaa ja nauttivat pulahduksesta uima-altaaseen.


Selma City Spa sijaitsee Clarion Hotel® Signin yhteydessä. Voit tehdä varauksen täällä.

Tukholman ravintolat ja baarit

”Täällä on ehdottomasti Tukholman parhaat näkymät”, Nikita vakuuttaa.


Päivämme Tukholmassa lähestyy loppuaan. Saavumme Tukholman trendikkääseen 14. kerroksessa sijaitsevaan TAK-ravintolaan, josta aukeaa huikea panoraamanäkymä. Lyömättömän selfie-paikan yhteydessä on useita ravintoloita ja baareja sekä viiden tähden At Six -hotelli.


”Ravintolan keskeinen sijainti on iso plussa”, Ellen sanoo.


”Tämä on myös hyvin sosiaalinen paikka, ja ruoka-annoksia voi jakaa helposti”, Synne lisää.


Naiset päättivät syödä Izakayassa, jossa pohjoismainen ja japanilainen ruokakulttuuri kohtaavat. Ravintolassa on runsaasti japanilaista kulttuuria ja estetiikkaa. Hovimestari suosittelee ruokalajeja, ja meille tarjoillaan sushia, gua bao -sämpylöitä, tartaria, sakea ja japanilaista hapanolutta. Pöydät on suunniteltu ystäväporukoille, jotka haluavat laadukasta ruokaa.


Vaikka seikkailu on jatkunut tauotta aamuvarhaisesta asti, viittä yllä kuvattua kohdetta voi suositella lämpimästi, jos sinulla on vain vähän aikaa tutustua Tukholmaan. Millaisen arvion päivän viimeiset tunnit saavat?


”Ruoka on täällä aina hyvin valmistettua ja aitoa. Izakaya voisi hyvin olla Japanissa”, Synne sanoo.


”Täydellinen lopetus illalle!”, Nikita toteaa.

Viimeisimmät lisäykset