Pitkän talven jälkeen kesä on jo kulman takana. Pitkänomaisessa ja ihanassa naapurimaassamme, Ruotsissa, on monia vierailun arvoisia kesähelmiä – olitpa sitten viikonloppumatkalla tai pidemmällä lomalla. Annamme sinulle 5 vinkkiä Ruotsin kesähelmistä ja aktiviteeteista, joissa voit käydä perheesi kanssa tänä kesänä!

Hurmaava kesähelmi Mölle Skånessa.
Hurmaava kesähelmi Mölle Skånessa.

Muistathan kesäalemme!

Nyt kannattaa varata kesän hotelliyöt tarjoushintaan – löydät kaikki kesätarjouksemme täältä!

1. Mielenkiintoista taidetta ja mahtava ympäristö Kullabergissa


Taideteos Nimis Ruotsin Skånessa.


Kullaberg, Skåne


Kullan niemimaan kärjessä, Skånessa, hieman yli 45 minuutin automatkan päässä Helsingborgista, sijaitsee luonnonsuojelualue Kullaberg. Paikka on parhaiten tunnettu teoksestaan Nimis – paljon puhutusta Lars Vilksin taideteoksesta. Kiviselle Öresundin rannalle Vilks on rakentanut maailman torneista, käytävistä ja huoneista käyttäen yhteen naulattuja lankkuja ja oksia, jotka ovat ajautuneet maihin. Yli 160 000 naulaa pitävät koossa tämän merkillisen rakennelman, joka houkuttelee vuosittain yli 40 000 vierailijaa.
Vierailu Kullabergissa voidaan yhdistää myös retkeen läheiseen kaupunkiin Mölle – suosittu turistikaupunki, jonka asukasluku kolminkertaistuu kesäkuukausien aikana.


Kirjaudu sisään hotelliin Clarion Grand Hotel Helsingborg.


Clarion Grand Hotel Helsingborg on klassinen hotelli nykyaikaisella designilla keskellä viehättävää Helsingborgia. Täällä saat hyvän majoituksen luoteisrannikon lähellä. Ostosmahdollisuudet, ravintolat ja aktiviteetit ovat aivan hotellin ulkopuolella, joten olet lähellä kaikkea, mitä kaupunki tarjoaa.


2. Kiviks marknad – viehättävät markkinat Österlenissä


Kivikin satama.


Kivik, Skåne


Kalastusaluksia, omenapuutarhoja, kulttuuria ja kauniita rantoja – Skånen kaakkoisosassa sijaitseva Kivikin vanha kalastajakylä on todella yksi Österlenin helmistä (Österlen tarkoittaa Kaakkois-Skånen tasankoa). Vanhassa kaupungissa järjestetään Kiviks marknad -markkinat, joissa vierailee vuosittain yli 100 000 henkilöä. Markkinat ovat yksi Ruotsin suurimmista ja eniten vierailluista. Markkinoilta, jotka järjestetään ajalla 16. – 19. heinäkuuta 2022, löydät kojuja, joissa myydään kaikkea mahdollista kuriositeeteista ruokaan, mutta myös viihdettä ja aktiviteetteja. Lasten keskuudessa William Arnes tunnetulla moottorisirkuksellaan on erittäin suosittu, mutta markkinoilla on myös Axelin tivoli.


Quality Hotel Grand Kristianstad sijaitsee vähän yli 50 kilometrin päässä Kivikistä ja tarjoaa hyvää majoitusta koko perheelle. Hotelli on keskellä Kristianstadia, upealla paikalla vastapäätä Pyhän kolminaisuuden kirkkoa – kaupungin arvoikkainta helmeä vuodelta 1628.


3. John Bauerleden – Vaellusreitti, josta on näkymät neljään maakuntaan


Taianomainen John Bauer -polku. Valokuva: Patrik Svedberg/Smålands Turism


Huskvarna & Gränna, Småland/Östergötland


Tunnettu [jönköpingiläinen taiteilija John Bauer(EN)](https://en.wikipedia.org/wiki/John_Bauer_(illustrator) sai inspiraationsa Huskvarnan ja polkagris-kaupungin Grännan ympäristöstä. Nykyisin kaunein tie näiden kahden kaupungin välillä on nimetty hänen mukaansa, ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Matkalla sinä ja perheesi voi pysähtyä Grännabergetin ulkoilmamuseossa ja nauttia upeasta luontokokemuksesta, joka poikkeaa tavanomaisesta. Tässä on kartta ja vinkkejä polusta (EN).


Muun muassa vanhat mökit, luostarin rauniot ja vesi tekevät kävelylenkistä ikimuistoisen ja opettavaisen kokemuksen. Grännabergetiltä, 350 metriä merenpinnan yläpuolella, sinulla on taianomainen näköala neljään maakuntaan, jotka ympäröivät Ruotsin toiseksi suurta järveä, Vättern. Jönköpingissä sinulla on valittavanasi useita majoitusmahdollisuuksia keskustassa. Jos haluat yhdistää lomasi vierailemalla ihanassa Skövdessä, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä, on Quality Hotel Prisma erinomainen perhehotelli. Hotelli sijaitsee kauniissa ympäristössä Boulognerparken-puiston vieressä, joka on vihreä keidas keskellä kaupunkia.


4. Koe fantastinen Taalainmaa ja Leksand Sommarland


Hyppytorni on yksi monista hauskoista ja vauhdikkaista aktiviteeteista, joihin koko perhe voi osallistua kesäpuistossa Leksand Sommarland. Valokuva: Leksand Sommarland.


Leksand, Taalainmaa


Ruotsissa on monia seikkailupuistoja ja kesäpuistoja, joissa voit vierailla. Siljan-järven rannalla, Taalainmaalla, sijaitsee Leksand Sommarland (EN) – suosittu matkailukohde, jonne vierailijat palaavat usein takaisin. Vesipuistossa on kolme uima-allasta, jotka on lämmitetty noin 28 asteeseen sekä useita vesitykkejä ja liukuratoja, joista lasket uima-altaaseen. Moottoriaktiviteetteja, hyppyratoja, karuselleja ja ravintoloita – Leksandin kesäpuistossa on jotakin jokaiselle. Kesäpuisto sijaitsee kauniissa Leksandissa, joka on tunnetuin kuuluisasta jääkiekkojoukkueestaan, juhannuksen vietostaan ja hienosta käsityöammattitaidostaan.


Viehättävässä Falunissa ja nopeasti kasvavassa Borlängessä on monia nähtävyyksiä ja suurenmoinen luonto, jotka tarjoavat kokemuksia vuoden ympäri.


5. Lådbilslandet Nykvarnisssa – saa pienet lapset viihtymään mäkiautojen parissa


Nykvarn, Södermanland


Noin 15 kilometriä Södertäljestä länteen sijaitsee Nykvarnin kunta. Viehättävässä taajamassa sijaitsee oikea kesähelmi kaikille pienille lapsille, ja se on Lådbilslandet (Mäkiautopuisto). Lådbilslandet-puistossa saavat lapset ajaa autoa oikein kunnolla – mäkiautoissa on oikeat moottorit ja niillä ajetaan asfalttiteillä omistajan rakentamassa minikaupungissa, jossa on siltoja, liikenneympyröitä ja risteyksiä. Henkilöauto, linja-auto, poliisiauto tai kuorma-auto – Lådbilslandetissa lapsesi saavat testata, miltä tuntuu ajaa autoa ja olla aikuinen. Lisäksi siellä on aktiviteettialue, jossa on karuselleja, pomppulinnoja, leikkipuistoja, esterata ja paljon muuta. Ihanteellinen retkikohde niille, jotka vierailevat Tukholmassa, tai niille, jotka ovat matkalla johonkin muuhun kohteeseen ja tarvitsevat tauon matkalla.


Quality Hotel Park Södertälje.


Hotellissa Quality Hotel Park Södertälje asut viehättävässä huoneessa, kaupunginpuisto lähimpänä naapurinasi. Södertälje on hyvä tukikohta retkille läheisyydellään Tukholmaan ja muihin mielenkiintoisiin kaupunkeihin, kuten Uppsalaan, Örebrohon ja Eskilstunaan.

Muistathan kesäalemme!

Nyt kannattaa varata kesän hotelliyöt tarjoushintaan – löydät kaikki kesätarjouksemme täältä!