strawberryLogostrawberryLogo
Jäsenyys

Destination

Kymmenen energisoivaa kokemusta kokoustasi varten: ”Nautinnollisin työpäivä pitkään aikaan!”

Kokoukset ja konferenssit voivat joskus olla pitkiä ja yksitoikkoisia. Miltä kuulostaisi ongelmanratkaisu yhdessä? Lue asiantuntijoiden vinkit, joiden avulla tuot kokouksiin ja konferensseihin energiaa.

 • ”Tämä oli nautinnollisin päivä töissä pitkään aikaan”, kertoo Jannicke nauraen.

 • Hän ja hänen työkaverinsa ottavat selfien Oslon Escape Games -pakohuoneessa, jossa ratkaistaan tehtäviä ja arvoituksia tietyssä ajassa. Peli on haastavaa ja hauskaa, ja työpäivä saa käänteen, jota ei seminaarissa istuessa olisi uskonut.

 • ”Jokainen pitkä kokous tarvitsee vähän energiaa, kuten ratkaisujen keksimistä yhdessä pakohuoneesta pois pääsemiseksi”, kertoo Jannicke, Oslossa sijaitsevan yrityksen johtaja. Hän jatkaa:

 • ”Se auttaa myös luomaan ryhmähenkeä ja tutustumaan toisiin aivan eri tavalla.”

 • Ryhmähenkeä parantava peli on vain yksi esimerkki, joilla voit piristää kokoustasi, kun yrityksesi pitää kokouksen tai seminaarin Oslossa.

 • Asiantuntijavinkkejä menestyksekkäisiin kokouksiin

  ”Hyvät kokouksen järjestäjät osaavat huomioida kokouksen esitysten pituuden ja kokonaisohjelman."

 • "Taukojen pitäminen ja kulttuurikokemusten tai keskustelutehtävien järjestäminen pitää ihmiset skarppeina ja auttaa heitä omaksumaan viestin entistä paremmin”, kertoo Clarion Hotel® The Hubin johtaja André Schreiner.

 • Hän kertoo, että Oslo on täydellinen kaupunki mieltä virkistäviin tehtäviin.

 • ”Oslo on intiimi kaupunki, jolla on paljon annettavanaan. Etäisyydet ovat lyhyitä, ja erilaisia kokemuksia ja tapahtumapaikkoja on helppo yhdistellä. On myös pakko huomauttaa, että Oslo on todella toimiva kaupunki."

 • "Ihmiset saapuvat ajoissa, määränpäähän on helppo päästä ja kotiin palaaminen on helppoa. Maailmassa ei ole montaa paikkaa, jotka toimivat yhtä hyvin kuin Norja siinä, mitä tulee liikenteeseen, nähtävyyksiin, hotelleihin ja ravintoloihin”, kertoo Schreiner

 • Oslossa on tarjolla paljon aktiviteetteja, joiden avulla voit nostaa kokouksesi aivan uudelle tasolle ja tuoda siihen tuoretta virtaa.

 • Olemme kaikki olleet mukana kokouksissa, jotka ovat tuntuneet loputtomilta ja joissa ajatukset ovat alkaneet harhailla muualle. Mutta kun mukaan otetaan jotain, joka yllättää työntekijät ja on nautinnollista heille, tehokkuus ja luovuus kasvavat.

 • Kun valitset tapahtumapaikaksi jonkin Strawberryn keskeisillä paikoilla sijaitsevista hotelleista, voit helposti suunnitella kokouksen oheen lisäaktiviteetteja, jotka innostavat niin taiteen ystäviä kuin niitäkin, jotka kaipaavat todellista haastetta.

Seuraavassa on kymmenen innostavaa vaihtoehtoa ajanvietteeksi tauoille Oslon keskustassa

1. The Escape Games

Ovatko työtoverisi riittävän nokkelia ratkaisemaan tämän pakohuoneen haasteen tauon aikana? Tehtävien suorittaminen kestää vain 60 minuuttia. Voit valita, haluatteko ”navigoida sukellusveneen Oslon satamaan vai jäädä jumiin veneeseen ikuisiksi ajoiksi”, ”matkustaa villiin länteen ja pysäyttää junan” vai osallistua ”pahuuden taloon”, jossa tavoitteena on päättää peli ennen toista joukkuetta. Tämä on oikeasti nautinnollista ryhmähengen luomista, joka virkistää mieltä ennen seuraavaa kokousta. Lue lisää täältä.

”Voi ei! Oven sisällä on mies! Täällä on verta ja työkaluja. ’Pahuuden talo’ ei ehdottomasti käy”, toteavat työkaverit pelonsekaisen naurun säestämänä. He valitsevat sukellusvenetehtävän.

Osallistujat pukevat asianmukaiset asut ylleen, ja ryhmä keskustelee ongelmanratkaisutaidoistaan. Solidaarisuuden nimissä ketään ei nimitetä fiksuimmaksi, vaan he päättävät ratkaista tehtävät sitä mukaa kuin ne tulevat vastaan.

2. Uintia vuoden ympäri

Yhä useammat ihmiset harrastavat nykyisin uintia ympäri vuoden, ja myös Osloon on tullut saunoja sinne tänne. Yhdet viehättävimmistä ovat Oslonvuonon kelluvat saunat, joista näkyvät Oopperatalo, Munch-museo ja Oslon muu taivaanranta.

”Tuntuu siltä kuin aivoni nollautuisivat”, kertoo Sverre, joka rakastaa uintia kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa lämpötiloissa.

Voit haastaa työntekijäsi jääkylpyyn tai avantouintiin joko tulemalla paikan päälle tai varaamalla yksityissaunan. Yksityissaunoihin mahtuu 8–25 henkilöä. Lisätietoja saat Oslo Badstuforeningen -yhdistykseltä. Avantouinnin voi yhdistää Amerikalinjenin Haven-, Styrerom- sekä Gustav-kokoushuoneisiin, jotka sijaitsevat vain kivenheiton päässä Oslonvuonosta ja Oslon kelluvista saunoista.

Man jumping into the water from the sauna in Oslo.
 • 3. MUNCH

  Kokous Oslossa kokematta uutta, upeaa Munch-museota on täysin käsittämätön asia. Varsinkin, jos kävitte jo avantouimassa Bjørvikassa sijaitseva taidemuseo taustalla näkyen.

 • MUNCH on nyt yksi maailman suurimmista yhdelle taiteilijalle omistetuista museoista.

 • Tutustu Edvard Munchin taiteeseen ja elämään nauttien taiteesta ja kulttuurikokemuksesta 13 eri kerroksessa. Näet mm. hänen ikonisimman maalauksensa: Huudon.

 • Clarion Hotel® Oslo on ylpeä maailmanluokan taidekokoelmastaan ja tarjoaa 13 erikokoista kokous- ja konferenssitilaa.

 • 4. Deichman-kirjasto

  Oslon uusi pääkirjasto on paljon enemmän kuin vain kirjojen koti.

 • Se on ennen kaikkea vaikuttava ja inspiroiva rakennus, sekä ulko- että sisäpuolelta. Siellä kannattaa käydä jo pelkästään rakennusta katsomassa – siinä on 19 600 m² tilaa viidessä kerroksessa.

 • Nappaa mukaasi kahvia pohjakerroksesta, tutustu tiloihin, vietä aikaa design-kalusteilla oleskellen ja ime itseesi tämän kuuluisan rakennuksen antamaa inspiraatiota.

 • Tarkista kirjaston verkkosivuilta jo etukäteen, milloin kirjastossa on saatavilla luentoja ja seminaareja. Deichmanissa vierailu on maksutonta, ja voit viettää siellä niin paljon aikaa kuin haluat.

 • Lähin Deichmania oleva hotelli, jossa on erinomaiset kokoustilat, fantastinen ravintoja ja mahdollisuus istua ulkotiloissa, on Clarion Hotel® Oslo.

5. Bjørvika ja kävely satamassa

Bjørvika on Oslon uusin hittialue. Täällä voit nauttia vähintään kahdesta aktiviteetista yhdellä kertaa. Osallistu opastetulle kävelykierrokselle – lähtö Oopperatalolta

Barcoden läpi ja siitä Sørengaan. Tai voit kävellä Oslon uuden satamapromenadin päästä päähän. Kesällä kuljet kahden Oslon ihanimman kaupunkirannan ohi ja koet pääkaupungin parhaimmillaan. Suosittelemme nappaamaan mukaan donitsit ja kahvin Bispevikan Talormade-leipomosta, niin saat tauollasi todellisen New York -kokemuksen.

6. Kansallismuseo

Kesäkuussa 2022 koko kansallisgallerian, nykytaiteen museon ja taideteollisuus- ja designmuseon kokoelmat yhdistettiin yhden katon alle Kansallismuseoon. Aker Bryggessa sijaitseva museo on Pohjoismaiden suurin taidemuseo. Täältä löydät maan laajimmat taide-, arkkitehtuuri- ja designkokoelmat, mukaan lukien kansallisaarteen, Adolph Tidemandin maalauksen Morsiusmatka Hardangerissa. Siellä on myös erillinen Edvard Munch -huone.

7. Bollebar

Jos kansallismuseon taidekierroksella tuli nälkä, kannattaa käydä Bollebarissa, joka on juuri museon ulkopuolella. Sieltä löydät sämpylät ja pullat vailla vertaa! Värikkäissä viihtyisissä sisätiloissa voit valita, haluatko täytetyn, kuorrutetun, rapean, nonparellikoristellun, makean pullan vai suolaisen sämpylän. Luvassa on täysin normaalista poikkeava ruokailukokemus.

Kansallismuseon ja Bollebarin lähellä on The Thief -hotelli. Hotellissa on ainutlaatuiset kokoushuoneet, ja voit halutessasi varata vaikka FJORD-tilan, jossa on kattoterassi.

8. Syng

Jos kaipaatte haastetta, karaoke tauon aikana voi nostaa kokouksen uusiin sfääreihin. Varmista hauskuus ja varaa Syng. Yksityisiin karaokehuoneisiin mahtuu 4–15 henkilöä. Sinun täytyy vain varautua siihen, että olet valmis kuuntelemaan Abban Dancing Queenia hyräileviä työkavereitasi loppukokouksen ajan...

9. Vuokraa oma elokuvateatteri

Jos haluat lopettaa kokouspäivän ainutlaatuisella tavalla, voit järjestää intiimin ja yksityisen elokuvateatterikokemuksen. Sommerro-hotellissa on oma elokuvateatterihuone, jossa on mukavat art deco -nojatuolit ja verhoillut seinät. Elokuvateatterin voi vuokrata esityksiä, lanseerauksia tai vaikkapa yksityistä leffailtaa varten. Hotellissa on yhteensä kahdeksan historiallista huonetta, jotka voi vuokrata erikokoisia kokouksia ja tapahtumia varten.

Älä missaa tätä fantastista tarinaa vierailijasuhdejohtaja Dominic Gorhamina tapaamisesta Adelen ja entisen presidentin Barack Obaman kanssa sekä salaisuuksia loistavan palvelun takana.

10. Paradox-museo

Paradox-museo sijaitsee Oslon ydinkeskustassa, ja se auttaa todellakin tuomaan naurua tauoille ja herättämään ajatuksia. Museossa on yli 70 paradoksipohjaista näyttelyä, ja se sopii kaikenikäisille. Täällä voit kellua ylösalaisin pitäen kiinni ilmapallosta, asettaa pääsi lautaselle ja kävellä pyörivän tunnelin läpi. Museo tarjoaa epätavallisen kokemuksen, antaa paljon keskustelunaihetta ja loistavia kuvia sosiaaliseen mediaan.

”Ota kuva, kun työnnän pääni tänne”, sanoo Adrian. Hänen kollegansa nauravat, ja he ottavat kuvia. Keskustelunaiheet ovat siirtyneet kauas työasioista, ja on selvää, että tämä oli tervetullut sosiaalinen tauko.

Colleagues having fun at The Paradox Museum in Oslo.

Hyvän kokousdynamiikan luominen

Strawberryllä on Oslon sydämessä monia hotelleja, joissa on kokous- ja konferenssitilat. Lisäksi aivan keskustan ulkopuolella on useita uusia hotelleja, kuten Quality Hotel™ 33 Økern. Kaikki hotellit ovat lyhyen vain matkan päässä Oslon eri taukovaihtoehdoista. Mutta ennen kuin suunnittelet kokousta, muutaman asian on hyvä olla selvillä, kertoo Clarion Hotel® The Hubin hotellinjohtaja André Schreiner.

”Tärkeintä on tietää, mitä haluat kokouksella saavuttaa. Mikä kokouksen tavoite ja tarkoitus on? Kun tämä seikka on selvillä ennen kuin otat yhteyttä hotelliin, voimme parhaiten määrittää juuri teille sopivan kokousmuodon. Tämä suunnitelma ohjaa valintoja ja aikataulua. Tiedot auttavat meitä auttamaan kokouksen järjestämisessä ja antamaan vinkkejä ja neuvoja. Niille, jotka tietävät, mitä kokouksella tavoitellaan, upeita vaihtoehtoja on monia”, kertoo Schreiner.

Strawberry huolehtii sen jälkeen kaikista käytännön yksityiskohdista, ei vain tiloista. Voimme suunnitella myös lounaat ja tauot. Tämä pätee, olipa osallistujia sitten 5 tai 500.

Suosittelemme aina jonkin muotoista kanssakäymistä päivän päätteeksi, jotta päivän tapahtumat tulevat käsitellyiksi. Meiltä löydät tilat myös epävirallisempaa keskustelua varten, jotta hyvä mieliala säilyy ja tekemistä riittää kokouksen jälkeenkin.

Colleagues doing meeting activities in Oslo.

Oslon hotelleja, joissa on hyvät kokous- ja konferenssitilat

Clarion Hotel ® The Hub

Missä: Biskop Gunnerus gate 3, 0106 Oslo

Kenelle: Hotelli sijaitsee Oslon keskustassa, aivan Oslon keskusrautatieaseman vieressä – sopivasti heille, jotka saapuvat junalla tai lentokoneella. Sopii sekä pienemmille ryhmille että suurempia konferensseja varten.

Miksi: Tämä on uusi ja nykyaikainen konferenssihotelli. The Hubista löydät Kongressalenin, 900 neliömetrin salin, 22 kokoushuonetta ja 80 neliömetrin VIP-huoneen. Hotellissa on myös kuntosali ja kylpylä. Hotelli tunnetaan myös näkymistään Osloon ja Oslonvuonolle. Hotellissa on sekä lounas- että illallismahdollisuus, ja kaiken kruunaa tähtikokki Marcus Samuelssonin jännittävä ruokakonsepti.

Clarion Hotel® Oslo

Missä: Dronning Eufemias gate 15, 0191 Oslo

Kenelle: Uusi, keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli lähellä Oslon keskusrautatieasemaa. Pysy lähellä Munch-museota ja Bjørvikaa. Sopii niille, jotka haluavat keskittyä taiteeseen. Täällä on myös erillinen galleria, Sketch, ja vastaanottotiloissa on jopa Munch-maalaus.

Miksi: Hotellin konferenssikapasiteetti on 1 200 henkilöä. Suurimpaan saliin mahtuu istumaan 400 henkilöä katsomoon ja 200 pöytiin. Saatavilla on myös pienempiä kokoushuoneita. Hotellissa on sekä baari että ravintola.

THE THIEF

Missä: Landgangen 1, 0252 Oslo

Kenelle: Kävelyetäisyydellä kansallisteatterin rautatieasemasta. Täällä olet lähellä kansallismuseota ja Astrup Fearnley -museota. Hotellissa on kylpylä, ja se on lähes veden päällä. Lähistöllä on myös saunoja. Täällä sinulla ja työtovereillasi on käytettävissänne ravintola, baari ja kattoterassi.

Miksi: Voit järjestää tapahtumia enintään 150 hengelle. Ainutlaatuiset kokoustilat ja -huoneet, joista voidaan tehdä tarvittaessa vieläkin yksityisempiä. The Thiefissä on myös FJORD – juhlatila, jossa on oma kattoterassi, jolta on näkymät Oslonvuonolle.

Quality Hotel ™ 33

Missä: Østre Aker vei 33, PB 172 Økern (11 minuuttia maanalaisella kaupungin keskustasta)

Kenelle: Niille, jotka haluavat aivan kaiken yhdestä paikasta, tämä on loistava valinta. Hotelli, kuntosali, mukavat ulkoilmajuoksupolut, kahvila, ravintola ja Top Floor 33 eli baari, josta on panoraamanäkymä Oslonvuonolle.

Miksi: Quality Hotel ™ 33 on nimitetty yhdeksi pääkaupungin parhaista koulutus- ja konferenssihotelleista. Konferenssiosastolla on 17 modernia konferenssihuonetta, joissa käytetään viimeisintä tekniikkaa ja joiden kokonaiskapasiteetti on jopa 980 osallistujaa. Täällä voit räätälöidä kokoussuunnitelmasi kaikenkokoisiin kokoustiloihin, aina pienistä suuriin saakka. Tilat ovat valoisia, ilmavia ja nykyaikaisia.

__Oletko Oslossa työmatkalla? Tutustu kokous- ja konferenssitiloihin täällä.__

Viimeisimmät lisäykset