Jönköping sijaitsee fantastisella paikalla Vättern-järven etelärannalla ja se on sopivan suuri, jotta siihen voi tutustua viihtyisän viikonlopun aikana. Upeat luontokokemukset, jännittävät museot, mukavat uimapaikat ja hyvät ostosmahdollisuudet ovat vain joitakin niistä asioista, joita voit kirjoittaa listallesi asioista, joita voit kokea vieraillessasi Jönköpingissä – alla on 6 niistä!

morning lights hit jonkoping city

1. Leikki, kulttuuri ja eläimet Stadsparken-puistossa


Jönköping on Ruotsin kymmenenneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee Vättern-järven rannalla idyllisessä Smålannissa. Ympäristö kutsuu sinua syviin metsiin, kimalteleville järville ja mahtaville vuorille, mutta kaupungissa on päätetty keskittyä myös kauniiden puistojen luomiseen, jotta saataisiin viheralueita aivan kaupungin ytimeen asti. Yhtä ehdottomasti parhaista Jönköpingin puistoista kutsutaan nimellä Stadsparken ja sieltä löydät muun muassa Jönköpingin kunnan suurimman leikkipuiston, useita eläinaitauksia, kahvilan, minigolfkentän sekä ulkoilmamuseon ja lintumuseon. Ihanteellinen retkikohde niin suurille kuin pienillekin!


2. Nauti kauniista luonnosta Dumme Mosse -puistossa


Dumme-Mosse-park-jonkoping


Vaella lankkupolkuja pitkin alueella, jota kutsutaan joskus eteläisen Ruotsin viimeiseksi erämaaksi. Dumme Mosse on kaunis luonnonsuojelualue, jossa on kiehtova eläin- ja kasvielämä, ja se on erinomainen vierailukohde heille, jotka haluavat päästä lähelle Smålannin luontoa. Vaellusreittejä voidaan käyttää sekä talvella että kesällä ja matkan varrella voit istuutua juomaan kahvia tai grillaamaan makkaraa jollakin grillipaikoista. Dumme Mosse sijaitsee 7 kilometriä Jönköpingistä länteen ja sinne pääsee helposti sekä bussilla että henkilöautolla. Jos asut jossakin (Jönköpingin hienoista hotelleista)
jönköpingin hieno hotelli
voit pyytää henkilökunnalta opastusta ja vinkkejä parhaista poluista!


3. Shoppaile Asecs-ostoskeskuksessa


Jos pidät shoppailemisesta, et takuulla tule pettymään Jönköpingiin. Ympäri kaupungin keskustaa on suuri määrä kauppoja, joissa on sekä paikallisia että tunnettuja tuotemerkkejä, mutta kaupungissa on myös nykyaikainen ostoskeskus Asecs, jossa on kauppoja, ravintolatori ja leikkipaikkoja saman katon alla. Ihanteellinen paikka viettää sateinen päivä tai jos suunnittelette mukavaa jouluviikonloppua ja haluatte ostaa kaikki joululahjat yhdellä kertaa!


4. Testatkaa yhteistyökykyänne kohteessa Escape House Jönköping


EscapeRoom-Stock


Niin kutsutut pakohuoneet (escape rooms) ovat tulleet uskomattoman suosituiksi. Siis huoneet, jotka on rakennettu kulisseina erityisellä teemalla ja joissa on tavoitteena, että sinä ja ystäväsi yritätte päästä ulos niistä ovelien johtolankojen avulla tietyssä ajassa. Kohteessa Escape House Jönköping on useita jännittäviä ratoja, joissa teillä on mahdollisuus lyödä viisaat päänne yhteen ja yrittää yhdessä päästä ulos vapauteen. Todella hauska turistiaktiviteetti sekä perheelle että ystäväporukalle! Tai miksei vaikka yritystapahtumana, jolloin voitte laittaa yhteistyökykynne todella koetukselle?


5. Käynti museossa Tändsticksmuseet on välttämätön, kun vierailet Jönköpingissä


Ettikett--collage--foto-Mons-Anner-EDITFoto: Mons Annér


Jönköpingissä sinulla on mahdollisuus vierailla yhdessä maailman kolmesta tulitikkumuseosta. Tändsticksmuseet sijaitsee kauniilla paikalla Vätternin vieressä, vanhassa puutalossa vuodelta 1848 ja täällä sinulla on mahdollisuus oppia lisää niistä ihmisistä ja koneista, jotka esittelivät tulitikun maailmalle. Kun Jönköpingin tulitikkutehdas oli suurimmillaan, kolmasosa kaupungin asukkaista työskenteli siellä! Museon ympärillä sijaitsee useita rakennuksia tältä ajalta, muun muassa tulitikkutyöntekijän asunto, jossa saat tarkan kuvan siitä, miltä työntekijöiden ja heidän perheidensä elämä näytti silloin.


Aivan historiallisen tulitikkutehtaan alueen tuntumassa sijaitsee uusin hotellimme Jönköpingissä, Quality Hotel™ Match. Hotellissa on 17 kerrosta, tarjoten taianomaisen näköalan Vätterniä kohti, ja siitä tulee kaupungin uusi maamerkki. Vain lyhyen kävelymatkan päässä sieltä sijaitsee myös näyttävä hotelli Clarion Collection® Hotel Victoria, jossa voit yöpyä klassisessa, kauniissa ja ajattomassa miljöössä. Aivan sen kulman takaa löytyy suuri valikoima ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.


6. Tee retki Grännaan ja Visingsö-saareen


making of swedish polkagris in Granna Jonkoping*Grännassa on useita polkkamakeistehtaita, joilla on kaikilla oma twistinsä tämän suositun makeisen valmistamiseen *


Jos aiot olla vähän kauemmin Jönköpingissä, oikein arvostettuja retkikohteita ovat Gränna ja Visingsö! Monet, jotka käyvät tässä polkkamakeisia valmistavassa kaupungissa, päättävät asua juuri Jönköpingissä, sillä siellä on suurempi tarjonta sekä hotelleja että ravintoloita. Pieni Grännan kaupunki sijaitsee nimittäin vain noin 30 minuutin automatkan päässä Jönköpingistä ja se kutsuu viehättävillä mukulakivikaduillaan, joita reunustavat polkkamakeistehtaat ja kaupat, jotka ovat täynnä tötteröitä, karamelleja ja tikkareita. Monissa niistä sinulla on myös mahdollisuus katsoa suoraan tehtaaseen lasiseinän läpi. Käytä myös tilaisuus hyväksesi ja mene veneellä Visingsö-saareen nauttiaksesi taiteesta, historiallisista jäänteistä ja kauniista luonnosta.


Kun palaat takaisin Jönköpingiin koko päivän retken jälkeen, on paikallaan nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta jossakin kaupungin kaikista ravintoloista. Mitä sanoisit ravintolasta Vox Restaurang, jossa saat mahdollisuuden tehdä tutkimusmatkan Aasian eri ruokakulttuurien läpi?


Vinkkejä hyvästä majoituksesta Jönköpingissä


Room-deluxe-bathroom-view-Vox-Hotel-EDIT


Jos haluat hemmotella itseäsi viihtyisällä hotellimajoituksella vieraillessasi Jönköpingissä, voit valita useista hienoista hotelleista. Quality Hotel™ Match on täysin uusi hotelli ostosmahdollisuuksien, ravintoloiden, ulkoilumahdollisuuksien, veden ja hiekkarannan läheisyydessä. Clarion Collection® Hotel Victoria ja Comfort Hotel® Jönköping ovat erinomaisia lähtökohtia keskellä Jönköpingiä, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskusasemalta ja lähellä kaikkia kaupungin nähtävyyksiä ja viihdetarjontaa. Fantastinen Vox Hotel sijaitsee sekin keskellä Jönköpingin keskustaa, ja tarjoaa lisäksi maagisen näkymän Vätternin rauhoittavan veden yli.


Jönköping on yksinkertaisesti aivan täydellinen kaupunki heille, jotka haluavat tutustua enemmän Ruotsin kaikkiin vierailukohteisiin ja nähtävyyksiin ja samalla nukkua hyvin erittäin hyvässä hotellissa. Tervetuloa tähän viihtyisään kaupunkiin Vätternin etelärannalla!