Strawberry sanoo hyvästit koristehöyhenille pääsiäisenä. Lue lisää aloitteesta ja siitä, kuinka yli 190 hotellia päättää koristella ja huomioida pääsiäistä sen sijaan!

Homemade easter eggs in colors

Strawberry boikotoi koristehöyheniä pääsiäisenä. Lue lisää aloitteesta ja siitä, kuinka hotellit koristelevat eläinystävällisemmillä vaihtoehdoilla.


Pääsiäishöyhenet ovat suosittuja sekä kodeissa että kaupunkiympäristöissä juhlistamaan pääsiäistä ja kevään vehreyttä. Värikkäinä, kauniina ja pörröisinä näemme höyheniä koivunoksilla ja pääsiäiskoristeissa. Mutta monetkaan eivät ehkä ajattele sitä teollisuutta, mikä on koristeidemme takana.Höyhenet tulevat usein laajamittaisesta kalkkunateollisuudesta Yhdysvalloista, missä on vakavia puutteita eläinsuojeluasioissa.– Höyhenien laittaminen pääsiäisoksiin saattaa kuulostaa pikkuasialta, mutta sillä on melko suuri merkitys, sillä sekä kunnat että yritykset ostavat usein tuotteita suurissa määrissä. Eläintuotteiden vähentäminen tai kokonaan hylkääminen on yksi tapa ottaa kantaa ja sisällyttää eläimet ilmasto- ja kestävyystyöhön. Se osoittaa, että melko pienillä asioilla voidaan vaikuttaa, kertoo Moa Richter Hagert, viestintäkoordinaattori, Djurens Rätt (suom. Eläinten Oikeudet).


Inspiraatiota Ruotsin kunnista


Eläineettisistä syistä yli 130 kuntaa Ruotsissa päätti boikotoida linnunhöyheniä julkisessa pääsiäiskoristelussa keväällä 2018, ja tänä vuonna 208 kuntaa ottaa kantaa eläinrääkkäystä vastaan. Katso, onko sinun kuntasi mukana järjestön Djurens Rätt -järjestön listalla!


Strawberry pitää itsestään selvänä osallistua boikottiin ja pääsiäisenä 2019 hotelliketjut Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® ja Clarion Collection® Hotel valitsevat vaihtoehtoisia aktiviteetteja ja pääsiäiskoristeita.


– Osana pyrkimystämme tarjota Pohjoismaiden vastuullisin hotellikokemus olemme iloisia voidessamme tukea kuntien aloitetta koskien eläineettistä koristelua. Hotelleissamme on todellinen pääsiäistunnelma, vaikka luovumme pääsiäishöyhenistä, sanoo Harald Bjugstad-Holm, vastuullisuusjohtaja, Strawberry.Tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, kuinka moni muu yritys päättää seurata aloitetta ja jättää käyttämättä pääsiäishöyheniä tämän vuoden juhlinnassaan.Pääsiäismunien maalaaminen, after work & Ploggaus


Vain se, että koristehöyhenet katoavat lähes 200 hotellista Pohjoismaissa ja Baltiassa, ei merkitse sitä, etteikö pääsiäinen saisi minkäänlaista huomiota. Kaukana siitä. Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Collection® Hotel ja Clarion Hotel® kutsuvat kaikki, sekä vieraat että henkilökunnan, Ploggaamaan (hölkkäämään + keräämään roskia) ja antamaan oman panoksensa sekä kehon että ympäristön hyväksi.


Comfort Hoteleissa keskitytään erityisesti AW:hen (After Work), kun taas Quality Hotel™ kutsuu lasten pääsiäiseen, mikä merkitsee aktiviteetteja koko perheelle. Tehkää omat pääsiäiskoristeet ja maalatkaa sekä kananmunat että munakotelot. Testaa oman jäätelön tekemistä ja saa hieno kasvomaalaus. Lisäksi pääsiäispupu tulee vierailulle, joten pidä silmät auki!


Painting easter eggsOn olemassa monia muitakin tapoja koristella pääsiäiseksi - munien maalaaminen esimerkiksi!


Yksi monista eläineettisistä ja ympäristöystävällisistä aloitteista


Pääsiäishöyhenten vaihtaminen eläineettisiin vaihtoehtoihin kulkee käsi kädessä monien muiden kestävyysaloitteiden kanssa, joissa Strawberry on mukana. Meillä on yhteinen perinne ja kulttuuri tehdä enemmän kuin mitä meiltä odotetaan - vieraillemme, työntekijöillemme, yhteiskunnalle ja ympäristölle. Kutsumme tätä työtä nimellä WeCare. Lue lisää kestävyystyöstä hotelleistamme tästä.